Last news in Fakti

30 Март, 2012 08:34 775 0

Пак блокада на изхода на Кърджали

  • оцк кърджали
Пак блокада на изхода на Кърджали - 1
Снимка: БГНЕС

Днес за пореден път в 9,30 ч. изходът на Кърджали до ОЦК ще бъде затворен за час от стотиците протестиращи металурзи.

Недоволството им избухна на 1 март, днес е 30-ият ден, а изход от кризата все още не е намерен. Правителството посредничи между банките - кредиторки и частния "Интертръст холдинг", притежаващ комбината, но новият мениджърски екип, който да поеме управлението, не е готов.

Живата бариера ще бъде вдигната в 10,30 ч., но надежда за заплати по сметките няма. Собственикът на комбината Валентин Захариев обяви вчера, че почти е намерил парите за разплащане с работниците, които очакват това от октомври миналата година, а служителите в администрацията – от септември. Обезщетения не са получили и десетки съкратени през юни 2011 г.

Единственото удовлетворение за лъганите в продължение на половин година са внесените съдебни искове срещу работодателя им. До края на работния ден вчера всички получиха счетоводните извлечения за сумите, които Захариев им дължи. Голяма част от ощетените внесоха исковете си в Районния съд.

Днес вероятно ще бъде последният "кротък" протест, оттук нататък ще се движим по ръба на закона, тръгваме към гражданско неподчинение и очакваме подкрепа от цялото гражданство, категорични са синдикалните водачи. Блокадите вече няма да са на този не особено натоварен с движение участък. Обмислят се подходящите часове за живи вериги в центъра на Кърджали. В подкрепа на металурзите вече се обявиха учителите от СОУ "Йордан Йовков".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА