Last news in Fakti

13 Септември, 2018 19:20 2 407 11

Сидеров: Кръгът "Капитал" няма министри и скочиха на Манолев

  • волен сидеров-
  • александър манолев

И следващият кандидат ще е от квотата на ГЕРБ, ОП нямат претенции към поста

Сидеров: Кръгът "Капитал" няма министри и скочиха на Манолев - 1

Акцията срещу Александър Манолев е дело на "прикритата опозиция" и кръга "Капитал", защото те нямат министри в кабинета на ГЕРБ като преди. Така тълкува събитията с оттеглянето на номинирания за транспортен министър лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"ГЕРБ плащат данък "опозиция", защото всичко това е организирано от кръгове, които са по-прикритата опозиция. Този удар идва от кръга "Капитал".

Това са бизнес и политически формации, които навремето сложиха министри. Нека не забравяме, че този кръг сложи Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Симеон Дянков. Това бяха министрите на "Капитал". Сега кръгът "Капитал" няма министри и много го е яд!", заключи Сидеров. "И затова атакува тези, които може да атакува", тълкува събитията той.

Според него и сега, и друг път ГЕРБ отговарят на тези атаки, като лесно оттеглят хората си от постове.

"Това е едно поемане на отговорност, аз лично смятам, че това е правилният начин, но, тъй или иначе, решението го взема Борисов", заяви Волен Сидеров. Той уточни, че квотата е на ГЕРБ и не вижда основание ОП да имат претенции, както към това решение на премиера да се оттегли Манолев, така и към вакантното място в министерството.

"Познавайки Борисов, той със сигурност е решил Манолев да се оттегли, за да няма никаква сянка на съмнение, че той е човек, който ще трябва да се оправдава. ГЕРБ ще предложат кой да замести Манолев. Не се променя квотата, не виждам основание да търсим квотни рокади", категоричен е лидерът на групата на Обединените патриоти в НС. По повод обстоятелствата от биографията на Манолев за бизнеси и свързаности в миналото, Сидеров смята, че това е "предмет на мемоари", защото е важно, когато е бил на постове във властта, тогава да няма обвързаности, а не преди това.

"Наистина има една доста концентрирана атака, защото, на когото се сетим могат да се извадят от преди 15-20 години неща, които така да се навържат, че този човек да изглежда лош.

Нито ни е работа да гледаме кои фирми с кого са били свързани, гледа се обикновено съдебно чисто минало или не, обвързаности сега, откакто той е бил два пъти зам.-министър, има ли участия във фирми. Всичко друго трябва да бъде предмет на мемоари", коментира лидерът на "Атака".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕВС

    10 0 Отговор
    Една от разликите между социализма и капитализма е, че при социализма, частната собственост беше ограничена до: къща, вила, апартаменти и лека кола, всичко останало беше държавно. Богати и бедни имаше и тогава, но в сравнение със сегашното класово разделение, разликата е несъизмерима. В зората на демокрацията и началото на голямата приватизацията, някои от дребните стопани на магазинчета и ресторанти, постепенно придобиха капитал, и се превърнаха в крупни бизнесмени.
    Въпроса е как стана това? Първия закон на Нютон, гласи:
    “Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние”. Коя е тази външна сила? Почти всеки премиер на България, след края на социализма се е обграждал с така наречен "приятелски кръг". Да не се бърка с “икономическа групировка, няма такава, има един приятелски кръг, между определени хора”. (трябва да е ясно, че в новата демократична България, това е нормална практика, без да подлежи на преследване от закона)
    8 февруари 1990 г. кабинета на Андрей Луканов, архитекта на преврата, човека, който
    трансформира политическата власт в икономичска, създаде и внансира с държавни пари, империи като "Мултигруп".
    През 1992 г. при управлението на Любен Беров, с протекцията на БСП и ДПС е основана Конфедерация на едрите индустриалци – „Г13“, така Беров се оказва в мрежите на големите олигарси, начело с Илия Павлов.
    Жан Виденов министър- председател о

    Коментиран от #2

  • 2 ЗЕВС

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЗЕВС":

    Жан Виденов министър- председател от 1995 г. създател на кръга “Орион” изграден от фирми, всяка от които носеше име на звезда от едноименното съзвездие. Следващия министър- председател, “джадая,” Иван Костов през 1997 г. поде битката със съзвездието от приятели на Виденов. Той трябваше да разчисти масите в знаковото за времето си заведение “Олимп” за новите му приятели от кръга, наречен със същото име. По времето на Костов се оформя и кръга на “Агнешките главички”, от група депутати от СДС, водени от шефа на икономическата комисия в НС.

    Коментиран от #3

  • 3 ЗЕВС

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЗЕВС":

    През 2005 г. се ражда приятелския кръг “Монтерей”, кръстен на едноименното заведение в столицата, и нашумял при мандата на Сергей Станишев. Следва кръга на „Котараците”. Те са приятели с взаимни интереси. Повечето от тях са от Перник, град, в който се раждат президенти. Именно президентът Първанов, е създал този кръг, към който по-късно е привлечен министър-председателят Бойко Борисов.
    Следващата крачка на Борисов е смяната на кръга на провинциалните “Котараци” с далеч по влиятелния кръг на “Апостолите”.

    Коментиран от #4

  • 4 ЗЕВС

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЗЕВС":

    Сагата Борисов, продължава с приятелски кръг “Хелиос”. Кръгът не носи името на древногръцкият бог, а на хотел “Хелиос бей” в Обзор. Така от вчерашните, ресторантьори и шофьори, хора от приятелските кръгове с помощта на “първите мъже” във властта, станаха крупни бизнесмени - започнаха да получават концесии да печелят приватизационни сделки, а някои се сдобиха дори и с банки. От своя страна, обръчите от фирми не остават длъжни на властимащите, като пълнят партийните каси с “поздравителни картички”. Така властта и “приятелите,” образуват система, в която като сиамски близнаци не могат да съществуват, един без друг!
    От началото на демокрацията до сега, по тази схема новите капиталисти- олигарси присвоиха над 110 млрд. $ материални активи, армаган от социализма! Кой е виновен за сегашното положение, БКП и ДС, или новата политическата система?
  • 5 Тиквочев

    3 2 Отговор
    Воленке, врътни ми една свирка - там ти е силата
  • 6 Опсс

    2 0 Отговор
    АААААА кръгът на 80% дебили ще се грижи за вас
  • 7 1944

    1 5 Отговор
    болнавата руска бабушка вълна сидеровна припява дрезгаво под кремълска диктовка. демократка от квотата на дс.
  • 8 нфсб

    4 0 Отговор
    и следващият да е от герб но тия двамата са убийци и са за затвор.
  • 9 вмро

    4 0 Отговор
    а кръгът на идиота който каза,че за чеп за зеле не ставаме,за къде са, за Белене са.
  • 10 Мизирабъл

    7 0 Отговор
    Кръгът на Винету се казва бостан, всички са се подуши от кешовица, било тикви, пъпеши, кратуни, биковгьотферен, антонтодорово гюбре и прочее. Смърди на прогнило, Та се не трае!
  • 11 В обектива

    2 0 Отговор
    Златният пръстт, голем патриот и силна остра рашка таккета в бг парламенто.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове