Last news in Fakti

31 Август, 2018 17:30 2 822 39

Кирил Добрев: Защо Лиляна Павлова не е в следствието?

  • кирил добрев-
  • лиляна павлова

Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза, категорични са социалистите

Къде е Лиляна Павлова, защо не е в следствието и защо не я разпитват. Това попита на брифинг зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Гледам Николай Нанков и всички шефове на АПИ се изредиха в следствието, да направим припомняме и освежаване на паметта. През 2011 година Росен Плевнелиев прави обществената поръчка и дава изпълнението на тази фирма. Защо той не е в следствието“, коментира той.

„Тогава при Росен Плевнелиев зам.-министър е Лиляна Павлова. През 2016 година тя е министър и пуска в експлоатация с акт 16 пътя“, заяви Кирил Добрев.

„Или чакаме днес да я „изперем“ и заедно с Лазар Лазаров да ги върнем, и керванът да продължи да си върви и схемата да си работи“, попита зам.-председателят на партията.

„Има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица - това е въпросът“, заяви той. „Докато не отговорим, няма да намерим отговора и на това защо пътищата ни са некачествени и защо хората умират“, попита още Добрев.


Камилите се сменят, керванът си върви. От 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство, е единственият изход от политическата криза, коментира още Добрев.

„Днес трима министри от правителството на стабилността си отиват“, коментира той. „Това се нарича правителствена криза. Не сме изненадани от оставките, намираме ги за доста закъснели. Те са предизвикани от други събития, не от политически“, обяви Кирил Добрев.

„Задължителна е оставката на Цецка Цачева заради изчезнали и избягали затворници и заради срива на Търговския регистър“, заяви зам.-председателят на БСП.
Според него задължителна е и оставката на Румен Порожанов заради избитите животни в Странджа.

„Оставките са признание за провала на 10-годишната политика на рязане на ленти“, каза още Добрев.

Нашата политическа задача е сваляне на това управление. Колкото по-бързо има предсрочни избори и оставка на това правителство, толкова по-добре БСП е изпълнила своята политическа задача. Всички останали бъдещи планове към днешна дата не са актуални, подчерта Добрев.

"Ще подкрепим оставките на тримата министри, изисквали сме ги многократно. Това, че тези хора си тръгват, не е отговор на големия въпрос ще има ли качествена промяна в политиката, която те водеха“, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев допълни: „БСП е единствената опозиционна сила в този парламент и единствена през всички тези години е била близо до хората“.

"Дали ще има вот на недоверие - ще решим. Хубаво е обаче да се вслушат в аргументите ни, защото с времето се оказва, че те са правилни. Въпросът за отговорността несъмнено е много важен. Кой носи отговорност и каква. Призоваваме за пълна прозрачност. Истината е, че всички знаят, че в страната големи обществени поръчки се отдават порочно“, коментира още Зарков.

„В понеделник предстои извънредно заседание на ПГ на БСП. Всички решения, които касаят действията ни в парламента, ще бъдат обсъдени в нашите формати“, обяви зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Цялото трасе е 80 км. и е правено на участъци. БСП няма абсолютно никакво участие в този път, добави зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„БСП не е присъствала в управлението в периода, който се е строял пътят. Нито на пускането, нито при стартирането, нито след това при констатациите, че този участък е опасен и там е проблемът - не сме“, обяви той.

„Понеже няколко пъти се задава въпросът за 2014 година и участието на БСП във властта. През 2014 година този участък се пуска в края на юли, а правителството беше сменено на 4 август“, коментира Свиленски.

„Може би имаме участие в друг път, някъде през годините назад. Може би има вина за виадуктите на АМ „Хемус“, които сега ги разбиват с хидравлични чукове, за да могат да разбият колоните на мостовете. За този участък не търсете вина - няма“, посочи депутатът.

„Ако имаше такава, самият аз да съм ви я казал“, допълни той. „Проблемът е 2017 година, когато 7 пъти министерството на регионалното развитие си е пишело писма с фирмата, за направят нещо. През това време автобусите и колите летят в пропастта“, каза още Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с връзки

    19 2 Отговор
    Хъм щот детко и партизан бе Кире!
  • 2 Расулюлах

    28 3 Отговор
    Щото който е бил с живков на сепарето до мавзолея следствие и прокурор не го лови

    Коментиран от #8

  • 3 don't touch

    17 1 Отговор
    Ааа не натискайте тоз бутон, това е специален бушон тип мазна бомба гръмне ли всичко става в.....
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    31 2 Отговор
    С Дедо партизанин и баща полковник или генерал от дс и живота ти е песен и си недосегаем

    Коментиран от #13

  • 5 Бай

    32 3 Отговор
    Свинетка от отдавна трябваше да е в пандиза!
  • 6 Киро

    13 16 Отговор
    Абе куфар, защо си мислиш, че ставаш за нещо! Вие сте същите боклуци!

    Коментиран от #11

  • 7 Снайперист

    13 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 8 Антигербераст

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Расулюлах":

    Пък "анти"комунистите продължават с телешки възторг да си гласуват и да си лаят в защита на същите потомствени комунисти и мутри.
  • 9 не бива така

    12 4 Отговор
    Тя е ''ваше'' момиче.Бива ли така с приятелски огън да я събаряте.
  • 10 Харизанов

    30 3 Отговор
    Киро може да е всякакъв, но защо дебелата не е подсъдима? Тя отговаряше за сектора и е била в интимни отношения...

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тях червеното знаме роди ги

    25 0 Отговор
    Кога ли ще му писне на тоя народ,тази театрална постановка ???????
  • 13 Жоро

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Дядо му на това мазното,зализано комунистче крум зарков е генерал кацамунски,шеф на комунистическото следствие.А тоз пък киро далаверата и той има очи да се изтъпанчи и да иска оставки.Е,няма по нагли от комунисти.

    Коментиран от #15

  • 14 Цецо

    22 3 Отговор
    Докога ще ни управляват полуграмотни некъдърни и и свинетки?
  • 15 Рамбо

    18 4 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Няма по НАГЛИ от жалките тикви гбоб !!!!!!!!
  • 16 Мамата

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Харизанов":

    Харизанов,ти под леглото ли беше и лъскаше бастуни,та знаеш с кого е спала.
  • 17 мнение

    19 2 Отговор
    И Павлова и Плевнелиев трябва да минат през следствието на разпит. Дали ще им бъде повдигнато обвинение не мога да преценя, но трябва да бъде изяснена ролята им в цялата тази история. Според мен, трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност, но нека преценяват прокурорите. Борисов ги крие, но самият той вижда, че правителството му си отива и отвсякъде е загладен, без да има полезен ход.
  • 18 ванката

    14 0 Отговор
    не само правителството а целия парламент до последния елемент трябва да подаде оставка всички партии в момента са вързани една за друга и само ни разиграват смяна на конституцията е единственото решение !!!
  • 19 Савана

    8 0 Отговор
    Хиената се храни с мърша, защото е по лесно
  • 20 Руснак

    9 2 Отговор
    А ти що не си? Кого гепиха да пренася едни кинти навремето по границата?
  • 21 Пепо

    10 2 Отговор
    Като ги гледа човек тези тримката комуняги,скръстили крадливи ръчички,да изпадне в умиление.Тези наглеци искате да ни управляват,хора.Опазил ни Господ от тези.

    Коментиран от #22

  • 22 Мишо

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Пепо":

    Е,киро далаверата вече сънува министерство на финансите,А, зализаното зарков мечтае за МВР.Нали се изказа,закъснял,защото измъчвал антикомунист.А,курлелка мило го гледа и го гали по тъпата глава.
  • 23 Хасанчо

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: не само правителството а целия парламент до последния елемент трябва да подаде оставка всички партии в момента са вързани една за друга и само ни разиграват смяна на конституцията е единственото решение !!!-------- Мешерето е вечно и най-справедливо и крадливо. Ще крадете всички на воля ,а не само тези 240 и родата им. Време е да му се признае властта ,а не да е държава в държавата.---
  • 24 Академик Неделчев

    6 1 Отговор
    Мръсно комунистическо лай..Баща ти чака.
  • 25 ХА ХА ХА

    6 1 Отговор
    НАГЛОСТ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ, ЧЕ ТИ И МНОГО ОТ ВАС ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА ТЪРКАТЕ ЗАТВОРНИЧЕСКИТЕ КОРИДОРИ , НО НАЛИ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ Е ВЪВ ВАШИТЕ МАФИОТСКИ ПИПАЛА, ВСЕ ВИ СЕ РАЗМИНАВА!!! НО ГОСПОД ЗАБАВЯ , НО НЕ ЗАБРАВЯ!
  • 26 Ефтини сензации

    5 3 Отговор
    Айде и комунистическото простолюдие да се изходи по темата...
    Радваш ли се комунистически боклук, че загинаха 17 човека. Как да не се радваш, нали си комунист...
  • 27 Шоо

    6 1 Отговор
    Ей, мутрафон баща ти ако беше жив такива шамари щеше да ти отвърти, че свят да ти се вие.
  • 28 VeraТ

    4 2 Отговор
    Защото първо К.Добрев трябваше да бъде в следствието, а след това Л. Павлова. Крадеца вика дръжте крадеца!
  • 29 Viktor

    4 7 Отговор
    Комуняги долни вместо да целувате ръка на Генерал Борисов, че не ви набута в затвора вие го плювате.

    Коментиран от #37

  • 30 Бат Вальо

    1 2 Отговор
    Абе, б,...к, а ти що не си в затвора ...
  • 31 Гого

    7 0 Отговор
    Лилето казваше че като стане винетката 100 кинта ще караме по пътища слънце ама не спомена за коя държава става въпрос.
  • 32 Коката

    1 2 Отговор
    Леле, само като ги гледам тез тримата другари - комунисти - социалисти и направо ми се повръща от мазните им и гнусни мутри. Кво сте седнали да ръсите акъл бе в..м.. долна! Вие сте по големи предатели и от ББ на квадрат.. жалка картинка са и всичките тия 240 охлюва с 3% одобрение. Всички ВЪН!! МЕРЗАВЦИ !!
  • 33 Усмивката

    4 1 Отговор
    Хм....уместен въпрос. Може би защото тя е следствието.Следствието на нашета безхаберност и апатия.Кога трябваше бългрина да реши ,дали да останат тия.Кога се развя байряка.,гледахме ехидно,безучастно малцината дръзки наивници упражняващи се на в ораторски речи.Подхвърляяхме утешителни оправдания ,че тия са пратеници,и не ще да си заслужава,щот в къщи има мезе и бира.....И ЕТО ГО СЛЕДСТВИЕТО... дваш по ухилено,натрупал некой килограм ,и дозина обшорки
  • 34 Усмивката

    5 1 Отговор
    Истината също е че БСП в тандем ДПС окрадоха горите .Създадоха се поместно феодални владения ,наследство на бивши кадри на тюрко атеистичнни елементи с хидроинженерни наклонности.Стана да се говори заоткъсване на територии.Това дължим на сегашните опозоционети

    Коментиран от #36

  • 35 Непознат

    1 2 Отговор
    Тоя смешник,даже не съм чувал за него.
  • 36 веселяк

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Усмивката":

    Прав си, ама темата не е за това, което пишеш!

    Коментиран от #38

  • 37 любопитен

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Viktor":

    Е как ще ги набута в затвора, като и той е бил член на БКП?
  • 38 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "веселяк":

    В смисъл защо закачам бесепарите ли .Защото считам че те са част от грандиозният провал България.Защото считам ,че са неотделима част от фантома мафия .Нещо като за малка България е феномен в светът ,по искуството мимикрия.А темата е ясна ...Мафията в съвременна България,и защо народът беднее
  • 39 нфсб

    0 0 Отговор
    защотое прима ама не балерина а на човеку де три папи са по главата гладили.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове