Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 23:30 1 506 22

ДОМ с открито писмо срещу реабилитацията на комунизма

  • дом-
  • комунизъм-
  • тоталитаризъм

Вашата пасивност е равносилна на престъпно съучастие, пише в писмото

Открито писмо до управляващите изпратиха от Сдружение “Достойнство, отговорност, морал“ /ДОМ/:

В последните години сме свидетели на масирана кампания за реабилитация на престъпния комунистически режим и на тенденция към рекомунизация на страната ни. Това представлява директна заплаха за конституционно установения демократичен ред в Република България. Тази кампания е в пълен резонанс с хибридната война за ревизия на цивилизационния избор на нашият народ. Замисълът България да бъде откъсната от ЕС и НАТО, от семейството на развитите демокрации, от общността, която гарантира нашата сигурност, свобода и просперитет е национално предателство. Всеки, който работи за запазване на зависимостта на страната ни от Кремъл и за връщането ѝ в Евразийската зона на режими, управляващи с насилие и корупция, извършва тежко престъпление срещу нашия народ. Очевидно е, че зад всички тези действия стои днешната олигархия, в която се е трансформирал корумпираният политически елит на комунистическия режим и репресивният му апарат.

Уважаеми госпожи и господа,

Призоваваме ви, съобразно конституционните си правомощия и задължения, да предприемете следните действия в защита на демокрацията и българския национален интерес:

Да бъде създаден Институт за национална памет за комунистическите престъпления и за да бъде поддържано знанието за истината за тях да се осигури седмично документално-публицистично предаване в обществените медии - БНТ и БНР; Такива институти съществуват в Германия, Полша, Румъния, Словакия и Чехия.

Да бъде изменена ал. 1 на чл. 108 от Наказателния кодекс, като след думата „фашистка“ се добави „националсоциалистическа, комунистическа“ и така текстът на ал.1 да стане: „Който проповядва фашистка, националсоциалистическа, комунистическа или друга антидемократична идеология, или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.“

Това ще бъде в съответствие с:

- обнародвания на 5 май 2000г. Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен;

- приетата от Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа Резолюция 1481/2006г. ;

- документ 11112/2006г. на Комитета на Министрите на Съвета на Европа за осъждане престъпленията на тоталитарните комунистически режими;

-Резолюцията на Европейския парламент ”Европейската съвест и тоталитаризма” от 2 април 2009г.;

-Решение на Народното Събрание, от 18 септември 2008г., за подкрепа на Пражката Декларация “Европейската съвест и комунизма“/ Сред препоръките на Пражката декларация е и предложението 23 август да бъде обявен за ден за почит към жертвите на нацистките и комунистическите режими/;

-Решение на Народното събрание от 19 ноември 2009г. с което 23 август е определен за ден за памет на престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.

Да бъдат предприети ефективни действия за защита на българските потребители от господстващото положение на пазара на руската компания „Лукойл“ и за възстановяване на българската държавност на територията на рафинерията и пристанището ѝ Росенец, а не да бъдат третирани като привилегирован руски анкалав.

Българските служби да идентифицират и екстрадират от наша територия всички лица, които провеждат враждебна дейност срещу страната ни и срещу нашите съюзници и съседи.

Уважаеми госпожи и господа,

Всеки един от вас има морален, конституционен и политически дълг да бъде лидер в борбата срещу опитите за реабилитиране или налагане на недемократични методи на управление и срещу хибридната война срещу България. Вашата пасивност е равносилна на престъпно съучастие. Не е случайно, че в Резолюцията на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от 3 юли 2009 г. „Ново обединение на разделена Европа“ се казва:

„14. Изисква от правителствата и парламентите на държавите-участнички да гарантират, че всякаква структура на управление или модел на поведение, които възпрепятстват пълната демократизация, или продължават съществуването на тоталитарното управление, или го представят в привлекателен вид, или се стремят към връщането му, или продължават влиянието му в бъдеще, ще бъдат напълно разградени;“

Председател на Управителния съвет:

Иван Сотиров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българофил

    14 6 Отговор
    Късно е!
  • 2 многострадалния

    7 3 Отговор
    Напълно възможно е комунизма да се върне като идеология - но, под нова форма, тъй като според статистиката вече повече от 14% от българите са атеисти, а според други те са дори 20%. И като добавим тези, които не познават Божиите Закони и са неразкаяли се - около 25- 30% = 50 %
    Общо 50 % са заблудени . Много скоро Раят на овцете ще рухне !
  • 3 Ристе

    12 14 Отговор
    Да четат националните предателе, родните каскетчета наследница на двуграмови шумкари. А така са им казвали защото са се криели в шумата приматите и на девети плахо плахо криейки се зад руските автомати са се показали.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Деянов

    12 8 Отговор
    Ние сме на всеки километър , от тук до края на света !!!!!
  • 6 Инкогнито

    28 15 Отговор
    А от ДОМ кога ще занесат по едно цвете на паметника на 6те от Ястребино? Да се извинят за 40 000 убити партизани антифашисти! Кога ще се сетят за Гео Милев и Никола Вапцаров? В момента България е на ниво национална катастрофа 2 -1919г.!!
  • 7 Снайперист

    10 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #22

  • 8 ИВАН

    14 3 Отговор
    Те май всички режими са престъпни - дойдат на власт и втурнат да крадат като за последно, но идеята за комунизма е добра, но с чисти хора и природа

    Коментиран от #18

  • 9 От Варна

    9 1 Отговор
    Само сменете комунизма с империализма, и стават приказки от преди 40-50год. Всичко си е същото ! Вземете и лозунги да пишете на края на селото! Приказки под шипковия храст!
  • 10 Димитър

    18 4 Отговор
    След като демокрацията благодарение на запада се дискредитира тотално, е напълно нормално хората да осъзнаят, че комунизма е по-добрият режим на управление. Да уточня, демокрацията е когато следваш интересите на сащ, да слушаш сащ, и да купуваш от сащ. Всичко друго не е никаква демокрация, и при възможност сащ с радост ще ви докарат няколко самолета и такна пълни догоре с демокрация.

    Коментиран от #12

  • 11 Хигиенист

    8 9 Отговор
    Рано или късно пак ще има Революция и пак ще избесим паразитите, като тези от ДОМ и подобните им !

    Дано, обаче този път лагерите да са повече, предния път доста гниди оцеляха и пак са се размножили ... но ще прочистим обществото с огън и меч !

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хигиенист":

    Съгласен съм с теб ,този път ще исчистим България от червената чума която ни докара до това положение .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 potrebitel na demokraciq

    5 2 Отговор
    Аз, питам Хитлер какво зло направи на България.Между другото, Хитлер се е обръщал към цар Борис с обръщението Ваше Величество.Когато преминават през България няма никакви изстъпления, когато ползват България за плацдарм за нападение към Сърбия и Гърция.За сметка на това при бомбардировките на англичани и американци са разстрелвани хора от бордовите картечници на изстребителите на земята.За децата са хвърляли играчки с бомби.Техните руснаци-комунисти пък издевателстват и крадат откъдето сварят и цинично има лимит до колко може да откраднат за войник 10кг. за офицер до 100кг.Общата стойност е 2млрд. лева, при положение, че нито сме ги нападали или давали повод за враждебни действия(дори дипломатическите отношения не са прекъсвани по време на войната, за разлика от САЩ и UK).Така че, терористите дефакто не са германците, а тези другите, но победителите не ги съдят, поне в българския случай
  • 16 potrebitel na demokraciq

    3 2 Отговор
    Да допълня, тая кочина по селата и градовете и тази престъпност нямаше да има почва, ако имаше бг. Хитлер.Това са несъвместими неща, тия кресливи циганета, олигарси и тем подобна тролоподобна зловоч щеше да приписква в някоя тюрма и не след дълго щеше да освободи кислорода около себе си от вонята си.Що за живот има един човек, ако го използва за злини към околните.Та това са недъзите на демокрацията, криворазбраните права, но не и задължения към обществото.Иначе лозунги бол, колкото щеш от капацитети.
  • 17 Другар

    1 1 Отговор
    Да се изпрати писмото до "лидерката"на "опозицията",за да видим,дали ще го подпише!

    Коментиран от #19

  • 18 Анти комунист

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ИВАН":

    Прочетете "Моята борба" на известия "автор",но не с написаните си книги и там всичко е представено в розово!!!
  • 19 натовец

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Другар":

    Също и до Борисов, Цветанов, Л. Павлова, Цачева и още много знайни и незнайни демократи.
  • 20 гост

    0 0 Отговор
    Ето тия селяци с брадвите от снимката са най.големите комунисти тръгнали с брадвите да посичат най-великата родна ДЕМОКРАЦИЯ ! Да живеят неграмотниците от ДОМ, КЪЩА, СОБА, СОПА, КРИВАК и други обществено полезни организации.
  • 21 Здравко

    0 0 Отговор
    Господа ,всичко това ,го изпратете с препоръчано писмо ,на Президента ни !
  • 22 Снайперистът

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Снайперист":

    "ВЕЛИКИЯ" ФЮРЕР ГНИЕ В АДА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове