27 Декември, 2018 17:42 2 278 24

Кирил Добрев: ДПС са финансовият партньор на ГЕРБ

  • кирил добрев-
  • дпс-
  • бсп-
  • герб

Правителството отново, без всякакви правила, раздаде 146 млн. лв., възмутен е социалистът

Кирил Добрев: ДПС са финансовият партньор на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"С министерско постановление от 19.12.2018 г. правителството отново, без всякакви правила, раздаде поредните 146 млн. лв. на български общини. От тях 98 млн. лв. са дадени за общини на ГЕРБ, 25 млн. за тези, управлявани от ДПС, 17 млн. лв. в други общини и едва 4 млн. лв. за общини, управлявани от БСП". Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията.

Той коментира, че ако се насложат всички постановления, които правителството на Борисов е направило, извън всякакви бюджетни прогнози, в този мандат, ще видим, че близо 550 млн. лв. са раздадените средства в българските общини и естествено- рекордьор с над 394 млн. лв. са общини, управлявани от ГЕРБ.

"Втори са финансовият партньор на ГЕРБ – ДПС с 95 млн. лв., други общини са взели 48 млн. лв. и общини на БСП - 10 млн. лв“, уточни Добрев.

Той каза още, че тези пари са дошли от данъците на всички български граждани, защото за никого не е тайна, че бюджетът се пълни от данъците на хората, а не от някакъв икономически ръст.

"Тези пари обаче отиват при ГЕРБ", категоричен бе социалистът. Добрев обяви, че част от средствата отиват в обекти, които са подложени на прокурорски проверки. Той даде за пример общ. Септември, която е получила 2 млн. лв. за бул. "България", при положение, че кметът е под парична гаранция, а пътят е елемент от прокурорската проверка за това, че изпълнителят е свързан директно с него.

"ГЕРБ уби парламентарната държава, а днес е на път да убие и местната власт", коментира Кирил Добрев.

Той добави, че наблюдаваме тотално обезличаване на НСОРБ.

"Или сдружението, което е символ на местната власт, ще бъде уважавано, или в противен случай- нашите кметове обмислят напускането на Управителния съвет на НСОРБ", заяви зам.-председателят на БСП.

Добрев коментира, че оправданията на финансовия министър и министър-председателя, че кметовете на БСП нямат проекти и затова не получават средства, не отговарят на действителността.

"Над 150 са подадените проекти, които не получили финансиране от четирите постановления, по които през тази година са раздавани пари", уточни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 стоян

    18 18 Отговор
    Е па тия червените общини да станат сини и тогава ще има и за тях =стига с тоя комунизъм
  • 4 ClaraDozier

    0 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Публикувано във факти.бг: Плащам над $ 87 на час, работещи от дома си с 2 деца у дома. Никога не съм си мислел, че ще мога да го направя, но най-добрият ми приятел печели повече от 10 хиляди на месец, правейки това и ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен. Ето какво правя.........>>>>>> www.Trade46.Com
  • 5 прь

    23 10 Отговор
    Кире, Кире та нали и при вас не беше по различно. Спомни си през кой минаваха проектите и през кой порциите.
  • 6 БСП=ДПС=Евророма

    19 10 Отговор
    Всъщност това, че парите взима бившия коалиционен партньор на БСП от Тройната коалиция, не ви ли радва, г-н Добрев?
  • 7 ТИМ Варна ви праща ПОздрави

    17 6 Отговор
    Да се чете: ТИМ Варна и ДПС са финансов партньор на ГЕРБ!!! ТИМ са сиамски близнаци на ДПС, всички европроекти, ремонти и строежи се извършват чрез ХИДРОСТРОЙ-фирмата на Ахмед Доган!!!!
  • 8 ТИМ Варна ви праща ПОздрави

    10 6 Отговор
    Да се чете: ТИМ Варна и ДПС са финансов партньор на ГЕРБ!!! ТИМ са сиамски близнаци на ДПС, всички европроекти, ремонти и строежи се извършват чрез ХИДРОСТРОЙ-фирмата на Ахмед Доган!!!!
  • 9 Ламбов

    19 5 Отговор
    ДОБРЕВ И ДРУГИТЕ ПАЛЯЧОВЦИ ОТ БСП СА НАЙ-ДОБРИТЕ КОЗОВЕ НА БАТЕ, но всъщност е трагично
  • 10 Добрил Киров

    19 10 Отговор
    Алкохолика=перде Добрев транспортьор на мангизи през границз , ВЕЦ специалист и коалиционен партньор на ДПС . През цялата история на прехода БСП са винаги с ДПС , те са и тяхни създатели . Каквито и напъни да правят да вържат ГЕРБ с ДПС няма да стане. 99% от електората на ГЕРБ са срещу ДПС-ръководството. Да ДПС много искат да се прикрепят към ГЕРБ , но дискредитацията им с раздаването на порции ,тотално унищожи тази възможност.
  • 11 човек от село

    14 10 Отговор
    Баце Кире,много трябва да си прост и недалновиден щом чак сега след
    10 години на управление на ГЕРБ ти светна,че там където има келепир
    и мангизи ГЕРБ и ДПС са заедно!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 кирил

    11 4 Отговор
    Кириле ти от катерица орехче взимал ли си
  • 14 ВЪЗРАСТЕН

    15 4 Отговор
    КИРООО ТЕ ДПС САМО С ВАС СЕ ЦЕЛУВАТ И ЛИЖАТ , ПОНЕЖЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛСКИ ДЖЕНДЪРИ БЕ ! НЯМА КАК ДА ЗАБЛУДИТЕ НАРОДА, ПРАВЕХТЕ ГО ПУБЛИЧНО И ТО НЯКОЛКО ПЪТИ!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 999

    8 5 Отговор
    Единственото, което Виждам през последните 30 години е наливане на пари в София, а другите ... - Да го духат! Ето това е истината! Съсипване на всичко в страната и наливане на пари в кочината определена за столица

    Коментиран от #21

  • 17 Стоян

    9 2 Отговор
    Някой да е виждал на живо честен комунист?

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бургас

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян":

    Имаше но отдавна измряха!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 София

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "999":

    От тази същата кочина,не можем да изгоним свините дошли от селата.
  • 22 АК 47

    1 0 Отговор
    Този сайт,започна да ми прилича на държавичка с безплатно здравеопазване и платена художествена самодейност!"Страхотни статии,страхотни професионални журналисти и страхотни модератори-жива номенклатурна цензура"
  • 23 123

    2 1 Отговор
    На кака Кури момчето и на тати,детето.Иначе не се сещам кой е тоя.
  • 24 Хасанчо

    1 0 Отговор
    И да ривеш и да се тръшкаш ,никой не ви вярва . Всите политици сте алчни народозатриващи задни части ненаядени. От 01.01 - водата и газта ,02.01 шоколада и захарните 03.01 хряб и млечни ..... так до 2 лв хляба и 4 лв домати та като вкарате еврото да не е то виновно . Предварително ни го набутахте и за какво е този валутен борд уж като и леда и еврото обезценихте за да богатеят шепа моноролисти и политиците. Всичките 240 и кохордата лакеи след тях и олигарсите за които лобират. Къде ви са икономиката и инвестициите освен в предизборно раздаване на пари крадени от данъци на народа? Изроди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове