Last news in Fakti

3 Април, 2018 14:53, обновена 3 Април, 2018 15:00 1 850 16

Държавата няма да участва в сделката за ЧЕЗ

  • владислав горанов-
  • чез

Участието на държавата би било нецелесъобразно, смятат премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов

Държавата няма да участва в сделката за ЧЕЗ - 1
Снимка: БТА

Държавата се отказва и няма да участва в покупката за българските активи на ЧЕЗ. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов, който представлява правителството на заседанието на временната парламентарна комисия по въпроса. Позицията на Горанов е съгласувана с тази на министър-председателя Бойко Борисов.

„С премиера Бойко Борисов сме се обединили, че участие на държавата е нецелесъобразно, не бихме участвали в такава сделка. Нямаме намерение като изпълнителна власт да се намесваме в частно-правни отношения“, заяви финансовият министър.

Горанов сподели още, че е извън регулаторните функции на държавата дали сделката ще се реализира или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 3 Отговор
    Всъщност държавата вече участва ; )
    с потъналите държавни активи от КТБ и човека държава и неговата мастия.
    А вие лапайте мухите ;)
  • 2 гнида

    17 2 Отговор
    Това от брюксел ли го наредиха или баце го нареди ? Просто да знаем кой купува ЧЕЗ , т.е. на кого плащаме да знаем !

    Коментиран от #4

  • 3 8u45nn

    25 2 Отговор
    най-добре ще е да вдигнат тока и водата,данъците,цигарите,хляба,,,за да може който е останал тук да фалира или изнесе и да се свършва...
  • 4 гнида

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "гнида":

    И един въпрос за владката-икономиста !!!!!! АКО НЯКОЙ ПЕНСИОНЕР СТИГНЕ ДО 100 ГОДИНИ , КАК ЩЕ СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ?????
  • 5 А СЛЕДВА ДА Е ТЯ ?

    8 3 Отговор
    ГОЛЯМ КОКАЛ Е И СЛЕДВА ДА ГО ОТНЕМАТ ОТ НАРОДА? ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ. ТОВА Е ОСНОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФИНАНСОВ СТЪЛБ РЕШАВАЩ СОЦИАЛНИТЕ ВЪПРОСИ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДЪРЖАВАТА КЪМ НАСЕЛЕНИЕТО. ОБИР ! ПЛАДНЕШКИ ОБИР Е ВСИЧКО КОЕТО ИМА ОБЩО НАЦИОНАЛЕН РАЗМЕР И ЕФЕКТ. ТОВА Е ПРОТИВОНАРОДЕН КРИМИНАЛЕН И ПРЕСТЪПЕН АКТ.
  • 6 ТЕ ТАКА

    9 1 Отговор
    ЦЕНИТЕ ПОСКЪПВАТ А ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, ДАНЪЦИ, ТАКСИ , УСЛУГИ ПОСКАПВАТ И ХОРАТА ГАСНАТ БАВНО НО СИГУРНО ЕДИН ПО ЕДИН КАКО СИВУШКА НА ЕЛИН ПЕЛИН. МЪЛЧИМ КАТО ЖИВОТНИТЕ КОИТО ПОКОРНО ГИ ВОЗЯТ КЪМ КЛАНИЦАТА. ЧУДО МИ Е , НИМА СМЕ ВЕЧЕ МЪРТВИ?
  • 7 onq s konq

    3 10 Отговор
    Държавата - това е ГЕРБ.Единственият правилен ход на Борисов е НИКАКВО УЧАСТИЕ В ТОКОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА.А причината е кристално логична:В България ток се краде на поразия,при това повече от българи ,отколкото от цигани.Крадат се жици и суперскъпо масло от трафопостовете,което пък нанася щети за милиони поради последващите аварии.Всичко това НАЛАГА периодично вдигане на цената на тока,макар и не драстично.Ако Частното дружество може да вдигне циганските електромери на стълбовете,ако то вдига цената на тока макар и ограничено от ДЕКЕВР,то ДЪРЖАВАТА-Т.Е. ГЕРБ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ТАКИВА ТВЪРДИ МЕРКИ,ЗАЩОТО ЩЕ ПАДНАТ МОМЕНТАЛНО ОТ ВЛАСТ!И точно тук е капанът на БСП,които НАСТОЯВАТ ЗА ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ,ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ САМО ТАКА ЩЕ СВАЛЯТ ГЕРБ.Е да,ама бат Бойко не пасе трева:)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бъг":

    Аз пък имах повече доверие на държавното ЧЕЗ отколкото на Цура и Боко. Единственото , което ще направят е вдигане на тока,а не на елекромерите в махалите. нали имаме излишък от ток и веитата са супер изгодни,защо не намалят цената ?
    Не знам, едните шумкари,другите тикви. Нахални и некъдърни капиталисти и мързеливи комунисти...това е политическата класа и народопсихология....управия нема да има скоро
  • 10 Ник

    5 0 Отговор
    Естествено, че няма да участва държавата! - На ли ще се разбере кой е собственика от страна на Гинка.
    Тогава искат или не ще трябва да предоставят данните, а те не искат подобно нещо
  • 11 Качо циганчето

    5 0 Отговор
    как ще участва държавата ,, ЧЕЗ се купува от Бойковата чета
  • 12 За БЪГ само ДДТ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бъг":

    МУТРО, ДЪРЖАВАТА СЕ ГРИЖИ ЗА ПЕНСИИ, ОБРАЗОВАНИЕ, РАБОТНИ МЕСТА, ЗАПЛАТИ, ЛЕЧЕНИЕ, КУЛТУРА ИНФРАСТРУКТУРА, ОТБРАНА, ЗАКОНИ И РЕД, СПОКОЙСТВИЕ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ НА ГРАЖДАНИТЕ. А ЧАСТНИКА САМО ЗА БАНКОВАТА СИ СМЕТКА. ДЪРЖАВАТА ДНЕС БАНДИТСКИ СЕ УНИЩОЖАВА И ЛОШО СЕ ЗАДАВА И МНОГО ЛОШО ПРЕДСТОИ ДА СТАВА. С ЕДНО С ТЕБЕ МУТРО СЕ СЪГЛАСЯВАМ - ДА САМО С РУСИЯ МОЖЕМ ДО КОРЕН ВИ ИЗРИНА.
  • 13 Прогноза

    4 0 Отговор
    Прогнозата ми е,че държавата ще влезе в ЧЕЗ чрез министър Теменужка Петкова като служебен управител. Не случайно тя хвърли оставка още при новината за покупката на ЧЕЗ от приятелката Гинка.Смущаващо е каква сага предстои с Мариците. А и днешната новина за строежа на Атомна централа в Турция - Путин и Ердоган се разбраха. Ами да чакаме нови цени на тока и в скоро време ще купуваме ток от чужбина. Жална ни майка.......
  • 14 ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО, ДА ПРОГЛЕДА!

    3 0 Отговор
    Влади, Горанов е както всеки един ПРЕДАТЕЛ и враг народен взели участие в правителствата ни от 1989 та година. Тяхната единствена мел е лично облагодетелстване чрез престъпно узаконени регулации, закони, разпоредби и решения, КОИТА СА В ПРОТИВОВЕС НА НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ИНТЕРЕС. НАРОДА СЕ НАДЯВА ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПРОЯВИ ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ ПОСЛУШНИТЕ ГРАЖДАНИ. НО ИСТИНАТА Е ДРУГА. НАРОДА Е ОГРАБВАН ЧРЕЗ ИЗБОРИ, ЧЕ ТЕЗИ ЩЕ СИ ИДАТ И ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ ПО-ДОБРИ. КОЛКО ОЩЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ СМЕНИ СА НУЖНИ ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ СИСТЕМАТА НАРЕЧЕНА ДЕМОКРАЦИЯ Е КРИМИНАЛНО РАЗРУШАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА И ПРИВАТИЗИРАНИТО И . ДНЕС ДЪРЖАВАТА ЕЖЕДНЕВНО СТАВА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ А НАРОДА ИЗЛИШЕН И НЕНУЖЕН. НЯМА ЛИ ДЪРЖАВНО НЯМА ПЕНСИИ. ТОЗИ ПРОЦЕС ЩЕ СЕ СПРЕ САМО ЧРЕЗ НОВА ДЪРЖАВНА СИСТЕМА КЪДЕТО РОЛЯТА ЗА СОЦИА
    НАТА ОТГОВОРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА, КЪМ ХОРАТА Е ОСНОВНА. ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ИДЕОЛОГИЯ И ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНЧЕСКА СИСТЕМА - ДНЕС В БЪЛГАРИЯ НЯМА. ВСИЧКИ СА ВЪЛЦИ А НАРОДА ОВЦИ. ПОМОЩ АБСОЛЮТНО Е НУЖНА И ТЯ ЩЕ ДОЙДЕ ОТ РУСИЯ. РУСИЯ Е НА СЪЩИЯТ ХАЛ, НО НАРОДА И ПРЕЗИДЕНТА ИМ СА ПОЕЛИ ПАТЯ НА БОРБАТА - ИЗЗЕМАНЕ ВЛАДЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ ОЛИГАРСИТЕ И ПРЕМИНАВАНЕ ПОД ДЪРЖАВНО ВЛАДЕНИЕ. ОТ ТАМ СЛЕДВА ДА ЧАКАМЕ НОВИЯТ ВЯТЪР. РАЗБИРА СЕ НЯМА ДА Е КАКТО ПРЕДИ - ЩЕ ИМА И ЧАСТНО НО ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ ВСИЧКО И НАРОДА И.
  • 15 С НАС СЕ ГАВРЯТ, СВАЛЯТ НИ ОТ АВТОВУСА

    2 0 Отговор
    Държавата стане ли частна, можем само да се ритнем сами отзад.ЗАЩОТО СМЕ КРОТУШКИ.
  • 16 Вили

    1 0 Отговор
    Гинка става човек на ГЕРБ. Ще го подкрепя финансово, при гласуване с хилядите служители.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове