Last news in Fakti

31 Януари, 2012 15:59 1 008 0

Кметът на Сливен недоволен от снегопочистването

  • сливен-
  • снегопочистване

До лятото общината ще има визия и за решаване на проблема с бездомните

Кметът на Сливен недоволен от снегопочистването - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на общината Кольо Милев изрази недоволство от работата на почистващата фирма ЛТБ, която има ангажимент и за снегопочистването в града, и постави под съмнение договора, сключен от предишното ръководство с нея през 2007 г. за срок от 15 години, съобщава Радио Сливен Нет.

Оказва се, че документът  е тип „възлагане на поръчка за лятно и зимно поддържане“, а последните две инспекции за готовността на фирмата да извършва дейността си, са приключили с отрицателно мнение. Заключението е, че фирма ЛТБ няма технически и ресурсни възможности за зимно поддържане на Сливен и най-вероятно на следващата сесия на Общинския съвет в края на месец февруари отношенията с дружеството – гражданско сдружение от три фирми, едната от които вече не е в състава му и съди дружеството, ще бъдат преразгледани и не се изключва възможността да бъдат разтрогнати след 31 март.

 За това е уведомен и Иван Киров, който отговаря за дружеството. Общината няма задължения към въпросната трета фирма – Булгейт, но изплаща на съдия – изпълнител, което води до неизплащане на заплати на работещите в чистотата и въпросът става остро социален, коментира кметът Милев.

Основните пътни артерии в Сливен са почистени, около спирките на градския транспорт снегът и заледяванията са премахнати, сега усилията са насочени към овладяването на ситуацията по второстепенните улици в кварталите и в близост до училищата“, каза още кметът Кольо Милев. „Очевидно фирмата изпитва затруднения.  Не случайно още през ноември и декември проверих какво съм заварил като наследството при сметосъбирането и снегопочистването. Тогава Инспекторатът към общината на два пъти констатира и поиска отстраняване на основни технически пропуски от ЛТБ-България. Сега лично изисках спешна реакция и чакам резултати. Свършеното от ЛТБ-България ще бъде оценено внимателно по определения ред и от това ще зависи и заплащането за предоставената услуга”, заяви кметът. Според него, за почистването са необходими не повече от 2-2.5 млн лева.

До лятото общината ще има визия за решаване на проблема с бездомните хора, в момента се работи приоритетно по този въпрос, заяви днес заместник-кметът на Сливен инж. Иван Манчев. Проблемът не е само в техническото изграждане на обекта. Като временно решение той даде препоръка на социалните и здравните заведения при сигнал да приютяват бездомните. Никоя институция няма точен списък за броя на хората без подслон в Сливен.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА