Last news in Fakti

15 Март, 2012 09:03 1 497 1

ГЕРБ: Репресия срещу Моника Йосифова няма, само битовизми

  • моника йосифова-
  • хохегер
ГЕРБ: Репресия срещу Моника Йосифова няма, само битовизми - 1
Снимка: БГНЕС

„Репресия срещу Моника Янова няма. Не ми се иска да навлизам в битовизми - кой до кого е близък и кой с кого се смее”. Коментарът бе на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев пред „Тази сутрин“ по бТВ по скандала „Хохегер”, в който беше намесено името на Сергей Станишев и на жената до него.

Контрапункт на неговото мнение изказа Антон Кутев от БСП, който заяви, че битовата тема е била вкарана от хора от управлението – Цветан Цветанов и Мирослав Найденов.

Двойката Станишев-Янова беше намесена в скандала около разследвания в Австрия за корупция лобист Петер Хохегер.

През 2008 година неговата ПР агенция получила поръчка от кабинета на Тройната коалиция да проведе кампания за „лъскане имиджа” на България.

Кутев обясни цената на доброто реноме. „Имиджът навсякъде струва пари, а политиката се прави с имидж.

„Ако ГЕРБ бяха дали достатъчно пари, може би вече щяхме да сме член на Шенген”, изведе като вероятност депутатът.

Той подкрепи своя лидер в законността на поставените под въпрос договори: „Мислите ли, че ако имаше престъпление, досега Цветанов нямаше да е арестувал Станишев публично на жълтите павета?”.

Според австрийския вестник „Ди Пресе” част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в ПР агенцията на Моника Янова.

На пресконференция в сряда тя отрече участието си в незаконна схема и заяви, че е работила за имиджа на България.

ПР експертът обяви, че няма какво да крие и ще предостави на депутатите договорите, които направиха името й често споменавано в последните дни. Половинката на Станишев се закани да съди хората, които са я намесили в скандала.

"Морално ли е да се харчат милиони за нещо имагинерно? И ако толкова ни е лъскан имиджът, защо тогава ни спряха еврофондовете по това време?". Така земеделският министър Мирослав Найденов коментира скандала "Хохегер".

Именно той бе обвинен, че първи е замесил името на бившия премиер Сергей Станишев в скандала заради връзката му с Моника Янова, от която има и дете. "Това излезе по австрийските медии. Ако Янова иска да ме съди, по добре да направи това с журналистите, които първи пуснаха информацията", каза Найденов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    Корупция и конфликт на интереси. Позор.