ФАКТИ.БГ

„Трейс груп“: Проектът за ремонт на пътя край Своге е на АПИ

Компанията е листвана на БФБ

Публикувана: 30 Август, 2018 16:36
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1407
„Трейс груп“: Проектът за ремонт на пътя край Своге е на АПИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Проектът за ремонт на пътя край Своге е на АПИ. Това казват в отворено писмо до медиите от "Трейс груп холд" АД.

Така от компанията отговорят на въпроси, свързани с пътя Мездра – Елисейна - Своге – Нови Искър. "Като отговорна компания сме отстранили всички безспорни претенции по гаранционната ни отговорност, които са били коректно претендирани съгласно договорните условия". Това казват от "Трейс груп холд" във връзка с пътя Мездра – Елисейна - Своге – Нови Искър.

„Трейс груп холд“ АД е сред малкото в България строителни публични компании, с кристално ясна собственост и капитал на Българската фондова борса, припомнят от компанията.

Ето какво се казва в писмото:

"Изборът на Изпълнител по Проект: „Лот 17–ТRP V/17 Път II–16 "Мездра – Елисейна - Своге – Нови Искър“ се провежда по правилата и процедурите на Програма “Транзитни пътища V“, на база на международното ратифицирано споразумение за нея, а не по Закона за обществените поръчки на РБългария. 65% от финансирането е на Европейската инвестиционна банка.

Изпълнител на проекта е ДЗЗД “ Трейс Своге“, в което партньори са „Трейс Груп Холд“ АД и „Мегаинвест Холдинг“ АД.

Договорът за изпълнение на проекта е сключен по Договорни условия за изграждане на строителни и инженерни работи, проектирани от Възложителя, Хармонизирано издание на Международната банка за развитие от м. март 2006 год., публикувани от Международния съюз на инженерите-консултанти (FIDIC, - Червена книга). Участниците в проекта са Възложителят – в лицето на АПИ, Фирма – “Инженер”, представляваща и гарантираща интересите на държавата в процеса – в този случай тази функция се изпълнява от Mott Macdonald, известна британска инженерингова международна компания, Изпълнител, Надзор и Проектант. По правилата на Червената книга FIDIC Инженерът администрира договора, контролира работата и упълномощава плащанията. Инженерът е представител на Възложителя с делегирани правомощия и винаги когато изпълнява задължения или упражнява правомощия, действа в полза на Възложителя.

Възложителят предоставя одобрен от него проект на Инженера и Изпълнителя. Всички дейности по изпълнението на този проект са извършени в рамките на договорните условия с изричното одобрение на Инженера след съгласуване с Възложителя.

Съгласно изискванията на договора са представени всички банкови гаранции за договорените срокове. Относно изнесените данни за изпратени до нас писма, изискващи отстраняване на твърдени дефекти на основание на гаранционната ни отговорност като изпълнител – уведомяваме Ви, че когато сме получавали кореспонденция, коректно адресирана съобразно изискванията на договорните условия по ФИДИК, сме реагирали съобразно предписанията на договора.

Като отговорна компания сме отстранили всички безспорни претенции по гаранционната ни отговорност, които са били коректно претендирани съгласно договорните условия.

В България лабораториите не се делят на частни и държавни, а на акредитирани и неакредитирани. Един от минималните критерии за квалифициране на оферентите в тръжната процедура, за спечелване на проекта е Изпълнителят да разполага с лаборатория. В рамките на проекта сме ползвали няколко акредитирани лаборатории.

В България асфалтовите смеси се изпълняват по европейските стандарти, към които има национални приложения БДС ЕN 13108-1 и БДС ЕN 13108-5, а стандартът за скален материал е БДС ЕN 13043. Горепосочените стандарти регламентират влагането на варовикови скални материали под формата на каменно брашно, едър и дребен скален материал. Има рецепти за асфалтови смеси, които се проектират със 100% скален материал, има рецепти, които определят да бъде вложен едър скален материал с коефициент на полиране над 50%.

„Трейс Груп Холд“ АД е сред малкото в България строителни публични компании, с кристално ясна собственост и капитал на Българската Фондова Борса".

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Водомер
1 Отговор
В България - нищо не е кристално ясно, изключение прави факта, че сме гола вода!

Оценка:
-0 +14

Трейс
2 Отговор
Ето колко са нагли, като знаят, че Цацаратурата няма да свърши работа.

Оценка:
-0 +9

antimediator
3 Отговор
Шефът на "Трейс груп" - консорциумът, строил пътя убиец край Своге - дал на лабораторията на сина си да изследва качеството на положения асфалта, в който в последствие се оказа, че има варовик.

Оценка:
-0 +7

Парамедик
4 Отговор
Кьорави ли са всички колко е тесен пътя на завоя и камионите автобусите почти влизат в насрещното дори и да се стараят. Егати проекта Егати одобрителите

Оценка:
-0 +1

гост
5 Отговор
Тогава вие и те заедно в панделата!!!

Оценка:
-0 +1

сьд
6 Отговор
СКАПАНИЯ АСФАЛТ е ВАШ

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.