Last news in Fakti

18 Ноември, 2018 21:02 2 774 27

Майки на деца с увреждания: Системата ни употреби

  • майки-
  • деца-
  • увреждания

Ситуацията е абсурдна, защото каузата им е дългогодишна и бързо забравена

Не се разграничаваме от радостта след оставката на вицепремиера Валери Симеонов, разграничаваме се от тези майки, които играят хоро на площада. Това заявиха в предаването "120 минути" по БТВ Тони Маринова и Ина Маринова, представляващи майките на деца с увреждания.

Махленски можем да си говорим на пазара, но не и в парламента, това е недопустимо. Ние сме доволни от тази оставка и не се разграничаваме от нея. Разграничаваме се от тези майки, които на площада завъртяха едно хоро, с едни доволни физиономии и радостни викове. Това е абсурдно! Преди тази оставка тези майки имаха кауза, къде отидоха исканията им, каза Тони Маринова.

Ина Маринова обясни, че ситуацията е абсурдна, защото каузата им е дългогодишна и бързо забравена.

Ние сме на улицата, но на улицата човек трябва да знае докога да бъде и кога да действа. При положение, че ние сме в работните групи, че наши представителки действат и лишават семействата си от личното си време, за да се случат едни закони. От това бързане и от тази подмяна започнаха да се правят поразии. Обществото започна да ни мрази и аз ги разбирам, заяви Ина.

Тя добави, че обидните думи във форумите и социалните мрежи по адрес на майките на деца с увреждания я карат да се срамува. Според Ина, обществото е забравило каква е тяхната цел и защо протестират вече месеци наред.

В петък се казва, че Валери подава оставка, а ние продължаваме протеста, докато НС не го гласува. Това е безумно, посочи още Ина.

Майките посочиха, че системата ги е употребила, защото въпросът се е политизирал и обществото смята, че те са купени и обслужват партийни интереси.

Междувременно майките на деца с увреждания отново се събраха пред сградата на Министерския съвет. Те ще се събират всяка вечер тук, докато оставката на вицепремиера Валери Симеонов не бъде гласувана от Народното събрание. И тази вечер те носят сиви шалове в знак на това, че заради тази оставка се е появила надежда за тяхната кауза, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чинга чук

    30 10 Отговор
    Добро утро , събудихте ли се? !?

    Коментиран от #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Спиро

    37 9 Отговор
    Еееее...
    Да не би да сте очаквали, че тези дето ви подстрекаваха се борят за Вашите искания? БСП, братле, няма да защити исканията Ви, дори и на власт да беше. Те просто искат да мътят водата на управляващите. Те от своя страна не са цвете за мирисане, но досега те единствени направиха нещо във ваша полза. Затова и протестирате при тях, а не при други. Наясно сте че други няма да ви отразят въобще. Продължавайте борбата! Подкрепям ви и ми е много интересно да видя какво ще стане, когато властта се смени.
    Следващите дали ще си спомнят....
  • 5 Порно

    24 11 Отговор
    Тия искат от бюджета социална политика като във Германия . Всички го искат, ама само наглите мамчета ще го получат

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тръмп

    25 10 Отговор
    Инудвачки работещи за БСП!!!:):):€Срам и Позор за децата си!€€€ €€€€€€€€€€€€
  • 8 onq s konq

    30 9 Отговор
    Само не с номера "системата ни употреби"!Това е същото като хванат жесток убиец,който заявява в съда че внезапно дяволът сложил един нож в ръката му,след което му заповядал да намушка с него жертвата.А че между Майките има такива на които БСП е обещала някакви полит. постове ако свалят ГЕРБ и дойдат на власт-спор няма,но повечето са се поддали на лъжата че след идването на Комунистите в управлението,помощите ще се увеличат драстично.А ще се случи следното-не само че няма да има увеличение на помощи и превилегии за въпросните майки,но и тия които са извоювани в момента ще бъдат орязани,като аргументът ще е "Сърдете се на ГЕРБ-ОСТАВЯТ НИ ПРАЗНА ХАЗНА"!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АНАЛлизатор

    26 7 Отговор
    Има закон: И най справедливата кауза омешаш ли я с политика, се дискредитира. Майките се продадоха на политиците и заслужено получиха презрението на хората.
  • 11 Карагенан (Е-407)

    16 10 Отговор
    ....докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, тези протести като воденичен камък ще ни тежът.

    Коментиран от #15

  • 12 Boxer

    10 8 Отговор
    Уважение към тези жени ! А БСП се опита да се присламчи, надявам се че хората да виждат това ! Аз не искам смяна на властта , а да се грижат по-вече за хората . Дано тези протести им бъдат за урок ! Да се стреснат малко поне !
  • 13 Да бе

    7 11 Отговор
    По скоро тия перхидролините приличат на купени!!! Ако ония майки не протестират всекидневно всичко набързо ще се замете!!! Един път излезеш ли на протест трябва да го изкараш до край, иначе в хората се губи мотивацията и няма да излязат повторно!!! Това че партии се присламчват няма значение, стига да си постигнат своето майките. То и ГЕРБ се присламчваше, обаче се правят на ударени

    Коментиран от #16

  • 14 ГосТ

    10 2 Отговор
    Ха картинката е пълна-мизерия и гладна смърт за болните и старите,нищета за трудещите и образованите и благоденствие за крадците и проститутките. Ужасия....
  • 15 Реалист

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Карагенан (Е-407)":

    Докато сороските подлоги не бъдат неутрализирани , България няма да се оправи !
  • 16 ванката

    4 10 Отговор

    До коментар #13 от "Да бе":

    до кой край на протеста искаш да я докарат след като искаха оставката на оня урунгел еми ето получиха я нали това им беше желанието защо обаче продължават сега с други искания е друг въпрос и колко пари са взели за тия протести също въпроса е истинските протестиращи искащи смяна на системата дали ще се кротнат след понижаване на горивата с 5-10ст. те вече трябва да се борят до край защото тяхните искания са други и непостижими без гражданско неподчинение и помитане на всички боклуци във парламента буквално помитане с бой със камъни и бухалки и окупация на парламента с всичките налични автомобили така че данеможе да мина отново белия автобус а жандарметата да немогат да стигнат до парламента с оборудването си да се налага да ходят пеш между колите е тогава вече може и да се появи какпка надежда но с тия смешни протестчета гербавите са свикнали и знаят че хората ще се уморят да викат и ще се откажат ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Емирантствал

    10 1 Отговор
    Горива,системата,здравеопазването,онези увредените с майки,без бащи,пътища,данъци...още нещо да искате,никъде не чух,някой да иска да работи.Защо така бе хора?Тая дето си я мислите,я няма в целия свят и няма как да стане.

    Коментиран от #23

  • 20 Пепо

    12 0 Отговор
    Странно,дали всички деца с увреждания са на една годинка или годинка и половина.Защото видях на по 15,16 години,тикани в колички.Защо не протестираха по време на БСП?.Какво направиха комунистите за тях,като бяха на власт.Нинова отворила една уста,не мож я напълни,да не казвам с какво.Отврат.За това тези майки станаха досадни на народа и никой не ги тачи,защото използваха децата за користни цели.

    Коментиран от #26

  • 21 Невидим

    7 0 Отговор
    Не системата а комунистите ви употреби!!! Не деца а майки с увреждания! Вас трябва да ви подведат под съдебна отговорност , че не сте се изследвали и сте родили деца-инвалиди!!!
  • 22 ТА ТАКА ДЕ

    7 1 Отговор
    ГОСПОЖА ЛЪЖА ВИ УПОТРЕБИ , ТОЧНО ПОРАДИ ТОВА И ХОРАТА ВИ НАМРАЗИХА И ОПЛЮВАТ !
  • 23 ГосТ

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Емирантствал":

    Бате,тея дето искат да работят и развиват, отдавна са се евакуирали. Останахте само нахални пенкелери, които мачкат и ограбват болните и старите, защото за друго нямате възможности. Чаткаш ли ? Вие не само сте по безполезни от тези деца и пенсионерите,но по лошото е че сте вредни.
  • 24 Шляхтиц

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чинга чук":

    Ха здравейте "майки" на деца с увреждания. Разбрахте ли най-накрая за какво иде реч. Лошото в цялата работа е, че не сте само Вие употребените. След катастрофата с автобуса в Своге кака Корни си позволи да нарече всички депутати от управляващото мнозинство убийци, но не си подаде оставката. Сега поиска от В.Симеонов да си подаде оставката, въпреки, че и БСП и ДПС знаеха и сега го повтарят до втръсване, че тази оставка с нищо няма да промени състоянието на нещата..........
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 7777

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пепо":

    АЛО ТИ МИСЛИШ ЛИ КАТО ПИШИШ А И ДРУГИ КАТО ТЕБ ?? ИЛИ И ТИ КАТО ТИКВОЧА ЩЕ НИ ОБЯСНЯВАШ ЗА ЛОШИТЕ КОМУНИСТИ? АМИ НЕ СЕ НАПЪВАЙ, НИЙ ЗНАЕМ КАК БЕШЕ НЯМА НУЖДА ОТ ТЪПИ ОБЯСНЕНИЯ!! НО НАЙ ВАЖНОТО ДА НЕ ТИ ДАВА ГОСПОД ДА ИМАШ ТАКОВА ДЕТЕ! ЗАЩОТО УМНЬО СИ НЯМАШ НАПРЕДСТАВА КАКВА МЪКА Е ТОВА КАКВО СТРАДАНИЕ И ЗА ДЕТЕТО И ЗА РОДИТЕЛИТЕ! И ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ПЕНСИЙТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА СА ПО180 200 ЛЕВА! И ЗА КАКВА КОМЕРСИАЛИЗАЦИЯ ГОВОРИШ??! ЕЙ НАИСТИНА -НЕ НАРОД А МЪРША!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове