Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 09:47 978 1

БСП иска оставки на двама министри

  • бсп-
  • оставки-
  • мирослав найденов-
  • стефан константинов-
  • георги харизанов
БСП иска оставки на двама министри - 1
Снимка: БГНЕС

БСП поиска оставките на здравния министър Стефан Константинов и на земеделския му колега Мирослав Найденов. „Хората не са длъжни да плащат за задкулисни далавери или за капризите и арогантното поведение на хората, които временно притежават властта“, заяви червеният депутат Ангел Найденов.

Повод за призива са последните оставки и уволнения от шефските постове на Нели Нешева (НЗОК), Георги Харизанов („Напоителни системи“, Виолета Николова (Агенция по вписванията) и на заместник- здравния министър Гергана Павлова.

Въпреки различните причини, отстраняванията показват кадровия проблем на ГЕРБ, надминавайки далеч известните вече случаи с Калина Илиева и Румяна Желева.

Тези отстранявания са само първата и малката крачка, заяви Найденов и поиска проверки в съответните институции и министерските оставки.

„За нас няма съмнение, че тези оставки и уволнения се случват като част от усилията да се намали за правителството и ГЕРБ вредният ефект от скандалите“, заяви Ангел Найденов.

Липсата на образование е най-малкият проблем на кадровата политика на ГЕРБ, заяви Найденов, визирайки Георги Харизанов.

Преди това депутатите отхвърлиха предложение червените за изслушване на министъра на финансите Симеон Дянков за изплатените бонуси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    0 0 Отговор
    Най-после да види и българина, че в тая държава някой като не си свърши добре работата го уволняват а не както до сега - уволняваме за да сложим наш човек на негово място- колкото по червен, толкова по-добре, че да не му личи кога го е срам.