Last news in Fakti

27 Януари, 2012 17:12 3 157 0

Отличиха столични огнеборци на конкурса „Пожарникар на годината"

  • пожарникари-
  • огнеборци-
  • фандъкова
Отличиха столични огнеборци на конкурса „Пожарникар на годината" - 1
Снимки: МВР

Деветима огнеборци от столицата бяха отличени в областния етап от конкурса „Пожарникар на годината", съобщиха от пресцентъра на МВР. Кметът Йорданка Фандъкова получи плакет и грамота за подкрепата, която оказва на столичната пожарна.

Най-добрите огнеборци от столичнато управление „Пожарна безопасност и защита на населението” бяха отличени на областния етап на конкурса „Пожарникар на годината”. Комплексен победител е комисар Първан Стоилов Секиранов, началник на Шеста районна служба. 

За конкретна подкрепа и осигуряване на дейностите на столичната пожарна, плакет и грамота получи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.  Отличието бе връчено от главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Благодаря ви за всичко, което правите за София, благодаря на всеки от вас, защото винаги сте на най-тежките и на най-рисковите места. С тези думи кметът на София се обърна към огнеборците. Изпитвам респект и дълбоко уважение към вашата професия, стотици  са случаите, при които спасявате хора и обекти, в които са инвестирани много средства, подчерта тя.  Сред мотивите за отличаването на кмета на столицата е подкрепа при  изграждането на участък в Нови Искър, осигуряването на терени за 6-та и 9-та районна служба, подготовката на проекти, предоставянето на техника, създаването на доброволни формирования, организацията и личното й участие в преодоляването на много критични  ситуации на територията на града.

Главен комисар Николай Николов, поздрави отличените пожарникари за безспорния им принос за повишаване ефективността на работата на столичната пожарна. Той заяви, че приема с радост високата оценка на кмета на София  и добави, че координацията с другите структури в града са от изключително значение за успешната работа на Столичното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. 

В рамките на конкурса бяха наградени най-добрите представители на основните направления: „Пожарогасителна и спасителна дейност”, „Контролна дейност” и „Превенция”. Призовите местта бяха  присъдени на инспектор Даниел Дамянов, гл.  пожарникар Димитър Боровански, инспектор Стефан Фичеров и гл. пожарникар Сашо Атанасов. Техни подгласници са инспектор Орлин Живков, ст. спасител Милко Симов, инспекто  Радослав Иванов и гл. пожарникар Симеон Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА