24 Януари, 2012 18:21 944 4

Кметовете на „Младост“ и „Люлин“ искат „паяци“

  • младост-
  • люлин-
  • паяци-
  • паркиране

Основен проблем било паркирането в зелените площи на двата квартала

Кметовете на „Младост“ и „Люлин“ искат „паяци“ - 1
Снимка: БГНЕС

Репатриращи автомобили да има в двата най-големи столични района - „Младост“ и „Люлин“. Това поискаха днес районните им кметове по време на заседанието на комисията по обществен ред на Столичния общински съвет.

На дискусията кметовете на „Люлин“ и „Младост“ - Цвета Авджиева и Милко Младенов, посочиха, че основен проблем е паркирането в зелените площи на двата квартала, в обхвата на спирки и на други места, забранени с пътна маркировка.

В „Люлин“ даже има и място за наказателен паркинг, посочи Младенов и така аргументира искането си за „паяк“.

Районните кметове поискаха да имат информация и за инциденти, ставащи в района им, както и за обхвата на зимното почистване, тъй като стигащото до тях в момента не е в целия обем, а само в откъслечни елементи.

От общинската дирекция "Обществен ред, масови прояви и сигурност" поеха ангажимент да изпращат необходимия обем информация и към районните кметове.

В централните столични райони по-голям проблем е реакцията по оплаквания за нарушения на обществения ред. Кметът на „Оборище“ Йорданка Фикирлийска посочи, че до момента на всеки сигнал до Пето РУП за нарушения на обществения ред винаги се връща информация, че при проверка е установено, че няма проблем.

Главният инспектор Радослав Стойнев от „Охранителна полиция“ посочи, че проблем при проверката на сигналите при нарушения в обществения ред в етажна собственост е влизането във входа. В някои от случаите изпращащият сигнала чака полицията, а в други - не, а входът е заключен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСКАТ ДА ЛАПАТ

    0 0 Отговор
    ИСКАТ ДА ЛАПАТ
    искат парче от баницата

    много пари се въртят покрай паркинги и гаражи !
    лесно се източват и са на загуба !
  • 2 Благои

    0 0 Отговор
    Искат и те несе наядоха,хората гладуват се чудят как да сваржат двата края те паяци искали парички да правят оште от нас несе ли наядохте бе!!
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Според мен идеята не е лоша. Специално в младост има нужда да се прочистят малко улиците от паркиралите коли, за да няма такива километрични задръствания.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    ооо Милко така ли - ще дойдат избори ...