Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 14:02 870 2

СДС: Не пипайте „Сребърния фонд”

  • сдс-
  • сребърен фонд-
  • сините
СДС: Не пипайте „Сребърния фонд” - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков е на път да изхарчи и последните сигурни пари в държавата с предложението Сребърният фонд да покрие дефицита от 3 млрд. лв. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

 
С тези действия правителството рискува убедително да докаже на банките и инвеститорите, че в България няма свободни пари.  Това ще влоши сериозно условията за вътрешно и външно финансиране, ще скочат лихвите, инвеститорите ще намалеят, ще се загуби и последната илюзия за икономически растеж, смятат сините. 
 
СДС вече са изпратили писма до Българската народна банка и Комисията за финансов надзор, които да излязат с публични позиции по действията на правителството.
 
Необмисленото намерение на правителството ще посегне директно и на парите на българските пенсионери, защото Сребърният фонд е единственият резерв, който може да покрие изплащането на пенсиите при сериозен недостиг на средства в бюджета, подчерта Мартин Димитров. 
 
Поо подобен начин правителството набързо прахоса резерва на здравната каса.   Този сценарии не бива да се подценява, защото управлението на ГЕРБ вече показа, че може да харчи с пълни шепи и превърна финансовата си политика във филмов сюжет. 
 
Не трябва да се забравя, че България граничи с изпадналата в много тежко положение Гърция, което прави района финансово нестабилен, посочват сините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛАМАРИНА

    0 0 Отговор
    АБЕ ВСИЧКО НА СКРАП БЕ !!
    КВИ ФОНДОВЕ КВИ ПЕТ ЛЕВА ?
    ЛАМАРИНА МУ Е МАЙКАТА !!!
  • 2 КОМПАНИЯТА

    0 0 Отговор
    АБЕ МИГАЧ/мартин димитров/,Вие пък сте забравени от всякъде!,като
    по млад човек си търси друга партия!,освен ако ИВАН КОСТОВ не ти
    даденещо то страхотната приватизация!