Last news in Fakti

20 Април, 2018 22:32 1 467 27

Кметът на София обсъди подготовката на София Прайд 2018 с организационния комитет

  • йорданка фандъкова-
  • софия-
  • софия прайд 2018
Кметът на София обсъди подготовката на София Прайд 2018 с организационния комитет - 1
Фото: Радина Ганчева

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се срещна с организационния комитет на София Прайд, за да обсъдят предстоящото единадесето издание на най-голямото шествие за равноправие и човешки права в България.

Представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК) запознаха Фандъкова с подготовката на събитието, както и с активностите от културния календар и филмовия фестивал, предхождащи Прайд. На срещата столичният кмет изрази подкрепата си и се ангажира както всяка година общината да се погрижи за мирното и безпроблемно протичане на събитието.

За първа година София Прайд ще организира и съпътстваща спортна програма. Първото събитие от нея ще бъде 3-километрово бягане по двойки, което ще се проведе на 19 май, съфинансирано от програмата за спортни събития и младежки форуми на кмета.

На знаковата среща кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на нуждата от преодоляване на агресията и противопоставянето в обществото, като поощри дейностите на трите организациите в тази посока.

Тя получи покана и прие да посети открития наскоро ЛГБТИ център (Рейнбоу хъб), където представители на общността могат да се събират и да получават консултации и подкрепа.

На срещата беше уточнено също, че тази година София Прайд ще се проведе пред Паметника на съветската армия на 9 юни.

Новост ще бъде и началният час – 16 ч., когато ще стартира музикална програма на прайда. За първи път множество организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място. Така всички желаещи ще могат да прекарат цял цветен следобед заедно, преди началото на шествието от 19 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон1

    11 22 Отговор
    Пред този паметник е добре !:)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Двоен стандарт

    48 1 Отговор
    Като е за джендърите снимки и усмивки, като е за Луковмарш БХК си показва истинското лице!

    П.С: Нямам против хомосексуалните, имам против да си показват гениталиите на децата ни.
  • 4 гнида

    27 0 Отговор
    Аще пускате ли пенделсон ?
  • 5 Гост

    11 0 Отговор
    Въх.
  • 6 толерастията е вредна

    32 1 Отговор
    Време е вече всички хетеросексуални да си направят едно шествие, защото както е тръгнало скоро, ще бъдат забранени от закона по искане на всякаквите му там еврогейски организации !
    А защо се използва думата "Прайд" !?
    Прайд е название група лъвове, които живеят заедно. Съжителството им е подобно на глутница, но социалната структура и взаимоотношения на лъвовете са специфични. Прайдът заема определена територия, като се придвижва в различни зони из нея. Понякога между прайдовете може да възникнат конфликти за територията......
  • 7 iQ-5

    40 0 Отговор
    Парад на хората с хормонални и ментални проблеми! Що всички със разни синдроми не си направят и те шествие?
  • 8 Гост с име

    45 0 Отговор
    Содом и Гомор, но пък си имат подходяща организацийка да им движи нещата - бхк. Повръща ми се.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Отвратена

    34 0 Отговор
    ГНУСНА РАБОТА........
  • 12 681

    37 1 Отговор
    Уродлива измет...
  • 13 Голям прос

    34 2 Отговор
    Аз не си развявам хетеросексуалната патка с разни прайдове по разни паради. Не искам малки деца да гледат това по телевизии които им го налагат и да го приемат за нормално. Не може да има равноправие, такива неща които афишират ги чета за маймуни в джунглите. Тия маймуни ли са? Ако е така значи имаме равноправие с животните. Не искам никой да ми навира в лицето педерастията си, да правят каквото си щат, но не и паради. Това е дискриминация. Същите са и веганите. Да си пасат кротко и да не се навират в работат на другите. Зелените и тях видяхме какви радетели са за природата, и тяхния бог са парите

    Коментиран от #14

  • 14 Отвратена

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "Голям прос":

    Най-голямата грешка на природата е Човека,не животните,защото животните са част от природата,а хората я съсипаха....Повръща ми се ..
  • 15 Гост

    19 2 Отговор
    Зоопарка не е затворен.Там мисля ,че има клетки за маймунджулъци,а по-Отворените при лъвовете.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нико

    20 0 Отговор
    И българския хелзински комитет ли е там ? Ехати простотията . Дайте да ги саботираме тези прайдови ли както щът да се наричат. Но този път да ги саботираме с реални действия ,а неда викаме отстрани. Дежата и подрастващите ученици го гледат и после ходи му обясни че това е неправилно. Здрави морали ,здрава система - морално и сдрава нация. Трябва да разберем кога е !!
  • 18 Трол

    16 0 Отговор
    Е що така ги нЕма троловете на Козяк и НПО-та, да обяснят в кой е вината. Путин,руснаците, комунистите? В такива теми никакви ги нЕма, и почвам да си правя извод за ориентацията им. Очаква се по време на Прайда слаба активност във форума от тяхна страна.
  • 19 Пепи

    14 0 Отговор
    Педали до педала,мила моя майнольо,юнак до юнака!
  • 20 Рубладжийче

    4 9 Отговор
    Паметника на окупаторката е най-подходящ за провеждане на правда, защото е известен със страстните гей сцени и целувки между русофил е красноармеец.
  • 21 антисоросоид

    13 0 Отговор
    Трябва да се организира и антигейски парад. Ако все оше има останали нормални незакуоени от со ро сои дните организации нацита, националисти, скинхедс да направиме това.
  • 22 onq s konq

    4 4 Отговор
    С нетърпение го чекам!Даже съм ушил шарено знаме!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 куку руку ку

    8 1 Отговор
    Тези вече са си постлали пред Бог...
  • 25 зомби килър

    10 0 Отговор
    Отвратителни същества,само като ги гледам и ми се повръща,начело с това нещо фъндъкувъ,това нещо мъж ли е жена ли е май и то не знае,то в герб ако си порядъчен и не си обратен няма да те вземат.И моля да бъдете толерантни към мнението ми а не да сте толерантни само към перверзниците и извратеняците.
  • 26 ;мразя

    6 0 Отговор
    И Данчето да се включи с тях
  • 27 Някой

    4 1 Отговор
    Ужас
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове