19 Септември, 2018 13:10 35 499 30

Капак на автомобил уби младеж

  • капак-
  • автомобил-
  • чалтика

Нелепа трудова злополука е отнела живота на млад асеновградчанин, съобщи Plovdivnow.bg.

Инцидентът станал привичер на 15 септември в местността "Чалтика". 29-годишният мъж извършвал товаро-разтоварни дейности от служебен автомобил. Задният капак на колата, който бил застопорен, изведнъж паднал, нанасяйки силен удар по главата му.

Колеги на младежа подали сигнал на телефон 112 и се опитали да му окажат първа помощ, но фаталният удар го убил на място. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурен следовател при Окръжна прокуратура - Пловдив и представители на Инспекцията по труда.

Образувано е и следствено дело по чл. 123, ал 1 от Наказателния кодекс - за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Работата по случая продължава от полицаи, следователи и Катедра по съдебна медицина. Случаят е докладван и на дежурен прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бсг

    103 5 Отговор
    много жалко......всичко от немотия, каква е тази кола, на която задния капак се "застопорява" с пръчка или каквото и да е

    Коментиран от #8, #25

  • 2 Ефтини сензации

    51 50 Отговор
    Поредната трагедия на простолюдието...
    Щото вместо да сменим амортисьорите на задния капак си вземаме тояжка, че по евтино...

    Коментиран от #7

  • 3 Stoen

    23 34 Отговор
    Това със сигурност е Форд !!!

    Коментиран от #29

  • 4 Вуте

    22 15 Отговор
    Оставка!Веднага!
  • 5 Бай Тошо

    54 9 Отговор
    Важното е да се подпират вратите на багажника с летви, да не е луд българина да даде 20 лв за нови амортисьорчета я

    Коментиран от #6, #11

  • 6 гост

    58 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Тошо":

    Точно, стане ли стара колата и да не й държат амортисьорите масово се подпира с бухалки, пръчки, летви и какво ли още не, ала никой не отива да си купи за 20лв нови амортисьорчета и да ги смени точно за 10мин. У нас всичко се ремонтира логиката "друг път". Сега жалят момчето, ама никой не е държал сметка на работодателя му и какво превозно средство дава на момчето да ползва.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дали

    39 4 Отговор

    До коментар #1 от "бсг":

    А дали е от немотия, или е от немърливост? Зная един куп хора, които имат средства, въпреки това не поддържат служебните автомобили и оставят хората да карат гробници. Мда.
  • 9 знам ли

    5 9 Отговор
    ами ако е бутнат нарочно

    Коментиран от #12

  • 10 Ники

    15 31 Отговор
    Значи в България .. има най много коли на глава от населението в ЕС .. въпреки , че сме най бедни .. При нас колата е висша форма на гъзария и удобство а в западна европа е по скоро тежест или необходимост Тук карат коли всички .. а би трябвало да е само тези дето могат да си го позволят .. Мога да се обзаложа , че автомобила от инцидента е поне 25 годишен дръгел, това се решава с данъка . по старите с по висок ( при нас е обратното СМЯХ ) имаш ли пари за данък на стойността на колата ти ( ако е стара ), ще имаш пари да я подържаш в ТОП състояние .. ( Всички в парламента знаят , че това е задължително ама и знаят , че ще паднат от власт на другия ден ) Относно служебните автомобили ... аз имам давам ги на служителите си ( правила;подписи;пътни книги и тн) .. няма да ви казвам какво им се случва на количките .. ремонти до смърт ... Знаете как се кара служебна кола ... и пак ако Държавата забрани трошките , ще намалеят инцидентите на пътя рязко, проблемът е , че хората са много привързани към тях ... може би заради факта че по времето на соца им е било трудно да имат а за избор на марка, цвят и тн забрави ... Сега цените в БГ на стари коли са най - ниски , супер ниски данъци , няма мита няма акцизи Е ТВА ГО НЯМА НИКЪДЕ .. Номер 1 сме по таралясници и се чудим ще се трепем !!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ккк

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "знам ли":

    да не си го бутнал ти -
  • 13 А ве ейййй

    31 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ники":

    Мъдрецо, я се разходи до САЩ и виж какви таралясници се карат и за какви пари. У нас по моргите има по-нови и по-скъпи коли, камо ли по пътищата. Еб@ният ЕС налага само изисквания и високи цени, което не е лошо по принцип. Трябва да има ред. Обаче когато се равняваме по най-богатите, да ни направят и доходите като техните. То не става с най-ниските заплати да са ни най-скъпи стоките. А пък колата си е консуматив и средство за вършене на работа. Всеки сам си избира кола ли да има или велосипед.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бай Тошо

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Трябва да си малко по внимателен с приказките, приятелски съвет просто, за да не те боли задника нейде заради тях
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай Тошо

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    И първо се научи да четеш, след това преди да напишеш нещо помисли една две седмици преди да остроумничиш тук
  • 18 бг идиотизъм

    28 1 Отговор
    Виновен е шефа му че се е стискал да смени амортисьорчетата с нови........виждал съм доста такива случаи на неработещи и опасни капаци на пикапи и бусове. И като кажеш на шефа че трябва да се сменят щото е опасно да се използва така пикапа(не че той не знае)почва да ти вика и да реве като магаре, само и само да спести някви дребни пари.......това е БГ бизнесменът - прост, нагъл, стиснат, безпардонен, непукист.......но повечето хора ги търпят щото нямат избор.
  • 19 БАРС

    7 5 Отговор
    Наистина много жалко.Но има и друго което не трябва да се отхвърля да го е одарил някой по главата зада си отмасти за нещто като е изплзвал момента .Не знам но В българия всичко е възможно.

    Коментиран от #27

  • 20 123

    4 6 Отговор
    Капитализмът убива.
  • 21 Дид

    10 2 Отговор
    Мама му стара... комплект амортисьори не струва повече от 50 лв. Ма нали Ганьо го е измислил - я ще тури подбран прът, или ще побългари старите (с дупка в стеблото и пирон за контра, или какви ли още не абсурди). Жалко за момчето. :(
  • 22 Ефтини сензации

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Фен на България":

    Простолюдието се позна, че и се обади.
    Не съм в Брюксел, във Виена живея.
    И не идвай, с такива видни представители на простолюдието не се занимавам. 😉

    Коментиран от #23

  • 23 Митака

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ефтини сензации":

    И какво като си във Виена ?
    Голям го вадиш пък мек....
    Ако ми видиш паспорта къде съм ходил ....
    Стой си във Виената

    Коментиран от #26

  • 24 Onq s motikata

    5 0 Отговор
    ПАМЕТНИК НА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 25 Статията е грешна !

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "бсг":

    Не става въпрос за кола както пише!
  • 26 То хубаво, ама

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Митака":

    само паспорта не вАжи да знаеш как стоят нещата в държавата, през която само минаваш транзит или си за седмица максимум. Адресни регистрации за повече от 2 години всяка (в чужбина разбира се) колко ще покажеш? Щото човека и мек да го вади както викаш, има и с по-корави, които се забавляват с вас да ви четат преди лягане :) За протокола - 1 година имам в щатите, 2 в Германия,и още 3 в Белгия. И съм на 26 години.
  • 27 До БАРС

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАРС":

    Браво! Да живее неграмотността! В едно изречение имаш 4 недопустими грешки, които и първолак не би направил, ако е внимавал в час! 😱 Ударил ; за да ; отмъсти ; нещо ; използвал ; България!!! - Много сложни тези думи! Отделно, че има и препинателни знаци, като запетайки и удивителни, които не признаваш! Я се поограмоти малко повече и тогава изливай бисери! 😯
  • 28 Гоуст

    1 2 Отговор
    Абе даскале оди си в Очилище да Убразоваш първолаците и престани да гледаш правописа.Тука е място за коментари,а не иСпит по граматика.Избивай си комплексите другаде.
  • 29 Дионтей

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Stoen":

    Верно имат много тежки задни капаци. Откажат ли амортисьорите става гилотина!
  • 30 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Аз моят капак го подпирам с 1,5 м. винкел , и досега не е мръднал. А и винкела става и за други работи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове