25 Април, 2018 19:51 2 263 5

Задържаха наш тираджия във Франция, открили мигранти в камиона

  • задържан-
  • тираджия-
  • франция

Наш шофьор е задържан във Франция с обвинение за трафик на мигранти. В момента Валентин Янчовски е в ареста във Франция, след като в товарния му камион полицията е открила четирима мигранти. Близките му са категорични, че той не е трафикант, съобщи БТВ.

Сигналът за случая дойде от врачанската транспортна фирма, за която мъжът работи. Янчовски натоварил стока от Лион за Белгия, като на 20 април бил задържан – в камиона полицаите намерили семейство с две малки деца.

На 30 километра от границата с Белгия Валентин спира за почивка. Следващите четири часа джипиесът показва, че камионът не се движи. Връзка с шофьора няма и от фирмата-превозвач изпращат негов колега от Белгия да провери какво става.

„Той ни каза, че има две полицейски коли при камиона, който търсим, вижда, че Валентин Янчовски е задържан и е с белезници”, разказа собственикът на фирмата Емил Цветков. Едва на следващия ден позволяват на Валентин да се обади на шефа и семейството си. Разказва им какво се е случило и че в ремаркето са открити мъж и жена с две малки деца.

„Каза, че е задържан и че нещата май се усложняват, това бяха неговите приказки, защото са намерили семейство в камиона. Той е такъв перфекционист, че не на сто, на хиляда съм сигурна, че не е знаел”, категорична е съпругата му Оля Янчовска.

По думите на собственика на фирмата, при спиране на бензиностанция е бил правен полицейски контрол, като мигрантите започнали да бият по стените на ремаркето.

Валентин работи като международен шофьор във въпросната фирма от десет години. „Аз си обяснявам, че някъде на товарния адрес в Лион или някъде, където шофьорът е правил пауза, това е организирано и са натоварили тия мигранти вътре. Имали сме в Сърбия, това е много често явление, в Хърватска, в Италия, когато правят шофьорите почивка, те режат брезенти, режат пломбажни важета, качват се в камионите”, коментира Емил Цветков.

Семейството на Валентин се надява мъжът да бъде освободен и да се прибере у дома със свалено обвинение.

От консулството в Париж заявиха за bTV, че работят по случая и тече разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колев

    3 1 Отговор
    Мартинчо няма пътнически камион и не повтаряй едно нещо няколко пъти.Много си досаден
  • 2 Съдебна реформа

    0 5 Отговор
    Като е виновен, ще си поеме отговорността! На запад полицията не оправдава престъпници на базата на 'не съм знаел' 'не съм видял' 'имам семейство'. Като кметицата с подкупа - успя да убеди цяла Бг че парите в колата й били там ама тя не е знаела. Хайде моляви се хора да бъдеме по обективни !

    Коментиран от #5

  • 3 ВСЕКИ

    3 2 Отговор
    Е ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО....

    ТО И БОЕВСКИ СЕ КЪЛНЕШЕ ,ЧЕ КУФАПИТЕ ТАКА ГИ КУПИЛ....СМЕХ....
  • 4 Ддддд

    0 0 Отговор
    Съдебна реформа да го духаш малко
  • 5 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Съдебна реформа":

    Не пиши глупости! На мен ми извадиха 9 човека от ремаркето на Кале! Добре че не бях минал в Англия. Да не мислиш че съм ги канил да влизат! Минах с предупреждение и наставления и още същия ден влязх в Англия! Явно тия се престарават във вътрешноста! На мен ми искаха "Д" категория,щото съм бил с над 8 пътника :ДДД . Това последното е шега!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове