Last news in Fakti

23 Март, 2012 10:27 540 1

Комисията „Хохегер” - палач за Станишев или защитник на народните интереси?

  • комисията „хохегер”-
  • палач-
  • сергей станишев-
  • защитник-
  • народни интереси-
  • ангел найденов-
  • димитър главчев
Комисията „Хохегер” - палач за Станишев или защитник на народните интереси? - 1
Снимка БГНЕС

Създадената в четвъртък временна парламентарна анкетна комисия „Хохегер" цели да провери за какво са похарчени 3 милиона лева от парите на данъкоплатците, заяви в ефира на предаването „Здравей, България" по Нова телевизия  депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Колегата му от групата на Коалиция за България Ангел Найденов обаче изрази мнение, че създаването на органа е „наказателна операция срещу лидера на най-голямата опозиционна партия" Сергей Станишев.

Въпросната сума била дадена на австрийския лобист Петер Хохегер, за да работи той за подобряването на имиджа на България. Част от парите – 100 000 евро, пък отишли у бившия вътрешен министър Ернст Щрасер, а друга част получила настоящата спътница в живота на Станишев Моника Янова.

„Основният въпрос е какво е свършено срещу тези пари", заяви Главчев.

Той каза още, че има противоречива информация за това каква сума всъщност е получила Янова, според това, което тя декларира и данните, предоставени от Хохегер. Лобистът в момента се разследва за корупция и от австрийския парламент.

Социалистите твърдят, че и хора, близки до ГЕРБ, са имали допирни точки с Хохегер.

„Сред тях са поне трима от съветниците в Министерския съвет, включително идеологът на ГЕРБ-еризма в България", заяви Найденов. От всички тези личности обаче споменато бе само името на Росица Велкова, която работила за фирма, свързана с австриеца в България. Според червения депутат дамата написала частта за информационни технологии от програмата на управляващата партия.

От ГЕРБ обаче твърдят, че Велкова била просто член на експертна комисия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 posetitel

    0 0 Отговор
    Абе кой кум, кой сват, кой на булката брат - не се знае - ама милките нали ги няма... И това е само върха на айсберга, каво е надолу, бог знае...