30 Август, 2018 11:31 1 793 18

Нанков и десетки от АПИ на разпит за пътя убиец край Своге

  • николай нанков-
  • своге-
  • катастрофи

В НСлС ще бъдат разпитани около 30 души

Националната следствена служба (НСлС) ще разпита всички властимащи, които са отговорни за възлагането на ремонта и приемането на пътя край Своге, на който стана тежката катастрофа на автобус, при която загинаха 17 души, съобщи в. "24 часа" и уточни, че разпитите щели да започнат тази сутрин.

В НСлС ще бъдат разпитани около 30 души, като призовки са получили членовете на контролната строителна комисия, която е приела пътя, както и служители на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), свързани с процедурата по приемане на ремонтирания пътен участък. Ще бъде разпитан и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Вероятно за разпит ще бъдат привикани и бившите директори на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов.

Нанков обяви преди дни, че на пътя е бил положен асфалт с много високо съдържание на варовик. Вчера пък премиерът Бойко Борисов се закани да няма пощада за нито един замесен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 4 Отговор
    Затвор за то неприятен мушморок

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    6 16 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Иска ти се, нали? Ама нема… Това затвор по политическа принадлежност сме го гледали дълго по времето на социализЪма… Има си виновни и ще си понесат вината когато се докаже кой си е слагал подписа без да проверява. Ако някой трябва да е в затвора - това на първо място требе да е мазното курни заедно с РОвч заради пропилени 1,2 милиарда лева за гьола Белене...
  • 3 Коментар

    11 1 Отговор
    КАКЪВ РАЗПИТ БЕ.?
    17 ДУШИ БЯХА УБИТИ КАКЪВ РАЗПИТ БЕ ?
  • 4 За тия кийто вярват

    15 1 Отговор
    Театър за пред хората резиграват.
  • 5 На Кафе

    13 1 Отговор
    Не само ще ги разпитват, а и по коняк ще сръбнат, кючек ще завъртят. Нема нужда от димки. Ненков да си подаде оставката, а после да ходи на седенки.
  • 6 Lol

    12 1 Отговор
    Разиграват се само циркове, усвояват се едни пари от обществени поръчки и еврофондове от едни и същи фирми, по скоро от едни собственици с различни фирми и никой не им държи сметка за некачествената работа, затова погнаха и търговския регистър, за да заличат схемите си. Хората плащат със собствения си живот за кражбите им и всичко им е ок. Какви разпити ще се провеждат на хора от АПИ като е ясно кои са виновниците, а именно тези които държат властта и разпределят всички поръчки и банички и не им дреме изобщо за нищо.... Тъп български народ...
  • 7 АПИ МАЙТАПИ

    13 1 Отговор
    Тоя ли бе мушморок, тоя нема да влезне ще го направят шеф там.
    Такова мазно създание не се е пръквало на полит. ни небосклон след 89 година.
    Тоя и външната са делани камъни. Става да пушат дупки и пробойни.
    МНОГО ГОВОРЯТ И НИЩО НЕ КАЗВАТ.
    ТОВА ДНЕС Е СЪВРЕМЕННОТО БЪЛГАРСКО ПОЛИТИК!
    Всички си спомняте песничката и хорцето в детската градина.
    Два пъти наляво,
    Два пъти надясно................
    Това е! И да ги разпитат и не ги , нищо няма да се промени.
    У нас наказани няма!
    Тук се сещат за хорота само по избори.
    Човешкият живот у нас е кръгла нула. Дори и много под нулата.
  • 8 Враг

    12 2 Отговор
    Всички са взимали пари и усвояват от поръчки.Главния виновник е дебелата леля Лиляна Павлова и от там на долу всичко трябва да понесе отговорност съдебна и ефективна, но ние знаем много добре че "гарван на гарван око не вади " . Все пак тя е основния финансист на господин премиера ни така че никой на никой няма да търси отговорност най много с някой да си измият ръцете който не е толкова близко до партийните членове в близост. Плюят се двете партии ГЕРБ БСП ,а те са еднакви възпитаници със един и същи модел на управление . Аз мисля че е време за изринем боклука.
  • 9 Враг

    12 1 Отговор
    Наглостта на досегашната политическа паплач е вече безочлива време е да се променят нещата и потърсят отговорност на всички без значение от партията им.
  • 10 Само питам

    10 1 Отговор
    На този мушморок Нанков каква мярка за неотклонение са му определили и кога ще му повдигат обвинения?
  • 11 Lol

    9 2 Отговор
    Тоя боклук го ринете вече деситилетия, не ставате за чистачи, само за грамофонни плочи!
  • 12 hayho

    5 0 Отговор
    А шлаката под магистрала Тракия подходящ материал ли е за основа? И там какво е казала лабораторията? Какво е казал строителния надзор? Не трябва ли тези хора (от строителния надзор) да отидат в затвора - плаща им се да следят точно дали изпълнението и материалите са в норма, накрая се подписват. За ремонта на пътя за Своге също някой си е сложил подписа. Кажете им имената и в затвора, всичко друго е укриване на престъпление.
  • 13 джото

    8 1 Отговор
    А ЛИЛИ-ВИНЕТКАТА КОГА?Когато е правен ремонта ТЯ беше шеф и ОНЯ ЛАЗАР ЛАЗАРОВ!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ryty

    4 0 Отговор
    А и още нещо министър беше павлова тогава, сега ще трябва да траем и това недоразумение да се учи как се става министър
  • 16 Турция вън от Европа

    2 0 Отговор
    Никой няма да иде в затвора, пак ще се размие всичко, както познатото случило се за последните 60г в България. България е била и е всичко друго, но не и държава на Българите, а на чуждите и косвено наши олигархически интереси. Народът никога не е имал глас, нито значимост.
  • 17 Митничар Казанджиев

    1 0 Отговор
    Тоя мамин мушморок не Ви ли иде от върте като го видите да го ритнете в дебелия з.дник. Така и с Лили Винетката.
    От къде Господ насъбра такива вересии, та да ни тормозят с глупавите си физиономии и тъпи мохабети из телевизиите.
  • 18 Българин

    1 0 Отговор
    Рано, или късно този балон със строителството на пътищата щеше да се спука.Загиналите хора по тези пътища да тежат на съвестта на всички крадливи нещастници.Последните да отидат там където им е мястото- в затвора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове