29 Септември, 2018 21:01 27 298 44

Жени Живкова: Бойко Борисов е наблюдавал добре дядо ми

  • тодор живков-
  • бойко борисов-
  • жени живкова

Бойко Борисов е наблюдавал добре дядо ми като политик навремето, заяви внучката на комунистическия лидер Тодор Живков - дизайнерката Евгения (Жени) Живкова, пред bTV.

"Може би са имали интересни и ползотворни разговори. Трудно ми е да направя сравнение. Етапите на развитие на държавата са съвсем различни. Трудно е да бъдат сравнявани политици от различни поколения", коментира още тя по повод думите на премиера от преди години, е минал през два университета - на Живков, и на Симеон Саксгобургготски.

Живкова потвърди информацията, че през 1997-1998 година е имало идея за среща между дядо й и Сакскобурггорски, но тя не се е състояла. Живков се разболял и това станало една от причините разговорът да не се състои, макар и двамата да били съгласни.

"Може би искаха да си поговорят за бъдещето на държавата", предположи внучката.

За лидера на БСП Корнелия Нинова Живкова каза, че е "борбена жена", която се опитва да се наложи в партията като лидер и смята, че успява в това. Според нея целта на Нинова е партията да спечели следващите избори.

"Винаги съм се съобразявала с това, че съм внучка на Първия. За мен винаги това е било отговорност. Аз не обичах да се афиширам, да бъда разпознавана", каза още Живкова.

Тя разказа, че най-трудни за семейството й са били дните след 10 ноевмри 1989 г., когато Тодор Живков беше поставен под неофициален домашен арест.

"Той беше врял и кипял във всякакви ситуации. Беше изключително сдържан. Беше си видимо притеснен. Знаете в Румъния какво се случи със семейството на Чаушеску, ние тогава гледахме телевизия", каза Живкова по повод разстрела на Николае Чаушеску и жена му Елена, които ръководеха Румъния по време на комунистическия период и в края на 1989 г. бяха разстреляни.

"След неговото (на Живков - б.р.) арестуване започнаха обиски в моя дом, бяха ни блокирани средства. Никога не съм се оплаквала, никога не съм се молила на никого. Години наред имахме проблеми", каза още Живкова.

23-годишната й дъщеря Андреа Стефанова заяви, че не се притеснява от това, че е правнучка на Тодор Живков.

"Хората в днешно време са много широко скроени. Не се крия, но не го казвам. Когато хората разберат, са много добронамерени. Аз съм много малка, не съм живяла в това време, не съм видяла, не знам какво е било", каза по-малката дъщеря на Живкова.

По думите й прадядо й е бил наранен и предаден от много близки хора.

"Доста години съм учила в Англия, в пансион. всичко сама съм си направила. Деляхме стаи с други момичета, имахме общи бани. Обичам да ходя на хижи в планината. Никога не съм имала претенции да е нещо луксозно. Много обичам България. Мисля, че в България има поле за изява. Англия много ми харесваше, много си обичам и Лондон. Мисля, че младите българи трябва да се връщаме тук и да развиваме нашата държава, има потенциал", каза още младата жена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сверете си часовниците

    105 28 Отговор
    Бойко винаги е казвал, че Тодор Живков е голям политик....същия Тодор Живков който смешните гербаджийски тролчета плюят, хахаха.

    Коментиран от #2, #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 фгдг

    72 39 Отговор
    "Гарга на гарга око не вади " . Румънците направиха каквото трябва на времето и сега само можем да им дишаме пушилката . И няма нужда Жени Живкова да ни казва какво е правел Борисов преди . От самолет се вижда , как копира ДРУГАРЯ Живков !!!
  • 4 Инкогнито

    70 22 Отговор
    Станали ви ясно кой му дърпа конците сега на ББ? Следите на цялото герб водят към партийните от върхушка та.
  • 5 Другар

    19 6 Отговор
    Може да бъде само жив човекСамо жив! Абсолютно погрешно е, на покойник да се казва другар.
  • 6 Мерзавци

    39 14 Отговор
    Търси подкрепата от симпатизантите на дядои герб мн. са го закъсали!!
  • 7 ъйхх

    5 20 Отговор
    няма ли кой да разчисти, сръбете с армията бум бага бум
  • 8 Димитър Кънев

    42 41 Отговор
    Другарката Живкова забогатя на наш гръб благодарение на БАЩА си Тодор Живков.И нека не хвали Бойко.Научил се е на манипулации от баща и.

    Коментиран от #44

  • 9 хаха

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "На акъла си ли се смейш":

    На умнолюдието се смеем!
  • 10 Арт Дизайнер

    37 18 Отговор
    Както каза Проф Вучков ; това е една обикновена шивачка.
  • 11 Блокирани

    43 25 Отговор
    Средства? Одеялото и кърпените чорапи? Нали само това имаше Дядо й! А замминистите му по десетина апартамента. Но той бил беден. Да бе, да. Вярвайте му. Раздавал порциите, но не ял!
  • 12 Аз съм

    34 11 Отговор
    Мисля че по скоро Дядо ти е наблюдавал много по добре Бойко Борисов.
  • 13 нафто

    99 16 Отговор
    Правешкият селянин беше много прост,но много,много хитър.Колкото да не ви се вярва,мислеше за България и българите.Беше вярно куче на Москва,но се заиграваше и със западняците и успяваше да извлича ползи за България.Банкянският селянин е много прост и до някъде хитър само за себе си,без никакви ползи за Бг.и българите.Щастието му се изчерпва с ръкостискане със западняците с мазна усмивка на лицето и снимки до тях.Не се усеща,че като го тупат по рамото му се подиграват.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    28 35 Отговор
    Потрес и гнус е да се гаврите с хората като показвате тези живкови женски гниди!
  • 15 Гост

    23 7 Отговор
    Ами те и бай ти бая го поцелуваха.. тоз поне още го тупат. Преди ни работиха за 250 лв и каквото си докараме отделно сега като сме в Ес ни работят за 250 евро и каквото си докараме отделно. С две думи .. Куп бръс. И на това отгоре преди нямаше Фотоапарати Журналисти и Интернет.. но пък за сметка на това имаше Желязна Цензура. И сега е така за това че с две думи пак Куп бръс
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Petko

    63 26 Отговор
    Живков си остава най-голям държавник, той милееше за хората. Тогава бяхме хора и България беше държава,с която всички се съобразяваха. Сега държава няма, а ние сме лош материал и нещата ще стават още по-зле. До това положение ни доведоха всичките управляващи през прехода. Народа се ползва само за бачкане, за плащане на данъци и за "гласуване" на избори. Вечна му памет на другаря Живков!
  • 18 бат мишо

    47 14 Отговор
    мене ми изпадаха пломбите да повтарям БКП се раздели на 2 крила
    Живковото БКП- с Борисов под името ГЕРБ и Лукановото - с името БСП
  • 19 ФАКТ

    40 3 Отговор
    СЛУЧАЙНИ ХОРА, В ПОЛИТИКАТА НЯМА -НЯМА И ДА ИМА !!!!!
  • 20 Поредния балък от народа

    65 16 Отговор
    ЖИВКОВ си остана политик който милееше и мислеше за България и народа .Хитър ли ..прост ли или много умен къде с каваци къде с шеги той постигаше целите си ..Гледаше да вземе от чужбина за народа ..Имаше държава...войска ..страх от милиция и най вече спокойствие за народа .Безплатни почивки ..безплатно учение ..молеха турци и цигани само и само да учат ...и най вече безплатна медицина .Тези които сега плюят неговото време значи не са живели тогава и нищо не знаят ..нещо подучули или им казали.А Борисов на нокътя на малкия пръст не може да го стигне ...България тогава беше развита. земеделска страна а сега най бедната и корумпирана страна ....не ми се говори за сегашното ни дереже ..жалки сме че сами си избираме теглото трети път явно сме овчи народ .

    Коментиран от #35

  • 21 ФАКТ

    42 6 Отговор
    Ще дойдат ПО-ДОБРИ времена,когато ВСИЧКИ хора,станат по-умни,състрадателни и съвестни !!!!! И когато на ПЪРВО място ще бъде ЧОВЕКЪТ и ПРИРОДАТА,а не парите,въоръжаването и материалните богатства !!!!!
  • 22 ХайСикТир

    32 8 Отговор
    Един ПРОЗ подражава на друг ПРОЗ... А ние търпим вместо да го опукаме с бренеке това говедо днешното!
  • 23 Коментатор

    26 21 Отговор
    Ще Ви дам пример каква държава сме били преди 1989 г.... В голям завод, който изнася за СССР, нарочно са произвеждали продукта с дефект, за да могат определени хора да отидат в командировка в Съветския съюз после и да ''оправят проблема''. Чудна идея нали?!?!?!

    Коментиран от #37

  • 24 Т.Ж (Сакскобурготски).

    10 5 Отговор
    Че нали ми е син!
    Хахаха
  • 25 Слава Турция

    1 14 Отговор
    Долу тата арите

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 се се се ре УМРЕ ураааааааааааааб

    18 9 Отговор
    Ако беше хубав каманизъма и социализъма защо умряха защо фалираха ,да кажат прости продажни рубладжии ?????

    Коментиран от #34

  • 28 Къде е курск ?????

    12 10 Отговор
    Сталин е избил повече руснаци от Хитлер това е факт продажни прости рубладжии
  • 29 Росен Златев

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "сверете си часовниците":

    Колко голям и какъв политик може да бъде полуграмотен използвач !

    Вие знаете ли нещо от историята и живота на Тодор Живков, такива, каквито са, а не измислените от народа притчи !?
  • 30 Кеворк Яшхуян

    19 13 Отговор
    Докато не умре и последния човек възхваляващ времето 1944-1989 , България няма да се оправи
  • 31 БЪЛГАРИН

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Слава Турция":

    Важно е че сме АРИИ, а неУРКИЕ!
  • 32 Робчо Робев

    7 2 Отговор
    А кой изпрати охранителя Бойко да нюха покрай Живков?
  • 33 УБО НСО

    16 5 Отговор
    Живков, не беше алчен за пари, а за власт! Нямаше почти нищо! Тези, които в един щастлив момент му ставаха неудобни,ставаха посланици! Хитър и направи много за държавата. До 1984 г. Б-----Я, няма външен дълг!!! После едни"ДРУГАРИ" съсипаха всичко!!! България няма да я има!!! Жалко!!!
  • 34 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "се се се ре УМРЕ ураааааааааааааб":

    СоциализаЪма умре щото беше лошо управляван.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Орфей

    6 5 Отговор
    Жени, а какво може да се научи от Мадридския паразит? А от татко ти? Че те доведоха българите до национална катастрофа, а сегашният им ученик, непрекъснато я увеличава. Тия и тримата трябва да се разстрелят публично пред НДК, за геноцид към българския народ, ти хваление им дърпаш? И ти си същата.
  • 37 Ганю

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Коментатор":

    Па сигурно е така и ти си го видел вервам ти ма па сме имали голям завод и производство и армия па са какво имаме?
  • 38 Бг.реалност

    3 2 Отговор
    Е,
    Един диктатор от кого да се е научил?
    Много просто,от друг диктатор.
    Геноцид спрямо народа.
    Издевателства и лъжи на държавно ниво спрямо бг.данъкоплатец.
    Рекет на държавно ниво.
    Корупция в размери които не се потдават на описание.
    Спекулиране ПАК на държавно ниво в милиарден размер.
    Всичко това не се учи в училище.
    Разбира се, че бочо си е отварял очките на 4.
    А за някои неща и малко са му и помогнали.
  • 39 KEF

    3 3 Отговор
    В книгата Революция менте писателят Илия Троянов отделя една глава за изявлението на Тодор Живков пред специално поканени в резиденция Бояна журналисти на 1 ноември 1989-а.

    Повечето хора, запознати с последната реч на правешкия “крал”, поставят ударение върху цитата за недоносения социализъм. И пропускат далеч по-важното, а именно:Сега предстои фирмите да се изпълнят със съдържание. Какво може да бъде това съдържание? Само онова ... което се намира в западните фирми ... – нас напълно ни удовлетворява ...
    Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд ...
    Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество.
    ... Нови промени предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в България. Просто е взето от западната система. Равенство в облагане във всички сфери.
    ... Един другар ... ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане ...
  • 40 Ставрю

    6 1 Отговор
    Това което виждам сега е копие на Живков всичко е ворегнато да го възхвалява и да му се кланя в това число и медиите които не смеят да гъкнат. Боко го оприличавам и с Живков ис Ердоан хора искащи и свикнали да ги величаят. Утре Боко ако ее министър ще вудите какво ще е плюе е от страна на медиите сеха мълчат и го възхваляват като бог.
  • 41 Анонимен

    8 0 Отговор
    Да бе да, наблюдавал ама за собствен интерес, и кво от туй, че сега скита ме по други държави, едни слугува там, други тук, при Живков села имаше и деца и училища, а било лошо, що сега не правите деца , що не останете в селата , ами , много полюсите онова време, що си водите децата на училище като охранителни, остават си работата и ги вади те докато играят на вън, колко бяха бездомните при Живков нула а сега , са в пъти повече, кога в училищата имаше охранители, наркотици може и да е имало не знам но сега всеки 2 е дрогиран, всяка 2 работа е проститутка, кво е крал кво не е крал Живков, знам само че имахме от всичко и си го произвеждахме, ай сега да гледате животни, ще гледате ама ви ги умъртви ха, ай сей те картофи , ама ви ги пръскат от горе, и на на се биеха ваксини като деца ама да не се разболява е , а сега и бият за да се разболяват, то що ваксини им бият на тия деца, те по болни стават, всеки строй има и добро и зло но сега е унищожителна за България, ако на мен ми се наложи да посетя печено отделение, ще трябва да пътувам на 60 към за да ме прегледат, няма болници, а частни клиника колкото щеш и то чат здравната каса, хем си плащаш прегледа на частен кабинет , хем работел със здраве каса , 2 пъти се вземат пари и не ти дава касов бон че ти е взел, а бе краят му е изтървали и никога няма да го хванем, по лошо ще става но не и добро,
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Усмивката

    1 1 Отговор
    Аз зная какво му е преподавал стария Йода:1-ви урок ,лъжи.....2-ри урок ,лъжи....3-ти урок,лъжи...и четвърти урок ,никакви жени и никакви пари ...поне пред хората.Така ще стамеш истински комунист-джедай и ще владееш умовете на слабохарактерните и умственобедните и простпюдието ,а това сине мой е голямата част от отечеството ни сине ,а тебе те издига и прави дълголетник сине, в политиката, сине мой и първи измежду джедаите и най обичан мой .Аз остарявам и скоро ще се преселя при тати ,дяда ти Фердинанд .Аз не можах и той ,да опропастим и ограбим тая държава,,ма ти ще го направиш ....силата и ци....ята да е с тебе...
  • 44 Що незнаете

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър Кънев":

    Дъщерята умря през 1981 г.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове