18 Май, 2018 10:25 1 237 15

Корнелия Нинова: БСП внася днес подписката за спиране на сделката за ЧЕЗ

  • чез-
  • бсп-
  • кевр-
  • корнелия нинова

Лидерът на левицата поиска и оставката на управителя на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев

БСП ще внесе днес в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) подписката за спиране на сделката за ЧЕЗ. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на БСП Корнелия Нинова. Левицата е събрала 200 хил. подписа, уточни тя.

Нинова поиска и оставката на управителя на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, тъй като оттам са обещали подкрепа на „Инерком“ в изпратено писмо до Гинка Върбакова, но към днешна дата отказват да го покажат пред парламента.

Относно срещата на върха ЕС – Западни Балкани лидерът на БСП обяви: „Хубаво е, че имаше такъв среща, но липсват конкретни резултати”.

Тя попита защо премиерът Бойко Борисов не изпълнил заканата си да нахрани евролидерите с палмово масло и защо не е станало въпрос за двойния стандарт при храните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо

    7 8 Отговор
    Браво !!!
    СТОП НА КРАЖБИТЕ !!!!!!!!!!!
    ТИЯ гроб ПРЕКАЛИХА !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рамбо":

    Не разбираш че я е ят и затва потскача толко !
  • 3 Иванчо

    5 4 Отговор
    Сделката с ЧЕЗ е не по-малко скандална от тази с Белене. Нея що не искат да я спират ?

    Коментиран от #8

  • 4 КРУШОВСКА БИВОЛИЦА

    8 0 Отговор
    НИНОВА ,

    Защо не мотивираш искането си за спиране на сделката!!

    Защо другарите от БСП не попитаха селянката Гинка КОЙ И КАК ЩЕ И ПЛАЩА ЛИХВИТЕ и ЗАЕМА ?!!

    ОТГОВОРА Е ЕДИН - три милиона нищо неподозиращи потребители на ток са превърнати в ДЛЪЖНИЦИ плащащи с цената на електроенергията гинкиния заем.
    След изплащането му въпросната ГИНКА ще се превърне в един ЩАСТЛИВ СОБСТВЕНИК НА АКТИВИТЕ НА ЧЕЗ!!

    КОЛКО ХУБАВО Е МИЛИОНИ ИЗМАМЕНИ БЪЛГАРИ ДА ТИ ПЛАТЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО, А ТИ ДА СТАНЕШ СОБСТВЕНИК на надценени със 100 мил. € активи на едно ЕРП обслужващо половин България.

    ЗАЩО НИНОВА И СИЕ НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ ТАЗИ ИЗМАМА?!!

    АМИ СЪЩАТА ИЗМАМА НЕ БЕ ЛИ ПРИЛОЖЕНА В СЛУЧАЯТ С "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ , където след като платихме заемите на "АМЕРИКАНЦИТЕ" И ГИ НАПРАВИХМЕ ЩАСТЛИВИ СОБСТВЕНИЦИ НА ТЕЦ-ве НИ ВПРЕГНАХА С НОВИ ДОГОВОРИ ЗА 11,1 МИЛИАРДА ЛЕВА с които те произвели - непроизвели ток ще им плащаме по РАЗЧЕТНАТА МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ която не съвпада с РЕАЛНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ на централите!!

    Каква е тази терминология "РАЗПОЛАГАЕМА МОЩНОДСТ" бе Нинова?

    Управляващи и опозиция са двете страни на едино лице представляващо КАПО ДИ ТУТИ КАПИ НА ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ПРЕВЗЕЛА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ.
  • 5 как стои въпроса

    5 0 Отговор
    с "АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ" на чиито собственици изплатихме и заемите и лихвите и след като ги направихме едни щастливи инвеститори , те продължиха със загробването залагайки бъдещите вземания от нас потребителите по НОВ ЗАЕМ , който няма да се ползва като ИНВЕСТИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ?!!

    Нинова отлично знае, че КЕВР ние натресъл в сметките за ток ЛИХВИТЕ и ЗАЕМИТЕ на "стратегичаски инвеститори" които нямат пукнат лев в джоба си като тази селянка Гинка!

    КАКВА ЧАСТ ОТ СМЕТКАТА НИ ЗА ТОК СА ЛИХВИ И ЗАЕМИ НА ПОДОБНИ НАГЛЕЦИ КАТО ГИНКА , "АМЕРИКАНЦИ" , СОБСТВЕНИЦИ НА ВЕИ-та БЕ НИНОВА?!!

    ЗАЩО НЕ ПОПИТАХТЕ ИВАН ИВАНОВ ОТ КЕВР??

    Как да ви каже като той си е направо за затвора!!!

    Кой от милионите потребители на ток , е упълномощавал ДА БЪДЕ ПРЕДСТАВЛЯВАН И ВПИСАН КАТО ЗАДЪЛЖЕНО ЛИЦЕ ПО ДОГОВОРИТЕ СКЛЮЧЕНИ МЕЖДУ ИНВЕСТИТОР и КРЕДИТОРА МУ?!!!

    КОЙ БЕ НИНОВА??

    НИКОЙ ОТ МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ САМО НЕ Е УПЪЛНОМОЩАВАЛ ИНВЕСТИТОРА И БАНКАТА С ПОДОБНИ ПРАВОМОЩИЯ, НО НЕ БИ БИЛ СЪГЛАСЕН ТОЙ ДА ПЛАЩА ЗАЕМА , А ТЕ ДА СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА АКТИВИТЕ

    НА ТОВА НИНОВА МУ СЕ КАЗВА - ОМРАЗЕН ДЪЛГ И БАНКИТЕ ЗАЕДНО С ИЗМАМНИЦИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ПОДОБНИ НА ГИНКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ!!

    ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ЗАВЕДЕМ КОЛЕКТИВЕН ИСК СРЕЩУ ТЕЗИ ИЗМАМНИЗЦИ, да запорираме активите им и ги принудим да върнат това което сме им платили неправомерно!!!!
  • 6 НЕ ПОДПИСКА

    6 0 Отговор
    до КЕВР , а завеждане на дело за измама срещу ИНВЕСТИТОРИ И КРЕДИТОРИТЕ ИМ , за измамата с която без да ни питат са ни превърнали в ДЛЪЖНИЦИ плащащи заемите им !!

    КЕВР носи персонална отговорност за това , че е признал за разход представените му от собствениците на "АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ" ЗАЕМИ С ТРИДЕСЕТ чужди европейски БАНКИ НА КОИТО НИЕ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ СМЕ СТАНАЛИ ДЛЪЖНИЦИ.

    По аналогичен начин стоят нещата и със ЗЕЛЕНАТА БАНКА, и собствениците на ВЕИ-та, където натоварването по ЗАЕМА е стигнало размери на изкупувания от тях ток до 80 ст на киловат!!!

    ТОВА СА ЧУДОВИЩНИ ИЗМАМИ И ГРАБЕЖ ПРИ КОИТО ЕДНИ ПЛАЩАТ , А ДРУГИ ТАРИКАТИ С БАНКИТЕ СИ СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА надценените АКТИВИ !!

    Защо БСП мълчи по въпроса?!!

    Мигар не вижда и не знае за какво става реч?!!
  • 7 Ездитен кон

    8 3 Отговор
    Корни , ставаш досадна !

    Коментиран от #10

  • 8 иванчо

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    Скандално е поведението на КЕВР и в частност на ИВАН ИВАНОВ , които без да ни питат ни натрисат обслужването на ЛИХВИ и ЗАЕМИ на "инвеститори" които нямат пукната пара в джоба!!

    Такива инвеститори са не само ГИНКА , но и АМЕРИКАНЦИТЕ от Мариците , ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ПАРКОВЕ В КОИТО ПЛАЩАМЕ ЗАЕМИТЕ НА МНОГО НАШИ ДРУГАРИ , А ТЕ СТАВАТ ЩАСТЛИВИ СОБСТВЕНИЦИ.

    НЕ Е ЛИ ПАРАДОКСАЛНО ДА СМЕ ИЗПАЛТИЛИ ЗАЕМИТЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 , НА ФОТОВОЛТАИЧНИТЕ ПАКОВЕ, И НЕ НИЕ , А ТЕ ДА СО СОБСТВЕНИЦИ НА ВЪЗБРАНЕНИТЕ ОТ БАНКИТЕ АКТИВИ?!!

    НА ТОВА МУ КАЗВАТ "ОМРАЗЕН ДЪЛГ"

    СЪДЯТ СЕ НЕ САМО ИНВЕСТИТОРИТЕ , НО И КРЕДИТОРИТЕ , които са си позволили без да ни питат да ни превърнат в ДЛЪЖНИЦИ по техни сделки!!!

    Но кой да ги съди??
    КОРНЕЛИЯ ЛИ??

    ТА ТЯ ПРЕХВЪРЛЯ ЗА РЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМА В СЪЩИЯ ТОЗИ КЕВР , ЧИИТО ПРЕДСЕДАТЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН КАТО СЪУЧАСТНИК В ТАЗИ ГРАНДИОЗАНА ИЗМАМА!!
  • 9 Оня с коча

    2 2 Отговор
    Курнелке яд та е че неси в далаверката колко жалко даи да ти изора задния двор за успокоение де
  • 10 Леле малеее

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ездитен кон":

    Да ме прощаваш но тиквата е по ДОСАДЕН И НАГЪЛ ДО БЕЗУМИЕ

    Коментиран от #11

  • 11 ЧУСТВАМ СЕ ОБИДЕН

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Леле малеее":

    ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА НИНОВА.

    Предполагам, че не е толкова проста за да предоставя на КЕВР за решаване на проблема с Гинка.

    Та нали точно КЕВР е тази институция която НЕЗАКОННО признава за разход плащаните от нас с цената на тока ЛИХВИ и ЗАЕМИ на СОБСТВЕНИЦИТЕ на ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 , на фотоволтаици и перки , а сега защо не и на Гинка.

    Нима Нинова не знае, че с последните промени в Закона за енергетиката се цели тези ЛИХВИ и ГЛАВНИЦИ които плащаме да бъдат прехвърлени от ЦЕНАТА НА ТОКА, в специален Фонд „Сигурност на енергийната система“ НА КОЙТО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ТАКСА "ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО"

    За какво ОБЩЕСТВО става въпрос когато това си е ЧИСТО ОБСЛУЖВАНЕ НА КРЕДИТИ НА ИНВЕСТИТОРИ КОИТО НИТО СА НИ ПИТАЛИ НИТО ПЪК ИСКАТ ДА ЗНАЕМ , че обслужваме техните задължения към банките кредитори.

    Защо ТЕ СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗАЛОЖЕНИТЕ АКТИВИ които НИЕ плащаме!!

    НИЕ ПЛАЩАМЕ , ТЕ ПОЛУЧАВАТ СОБСТВЕНОСТТА!!

    ТОВА СИ Е ЧИСТА ИЗМАМА , ЗА КОЯТО КОРНЕЛИЯ НЯМА КАК ДА НЕ Е НАЯСНО!

    НЕ КОМЕНТИРАМ БОРИСОВ.

    ТОЙ Е ЯСЕН, КАКТО Е ЯСНО И КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ЗЕЛЕНА БАНКА, КОЯТО СЪБИРА ПАРИТЕ ОТ ЗАЕМИТЕ ЗА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ КОИТО СЕ ОТЧИСЛЯВАТ ОТ СМЕТКИТЕ НИ ЗА ТОК!!

    КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА да впрегнеш НЕК да изкупува зелена енергия , която формира 30 % от цената на тока който плащаме по 90 стотинки за киловат?!!

    Нима Нинова не знае за тази схема?!

    Знае и още как.

    Знае но си мълчи??

    ЗАЩО ЛИ?

    Няма ли и наши другари с фотоволтаични паркове , на кои
  • 12 хехе

    0 3 Отговор
    Здрлката е частна ! Точка по въпроса. Никой неможе да и каже на Гина връв. Активите не са на България. Точка. Чес могат да си продадат активите на когото си поискат. А защо тая нинова не я попитат от каде аджеба взе на 28 години Техноимпекс ? Спря си ги от закуски ли ?
    На каква се прави тая ? На Гигка адвокатите не са БЪЛГАРИ ! Чакат само България да предприеме нещо и ще ни разпорят от съдене за пропуснати ползи и какво ли още не по простата причина че договора вече е сключен.Те тогава ще ви се иска да си бяхте затваряли устите! Ако зделката се провали заради безпричинна намеса от страна на държавата то тогава България ше плати милярди неустоики. И аз да съм и аз така ще направя. Но на госпожата с голяма уста не и пука за народа ако осъдят държавата пак ние ще плащаме !

    Коментиран от #13

  • 13 ьеье

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "хехе":

    Извинявам се за правописа! Малко ми е трудно с този телефон.
  • 14 кочо

    0 0 Отговор
    бсп и герб една монета-комунисти
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове