Last news in Fakti

27 Април, 2018 18:00 1 424 7

Кралев: Не могат да ни простят успехите

  • красен кралев-
  • скандал-
  • младежка конференеция

На конференцията присъствали 250 млади хора

Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското председателство в сектор “Младеж”. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ във връзка с провеждането на Европейската младежка конференция в София.

„България е първата държава, която поставя младежките политики като основен приоритет на председателството си и в центъра на всички събития. Всички неща, които се случиха в последните няколко дни, са с цел да отклонят вниманието от успеха, който имаше тази конференция и който е признат от всички институции – и от ЕК, и от ООН, и от десетки младежки организации, които присъстваха.

Основната цел на конференцията беше младите хора за първи път да изработят 11 младежки цели, на база, на които да се изготви новата Европейската стратегия за младежта. За първи път младите са овластявани толкова пряко и директно да имат възможност сами да дават идеите, да участват във формирането на бъдещи европейски политики в техния сектор“, каза Кралев.

Той допълни, че на конференцията присъствали 250 млади хора не само от страните членки, но и от Западните Балкани и Източното партньорство.

„Това са 7 страни от Източна Европа, които не са членове на ЕС. Резултатите, които постигнахме, са фантастични. Да, един пропуск в общуването между нашата дирекция и между една от младежките организации, която е много сериозна, с много сериозно представителство, доведе до възникване до подобно напрежение. Веднага влязохме в контакт с г-н Луис Алварадо, който е председател на Европейския младежки форум и преди два дни излязохме с общо становище. Няма проблем. Ние сме изяснили нещата. Всичко е изчистено преди два дни. В сряда всичко беше приключило. Фокусирали сме се какви цели имаме да извършим до края на председателството, как България ще работи по-нататък с ЕВропейския младежки форум. Всичко е приключило“, допълни Кралев.

Той подчерта, че е ясно, че политическите опонентите се опитват да политизират процеса и няма да простят успехите в тази сфера. „Ясно е, че се опитва да се профанизира тази среща, като се изведе до някакъв проблем в нощен клуб. Това не е сериозно. Всички колеги, журналисти, хора, институции виждат, че въобще не стои такъв казус. В случая изкуствено се опитва да се създаде проблем“, каза Кралев.

„Вчера имахме разговори с представители на Националния младежки форум в България. Изключително голяма, сериозна организация, в която членуват много младежки формации. Другата седмица имаме среща. Набелязали сме си кои цели ще свършим до края на годината, кои са приоритетите за младежките политики в министерството. Винаги е работено добре с тези хора. Те самите вчера дадоха изявление и казаха, че през годините сме работили перфектно. Аз благодаря изключително много на колегите от другите младежки организации, с които работихме и особено на младежите на ГЕРБ, които ясно застанаха на тази позиция и казаха:

Имаме резултати от тази конференция, дайте да не изместваме фокуса. Защото целта за изместването на фокуса е за да отклониш вниманието на обществото от наистина големия резултат, който е постигнат. Това, което българите сами си правим, никой не може да ни го направи“, заключи по темата Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зомби килър

    18 1 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 SAAB

    17 1 Отговор
    Българската младеж /при това активно учащи студенти / бе изпратена от " шефа " да пасат овцете ......защото много се търсело по EU агнешкото в момента .....
    Наистина трябва да си убеден ,че няма да са забрави .....
  • 4 Маркс

    18 1 Отговор
    Тоя май се е взел на сериозно. Понякога ми се струва, че това което се случва на жалката ни територия е някакъв кошмарен сън, който все някога трябва да свърши. Знайни и незнайни, неуки, профанизирани индивиди заемат ръководни постове, вземат смехотворни и зловредни решения и не осъзнават, че унищожават и малкото останало в най-нещастната държавица на континента наречена България. Жалко, но с тоя овчедушен народ- толкова.
  • 5 чичо Гошо

    9 0 Отговор
    Едни от най-долните тъпи продажни цървули определят живота на едни от най-добрите умни ,красиви, талантливи и креативни хора.
  • 6 Румяна Костова

    4 0 Отговор
    За резултати е редно да се похвалите, ако видим реални промени в живота на младите.А докато се забавлявате по конференции и само харчите народни пари да папагалствате и да ни навирате в очите това председателство-отношението към вас ще е негативно.И не са ви виновни никакви политически опоненти.Веднъж да ви влезе в главата,че народът не е толкова тъп,колкото си мислите и може би ще започнете да се изказване по-адекватно.
  • 7 Голям Слон

    8 0 Отговор
    Абе, министър на спорта не трябва ли да стане някой бивш спортист, който е запазил фигурата си? В младостта си може и да е бил бегач, но 50 години не е възраст. А този образ, откак за първ път го видях и чух, е като родопска гайда. И тъй като той самият не прилича на спортист, то и спортът ни е на това дередже. Просто защото в България е прието министерства да се ръководят от министри, нямащи нищо общо с повереното им министерство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове