Last news in Fakti

27 Август, 2018 11:44 3 567 39

Екскметът Лисков сменил посоката на тротинетката

  • харманли-
  • стефчо тодоров-
  • румен радев-
  • катастрофа

Както лъсна в събота, инцидентът е станал на 17 август

Екскметът на Харманли и настоящ местен соцлидер Михаил Лисков е пипал тротинетката на инвалида Стефчо Тодоров, блъсната от бащата на президента Румен Радев – Георги Радев. Това става ясно от записите от видеокамерите, запечатали инцидента на кръговото кръстовище в Харманли.

На тях ясно се вижда как мъж с жълта шапка, който бе разпознат от жителите на региона именно като Лисков, се приближава, хваща тротинетката, обръща посоката, в която се намира, и отново я оставя. Екип на в. „Монитор“ потърси за коментар екскмета, който обаче така и не вдигна телефона си.

Както лъсна в събота, инцидентът е станал на 17 август. Тогава мерцедесът на родителите на държавния глава – Георги и Станка Радеви, блъска триколката на Тодоров. Акт обаче е написан не на шофьора на мерцедеса, а на инвалида, като посочената причина е „внезапна промяна на движението на водача на ППС“.

В същото време разпространеният в публичното пространство запис от видеото не показва такава смяна, докато върху тротинетката се движи Тодоров. Единствената видима промяна в посоката е, когато Лисков и пред очите на намиращите се на място полицаи обръща триколката. За самата случка пък се разбра чак през уикенда, тъй като така и не влязла в информационния бюлетин на МВР. По случая започна проверка от инспектората на МВР за евентуален опит за укриване на вина. Тя бе разпоредена лично от вътрешния министър Валентин Радев. Главният прокурор Сотир Цацаров също се самосезира, като разпореди на зам.-шефката на държавното обвинение в Хасково Дарина Славова да направи проверка.

Междувременно протоколът от произшествието беше качен в интернет и социалните мрежи, като за броени минути се превърна в истински хит. Причината - освен че за виновен е посочен Тодоров, е сътворена и нова дума в българския език достойна за сравнение единствено с легендарните бисери на кандидат-студентите. Според служителя на МВР, написал документа, електрическата акумулаторна триколка е „тротонедка“. Това направи протокола едно от най-постваните неща във Фейсбук за последни 48 часа.

Вчера първи коментар по случая направи Георги Радев, който пред Нова TV обяви: „Нямам вина, затова и не изпитвам вина“.

„Нито аз, нито синът ми сме се опитвали да покрием инцидента. На Румен му казахме два дни по-късно“, допълва Радев-старши. Георги Радев твърди, че е тестван за алкохол и наркотици, а пробите били отрицателни. Пострадалият Стефан Тодоров пък няма претенции към Радеви. С Георги Радев се познавали от години и щели да си останат приятели. Инвалидът обаче бил огорчен от отношението на полицаите към него.

Днес вечерта трябва да приключи разпоредената от вътрешния министър Валентин Радев проверка. Това обяви самият той пред журналисти вчера. В същото време МВР шефът даде да се разбере, че фактите от катастрофата са подменени.„И аз бях там, присъствах, видях се с началниците и ги разпитах защо случаят не е стигнал до нас.... Убеждението ми е, че са подменени или е влияено, или пък умишлено, или пък от незнание. Но фактите не са такива. Този, който е констатирал автопроизшествието - автоконтрольора, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин“, обясни МВР шефът, без да даде повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боян

    24 60 Отговор
    Искате ли да ви кажа, че това е постановка, провокация да злепоставят президента. Някои сега ще каже да бе да ама надали. Постановка, този с тротинетката са му дали 1000лв. да се забие в колата еи така...Българио за тебе те умряха, нема такива гадове като нас. Живи и здрави

    Коментиран от #3, #12, #17, #36

  • 2 Брат ми

    40 19 Отговор
    Червени боклуци.
  • 3 Ян бо

    32 7 Отговор

    До коментар #1 от "Боян":

    Абсулютно!
    И записите на камерата са мъниполирани.

    Коментиран от #8

  • 4 Реалист

    41 9 Отговор
    Ами от гадни комундета само партизански методи може да очакваш. Интересно ОТКЪДЕ ЛИСКО БСПАРЧЕТО Е РАЗБРАЛ ЗА ИНЦИДЕНТА? Май дъртия пингвин от мерцедеса първо на него е звъннал да идва да "оправя" ситуацията. Аре сега катаджийчето да се накаже и лиско да отиде под съд за търговия с влияние и промяна на факти на местопроизшествие.
  • 5 Ники

    26 16 Отговор
    Не знам на кой му пука , че някав пенсионер на 80 .. ударил друг такъв леко , а единия си паднал от тротинетката ... Страшна драма .. тоя в колата бил баща на президента ... Лелеее Ужас .. цялата държава .. на Нокти .. Не ми пука за никой ... Ако тротинетката има регистрационен номер е виновен водачът на автомобила ... ако няма той си е виновен .. това е !!!
  • 6 Шоо

    20 1 Отговор
    Сефте комендантски! Тротонедка. Бенчо Бенчев ще ви оправи вас.
  • 7 Пламен

    11 5 Отговор
    не ни занимавайте с глупости...
  • 8 Боян

    11 17 Отговор

    До коментар #3 от "Ян бо":

    МИ то се вижда бе паун, ти какво виждаш на записа, че някакъв луд с тротинетка се забива в на човека колата. И си неграмотен на всичкото отгоре

    Коментиран от #11, #33

  • 9 опашката

    6 2 Отговор
    Е,какво сега-да хванеме Лиско за опашката ли......
  • 10 бобо

    12 20 Отговор
    Супер нагласена работа, Кампанията на ГЕРБ започна със пълна сила ! Нали видяхме записа и няма такова нещо !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 един

    7 2 Отговор
    На клипа е записан точно момента на падане и тия глупости може да си ги наврете отзадзе )))
  • 15 стоян георгиев

    15 9 Отговор
    видя се ясно как деиства структурата на комунягите ,но те като добри конспиратори ще отричат до краи.та другари след като се оказа че все пак по закон могат да се карат триколки и че по закон бащата на президента е извършил птп ,откривате следващата страница с дежурните лъжи,а именно че това е постановка!и всички на барикадата.с по няколко ника да се напишат коментари в полза на лисков и пилотчето.инвалида вълци го яли ,тои е боклук ша са бута в мерцедеса на баи георги ,боклука му с боклук и ще ми кара триколка ама ха!

    Коментиран от #16

  • 16 Иконома на сър Джон

    7 7 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Русорасти, сър.
  • 17 куку руку ку

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Боян":

    Не е провокация, но защо да не се възползват в ситуацията. Изгледах клип на катастрофата и последващите действия. триколката се блъсна в шофьорската врата на колата??? Водачът на триколката се разхождаше спокойно, докато се появиха други хора и тогава седна на бордюра и стана неподвижен. Триколката си лежеше до колата, а полицаите и другите бяха под дърветата на сянка, явно да попълват документи. След което просто този човек с шапката отстрани триколката за да може шофьорът на колата да се качи спокойно. Просто я хвана и премести. За мен това не е нарочна промяна в посоката, а просто отместване на пречещ предмет. Клипът, който гледах е от камерата, която снима по посока на движение на триколката, защото има и друг, от камера по посока на движение на колата.

    Коментиран от #18

  • 18 стоян георгиев

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "куку руку ку":

    я само обясни тогава що наисаха акта на инвалида ,а не на баи ти георги ?

    Коментиран от #21, #22

  • 19 ха-ха-хаааа....

    5 5 Отговор
    Еее герберуги яко се насметохте нещо.Сънища ви се присънват.
  • 20 куку руку ку

    3 6 Отговор
    И друго, преместиха триколката след като полицаите си прибраха конусите, с които беше белязано местопроизшествието в колата. Т.е. всякакви огледи и снимки вече са приключили и всеки си тръгва по пътя. Клипът е 23 минути и 39 секунди, катастрофата е в 1 мин 54 сек. Полицаите в 22,04 минута си прибират конусите, а триколката е преместена в 22,12 минута. в 22 мин и 41 сек колата потегля.
  • 21 куку руку ку

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    А, на това да отговори този, който е написал акта. Защото явно се вижда триколката в кръговото, а колата не, а в следващият момент триколката се забива в шофьорската врата... И корекция, катастрофата е в 1мин и 40 сек от началото на клипа. Инвалидът сяда на земята в 3 мин 02 сек от клипа (преди това обикаля и разглежда), като трябва да се вземе под внимание, че камерата снима само когато отчита движение.

    Коментиран от #23

  • 22 куку руку ку

    5 7 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    И още нещо, всички казват инвалида, та инвалида. А някой виждал ли е решение на ТЕЛК, колко процента инвалидност има, на долните крайници ли е заболяването? Защото аз виждам един нормално подвижен мъж, яхнал триколка, която обикновено се асоциира с инвалиди. Питам, защото жена ми е със 78% инвалидност на долни крайници, а такава тротинетка не са й отпуснали.

    Коментиран от #25

  • 23 стоян георгиев

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "куку руку ку":

    демек няма никакъв натиск над милиционера писал акта.ти не знаеш обаче що са писали на инвалида, не на баи георги ама си проследил в коя секунда кво е станало ама за акта не знаеш!!!!смях!!!!и що доиде бившия кмет на място също не знаеш.минавал е от там случаино и съвсем случаино е преместил триколката щото като бивш кмет тва му е работата да разчиства птп та смях!!!и да те питам ако ти случаино си караш колелото в кръгово в което си с предимство и те засече един мерцедес при което ти се праснеш в него и си чуипш колелото и се издереш целия ,как ще се почувстваш като доидат полициаите и ти обяснят че ти си виновен за птп то и ти напишат акт?

    Коментиран от #24, #26

  • 24 куку руку ку

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Малко трябва да помислиш и може и да си отговориш сам! Аз гледам запис и си го въртя напред-назад както си искам. А полицаите виждат статична ситуация, Триколка, която е блъснала лек автомобил отстрани в областта на вратите, а не автомобил ударил триколка...

    Коментиран от #27

  • 25 стоян георгиев

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "куку руку ку":

    аха значи щом жена ти няма тротонетка значи тоя не е инвалид.другарю еи затва сме на тоя хал.щото е пълно с такива като теб в тая държава уж хубави хора ама големи боклуци.готов си заради своя неуспех да повлечеш всички в калната дупка.тва че жена ти няма триколка не е опция да нямат другите,по-скоро виж как може да получи жена ти такава вместо да се чудиш как да ги отнемат на останалите.същото е и с баи георги.тои е на 81 и е нормално да не види или да се обърка в кръговото.минало е слава Богу без сериозни последствия,но вместо да му се напише на баи георги един акт или да му се вземе книжката поради възрастовите имзенения,комунягите се чудите как да го изкарате невинен ,а невинния да бъде виновен.тва е трагедията у нас.

    Коментиран от #28, #31

  • 26 куку руку ку

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Снимката поместена тук е точно 1-2 сек след удара, а автомобилът се движи на кадрите съвсем бавно... И ти ме накара съвсем да прецизирам гледането... триколката удря калникът на около 20 см. пред вратата, дори на снимката се вижда деформацията от удара.
  • 27 стоян георгиев

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "куку руку ку":

    полицаите нищо не виждат освен че в мерцедеса е бащата на президента.те имаха време да разпит ,да видят камерите ако са искали ,но квото и да видеха ситуацията е ясна.има движещ се по път с предимство и такъв които идва от път без предимство и му онема предимството.ясно е като бял ден дори и за непрофесионалисти.сега ще падне акта за инвалида и такъв ще получи баи ти георги,но тва трябваше да стане след като видеото изтече в мрежата.лошото е че въпреки очевидното е пълно с такива като теб дето са готови да кажат че черното е бяло и да прецакат невинния за сметка на виновния.на такива като теб разчитат българските политици и българските съдии и прокурори за да ни обират ,щото знаят че такива като теб ще ги оправдаят ,позоваваики се на кви ли не идиотии!

    Коментиран от #30

  • 28 куку руку ку

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Не, просто питам дали наистина е инвалид или го набедиха човекът като такъв. И не ми казвай другарю, да не си навличам карма, пожелавайки да минеш през мъките, през които е минала жена ми.

    Коментиран от #29

  • 29 стоян георгиев

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "куку руку ку":

    как да не те наричам другарю като мислиш и деистваш като другар?и съжалявам за жена ти,но не е решение за нея и за теб да има повече като нея в неиното трагично положение,както ти разсъждаваш и си създаваш реално карма.помисли за човека които бе блъснат невинен и му написаха акт,а ти вместо да мислиш за него се опитваш да го компрометираш ,веднъж с лъжи друг път и с недоверие в неговото нещастие!
  • 30 куку руку ку

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Кого съм прецаквал бре? Ти четеш ли какво пиша? Къде съм писал кой е виновен, кой не? А дори не виждаш, че това става в кръгово и там правилата са ясни. А какво съм писал аз? Вижда се триколка в кръговото, кола не. Значи триколката в момента е с предимство пред автомобил, който тепърва ще навлиза в кръговото. А следващият кадър е триколка ударила колата отстрани. И за дете в детската градина ще стане ясно, че колата отнема предимство на триколката. Но и двете се движат толкова бавно, че водачите могат да слязат и да ги спрат с ръка, дето се казва. Триколката видимо се движи със 7-8 км/ч, а колата съвсем малко по-бързо. Изводи няма да правя (като теб). Всеки има глава на раменете да мисли.

    Коментиран от #37

  • 31 куку руку ку

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Пак не си разбрал. Такива колички се дават на хора, които не могат да се движат самостоятелно (слава Богу, жена ми не е стигнала дотам), А този човек след удара се изправи съвсем спокойно, без видимо затруднение и се разхожда напред-назад.
  • 32 Цецо

    3 0 Отговор
    "влияено" - също нова дума, да се прибави към бисерите, сътворени от родните полицаи... :)))
  • 33 Шляхтиц

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Боян":

    Моите поздравления към Вас. Хората са мутирали, на черното казват бяло и на бялото черно. Ако колата беше ударила тротинетка, тя трябваше да бъде пред колата и от тази камера едва ли щеше да се вижда. Но хората според мен са мутирали до толкова, че на очевидното казват повод за скандали и компромати.
  • 34 1944

    4 2 Отговор
    и двамата радеви са продукт на машината за смачкани хора на бкп. а гуменчо как гледаше в паника конското на руския му резидент.
  • 35 стамболов

    1 2 Отговор
    само тъпанари в сайта коментират , къде виждате колата да удря
    количката ,а не тя нея .
  • 36 Ангел

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боян":

    Да бе ,върти се цял ден с тротинетката и чака кога аджеба ще благоволи да мине мерджанът на Радеви, та да се вреже като арабин в американска кула близнак.............. А после ще каже "Ще си останем приятели forever, не му се сърдя" .....Смях голям бре Смешкоооо..... :)
    Постановка си ти бре...
  • 37 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "куку руку ку":

    чета много добре кво пишеш.ти пишеш основно лъжи.нали прочете!л ъ ж и!въпроса е що ги пишеш като и за наи-ненормалния човек е ясно че когато един участник в движението е на път с предимство другия дето не е трябва да го изчака.защо пишеш тъпотии след като се вижда ясно и отчетливо кои е в нарушение.защо поставяш под съмнение с тъпите си номера достоверността на видеото и дали човека е инвалид,а и свободните ти съчинения как е придобил триколката също са плод на фантасмагориите ти и всичко само и само да защитиш индиректно пилота президент.браво ти си точно като матросов .само че писа за кармата и се чудиш що те налягат нещастия.сега само да ти кажа в тоя случаи умишлените ти лъжи допринасят точно за нея щото,невинния инвалид които нищо не ти е направил веднъж ще загуби поне стотачка от акта и поне още два пъти по толкова за ремонт на триколката,освен това като виновен в птп то може да го съди застрахователя на мерцедеса да плати и щетите за огънатия калник и там поне още 200-300 лева,като сложим и охлузванията и стреса на въпросния инвалид се събира порядъчна неприятност за един беден и нещастен човек имащ лошия късмет да кара в кръгово с предимство пред мерцедеса на радев старши.та помисли ако можеш ама за което се съмнявам заслужава ли си този човек да плаща тази цена невинен заради такива като теб?
  • 38 Цар Вул

    0 2 Отговор
    Какво значи тротонетка?Това е триколка с МОТОР!А не инвалидна количка с три колелета НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО!!Следователно т.н."инвалид"следва да носи каска и да има свидетелство за управление на МПС!Каква катастрофа?Какви пет лева?!Ай сиктир бе ГРОБ-ари!,скапани!Тротонетката си е дис дибидюс мотор с три колелета!Имах такъв братовчед/лека му пръст/който караше Че Зе с три колелета/едно от пред и две отзад/!Имааше и кола НСУ с всичко за управление с ръце!ИМАШЕ И СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ НА МОТОРА И ЛЕКАТА КОЛА!Т,ва е положението,другото са си Ваши измислици и клевети по бащата на ПРЕЗИДЕНТА!А И КАКВА ВИНА ИМА ПРЕЗИДЕНТА ЗА ТОВА,ЧЕ Е СТАНАЛО ПТП?ДА СЕ Е ОБЖДАЛ?ДА Е СЛАГАЛ ЧАДЪР?ЗА ТОВА СА ТЕЗИ ОРГАНИ,КОИТО ЩЕ КАЖАТ КОЙ Е ВИНОВЕН И ЗАЩО?ПРЕЦЕНИЛИ СА ЧЕ ИНВАЛИДА Е ВИНОВЕН,И КРАЙ!МАЧА СВЪРШИ!А ВИЕ?ВИЕ СТЕ ИДИОТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове