21 Февруари, 2012 16:43 1 940 3

Източват 2 млн кубика вода от Панчаревското езеро

  • панчарево-
  • езеро-
  • източват

С прокопаването на 200-метров канал от стената на Панчаревското езеро до водите на река Искър ще започне подготовката за намаляване на обема му, с цел превенция от наводнение в региона, съобщиха от пресцентъра на областния управител на София град.

В края на тръбата, с диаметър 1 м., минаваща по язовирната стена ще бъдат монтирани временни изпускателен кран и гасител, посредством които водата ще се оттича с 3-3,5 кубика в секунда.

По този начин в рамките на 8 до 10 дни ще се източат около 2 милиона кубика вода, които ще освободят обема на язовира и ще го подготвят за очакваното атмосферно затопляне и интензивно снеготопене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Димитров- Ампера.бг

    0 0 Отговор
    Около 30 % от водата се изразходва от тоалетното казанче. Лимитът от 5 кубика може да не го достигнете като ползвате нов вид тоалетно казанче, което е непознато в световната практика: www.ampera2.abv.bg

  • 2 Георги Димигров-Ампера.бг

    0 0 Отговор
    Съжалявам. Допуснал съм грешка в сайта. Той е : www.ampera3.hit.bg , но в казанчето няма грешка. Съжалявам.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.