Last news in Fakti

15 Март, 2012 11:52 530 1

България е гарант на сигурността в региона

  • маргарита попова-
  • трир-
  • германия-
  • вицепрезидент-
  • посещение
България е гарант на сигурността в региона - 1
Снимка: БГНЕС

България е изпълнила всички технически изисквания за Шенген и присъединяването на страната ни е въпрос на политическо решение. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова, която откри семинар на Европейската правна академия, посветен на опазването на външните граници на ЕС в Трир, провинция Райнланд-Пфалц, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

Според нея са налице всички предпоставки страната ни да не допусне дефицит на сигурност по външните граници на ЕС, като същевременно запази условията за прилагане на принципа за свободно движение на хора и стоки. Изключително важни са съвместните и добре координирани действия на компетентните органи на държавите-членки на ЕС, подчерта вицепрезидентът пред участниците във форума.

 

Маргарита Попова посочи, че през последните години България провежда дългосрочна, единна и ясно формулирана политика за опазване на европейската външна граница, борбата с незаконната миграция и трафика на хора. Като вицепрезидент тя потвърди отново ангажимента на страната ни за изпълнение и прилагане на общите европейски политики в тази област.

 

В изказването си пред участниците в дискусията българският вицепрезидент открои предизвикателствата, свързани с потенциален миграционен натиск след събитията през последните месеци в Северна Африка и Близкия изток. На фона на сложната миграционна картина обаче ситуацията в България е спокойна, като през 2011 г. дори е отчетен спад от 2 на сто в опитите за нелегално влизане на имигранти на територията на страната спрямо предходната година. България разполага и с модерно техническо оборудване, подобрена материално-техническа база, комуникационни мрежи и успешно изпълнява отговорностите си като гарант на сигурността в региона, подчерта още вицепрезидентът Попова.

 

В края на двудневното си работно посещение във федерална провинция Райнланд-Пфалц вицепрезидентът ще има срещи с представители на българската общност в Университета в Кьолн.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЛКО ИМ Е ТРУДНО

    0 0 Отговор
    ко стаа КОРУМПИРАНИ държави не приемат ли ?

    не че сме корумпирана държава .. просто питам ...