Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 08:28 1 208 0

С доклад на премиера започва днешният парламентарен контрол

  • борисов-
  • парламент-
  • контрол
С доклад на премиера започва днешният парламентарен контрол - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов и 10 министри от кабинета ще участват в редовния парламентарен контрол днес.

Преди това премиерът Бойко Борисов ще изнесе пред депутатите доклад относно развитието на приоритетните за Република България теми и досиета по време на Полското председателство на Съвета на ЕС (юли – декември 2011 г.) и основни приоритети по време на Датското председателство на Съвета на ЕС (януари – юни 2012 г.). След 
 
Към премиера има отправено едно питане от народните представители Иван Костов и Мартин Димитров относно намеренията на правителството да реализира в политиката си координация по въпросите на данъчното облагане.
 
Втори на парламентарната трибуна ще се качи министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, към когото има зададени два въпроса – единият е от депутата от левицата Михаил Миков относно неизплатени средства по проект на програма САПАРД, изпълнен от община Брегово, Видинска област, а другият – от Димчо Михалевски относно последващата политика по намерение на България да поиска ЕК за намаляване на размера на националното финансиране при изпълнение на проекти по европейските програми. Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще отговаря на седем въпроса и едно питане от депутати. Народният представител Антон Кутев пита министърът относно определяне на брокери за продажба на дървесина. Друг въпрос към Найденов е отправен от Корнелия Нинова от ПГ на Коалиция за България и е относно неизплатени количества тютюн.
 
Четвърти на парламентарната трибуна ще се качи министърът на отбраната Аню Ангелов. Към него има зададени три въпроса като единият от тях е от депутата Ангел Найденов и е относно възможностите на вертолетите "Кугър" за летене в сложни метеорологични условия и особено през зимата. Министърът на правосъдието Диана Ковачева пък ще отговаря на питане, зададено от Яне Янев относно политиката на Министерството на правосъдието за борба с корупцията в съдебната власт. Към Ковачева има още два въпроса, зададени от народните представители Георги Пирински и Мая Манолова и двамата от групата на социалистите. Единият е относно становище на Министерството на правосъдието по доклада на ОССЕ за "Избори 2011", а другият - относно изпълнение на укази за помилване и за предоставяне на българското гражданство.
 
В парламентарният контрол участие ще вземат още министрите Сергей Игнатов, Стефан Константинов, Свилен Нейков, Николай Младенов, Тотю Младенов и Ивайло Московски. Поради отсъствие от страната в контрола не могат да участват вицепремиерът министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. По здравословни причини в зала няма да присъства министърът на околната среда и водите Нона Караджова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА