Last news in Fakti

16 Декември, 2018 19:51 2 140 15

Радосвет Радев: Туризмът ни е за бедни хора

  • радосвет радев-
  • икономика-
  • туризъм

Младите хора не искат да бъдат предприемачи - за тях това е работа за "луди"

"Туризмът ни е за бедни хора", каза в студиото на "Събуди се" на Нова тв Радосвет Радев - изпълнителен председател на Българската стопанска камара, ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели. Той даде пример, че при тази ниска цена на услугата ол инклузив не може да има високи заплати в обслужващия туризма сектор. За пример даде Испания, където минималната заплата ще стане 1090 евро и толкова най-малко трябва да получи една камериерка там, а не 600-700 лв. като по нашите курорти. Затова немските стругари примерно карат ваканциите си у нас.

"Младите хора не искат да бъдат предприемачи - за тях това е работа за "луди" хора, които рискуват парите и здравето си. Искат спокойна, добре платена работа, по възможност в чужда компания. Други чакат на парите на родителите си - гастарбайтери, а в България във всеки сектор има дефицит на работна ръка", каза Радев. Мит е според него оправданието с лошите и алчни предприемачи - ниските заплати се дължат на ниска ставка.

Два милиона българи се чувстват и живеят зле, предимно нашите родители, смята предприемачът. Сиромахомилство е да се пише и говори какви са заплати на министри и държавници и защо трябва да бъдат "скромни". Те трябва да бъдат високи, много високи за да се привлекат качествени хора, убеден е Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупчо

    32 0 Отговор
    Нито дума за колегите си от Държавна сигурност! Те как се оправят?
  • 2 Емил

    22 1 Отговор
    Добра самокритика си е направил. Дано сега (работодателите) започнат да променят нещо, но не вярвам! 90% от тях са ченгета, а Москва е наредила "нисък стандарт, за да си спомяме с носталгия соца!

    Коментиран от #14

  • 3 Шалом

    19 6 Отговор
    Качествените хора в България,навремето комунистите ги избиха а в последствие ги прогониха от страната!
  • 4 аз съм бе

    19 0 Отговор
    Господин Радев,в тая ченгеджийница друго не може да стане.Вие си играйте на бизнесмени,ние ще си гледаме живота
  • 5 Оня

    24 0 Отговор
    А,какви са заплатите във вашият курорт(Албена)?Да не би да са по високи?Ако 550-600лева са много,сега разбирам защо във всичките ви хотели работят мургави готвачки,а обслужващият персонал е от Молдова.Не може да искате да се направи нещо по въпроса,след като Вие самият давате лош пример.
  • 6 Стругар

    15 0 Отговор
    Какво говори този???
  • 7 Янко

    20 0 Отговор
    Живея в чужбина и не съм чул някой да си позволява такъв език.бедни хора,немски стругари и все такъв род определения за почтенни и щом си позволяват почивка очевидно работещи хора.че колата която кара гн.доносника нали тези работници са я сглобявали ами уискито което пие кой гое правил.самозабравили се хора които се държат като феодали.уважение на всеки труд господине
  • 8 търтейчо

    12 0 Отговор
    Тоя луд ли е? Отваря букинга и нема да му се изверва колко е скъпо у нас :)
  • 9 Митрьо

    12 0 Отговор
    И на тоя цървул му слушате и четете новините?!
  • 10 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    по морето има евтин туризъм ама зимните ни курорти и спацентровете хич не са евтини.може да са по-евтини от част от тези на запад,но са прилични като цени за средната класа на запад.само ски картите на едно семеиство в банско са 120-130 евро на ден,сложи и хотела и ядене и самолетни билети и екипировка и спа и си ги навързал две евра за седмица семеино в банско,без да се силиш.ако ршиш да идеш да речем в петзвезден хотел можхе и да дублираш сумата за седмица.същото е ако идеш на сандански или велинград в скъпите спа центрове.нцените са като в хилтън че и нагоре.
  • 11 Стругар

    6 0 Отговор
    Първо цените в нашите курорти са съизмерими с тези в Испания и Гърция и по-високи от Турция. Второ качеството е много ниско за тези цени, хранят гостите и персонала с помия и заплатите ниски, и дори може да не ти ги платят въобще. Трето данъците в БГ също са ниски. И в крайна сметка става супер печалба за феодалите.
  • 12 Пари нема

    2 0 Отговор
    То само бедни хора има какви глупости ми дрънкате.
  • 13 Шефьор

    4 0 Отговор
    При тия заплати на управляващите, явно ни управляват, тия дето освен за политици, за друго не стават! А, г-н. Радев-работодателя от ДС, да си зададе въпроса, защо заплатите в България са по ниски и от тези в Китай! А, може да пита и г-н.Велев от някаква работодателска организация и той ги поназнайва, като него нещата.
  • 14 лаборант

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Верно, че Москва е наредила нисък стандарт, ама какво дремят партньорските служби? Ето и вчера Помпео е наритал сикаджията, но за по-високи заплати пак не се говори.
  • 15 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОЗИ НЕ БЕШЕ ЛИ НЯКАКВА "СИНКЯ" ВЪРХУ ПОЛИТИЧЕСКАТА ПО.МИЯ ??? РАЗБИРА СЕ ЧЕ ПОЛУЧАВАШ НАСИНЯВАНЕ-СИНКЯ- ОТ ЛОШ УДАР !!! ВЕРНО ,ЧЕ ИМА И ПОЧЕРВЕНЯВАНЕ ОТ ШАМАР !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове