Last news in Fakti

18 Януари, 2019 13:51 1 943 18

Корнелия Нинова: ГЕРБ се провали в интеграцията на циганите

  • корнелия нинова-
  • цигани-
  • роми

Да се спрат всички социални плащания на семейства, чиито деца не ходят на училище

Корнелия Нинова: ГЕРБ се провали в интеграцията на циганите - 1

„В последните дни имаше случаи на криминални прояви, които отново поставиха на древен ред въпроса за интеграция на ромите. Очевидно е, че правителството на ГЕРБ и ОП претърпя провал с Националната стратегия за интеграция на ромите“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента. Тя обясни, че много документи са били приети, много пари са се налели в тази система, но очевидно резултат няма.

„Време е за конкретни решения и ние прилагаме такива“, заяви председателят на БСП. На първо място тя посочи, че законът в България е еднакво задължителен за всички български граждани, независимо от пол, раса, убеждения и той трябва да се прилага в пълна сила еднакво за всички. Тя смята, че ако искаме дългосрочно да решим този проблем, има няколко действия, които трябва да предприемем, като особено важно е образоването на ромските деца и на ромите. „Начинът, по който подхожда ГЕРБ- децата да се водят принудително на училище, очевидно не работи – те отиват и след 2 седмици напускат отново. Това е борба с последствията. Ние искаме да се занимаваме с причината за това състояние на образователната система“, заяви тя и допълни, че БСП предлага да отпадне принципът- парите следват ученика и да се преразгледа политиката на делегираните бюджети. Според нея заради тази политика директорите на училища са принудени да водят по списък, на училище, деца, които не ходят, за да могат да си спасят училищата.

Корнелия Нинова обясни, че сегашната политика на социални и семейни помощи за деца стимулира всички тези процеси - със сега действащия закон се спират детските помощи, ако дете не ходи на училище. „Предлагаме да се разшири тази мярка и да се спират всички социални помощи на семейства, чиито деца не ходят на училище до 16 годишна възраст“, заяви Нинова. Тя обясни, че тези социални помощи са няколко вида – месечни, еднократни, енергийни, за безплатен транспорт, помощи за наеми. Лидерът на БСП обясни, че левицата иска поправка в Закона за социално подпомагане и тези помощи да бъдат спирани.

Като трета мярка Корнелия Нинова посочи- в Наказателния кодекс да се засилят наказанията за лица, които живеят на съпружески начала с малолетни, непълнолетни - практиката деца да раждат деца трябва да спре. „В чл. 151 от НК, в някои от тези случаи се допуска обществено порицание, глоба. Това не е достатъчно наказание, както за лица, които живеят на съпружески начала с непълнолетни и малолетни, така и за родителите на тези деца, които го позволяват“, категорична бе тя. Нинова смята, че е време за решение и конкретни действия- без излишни емоции, без натягане на напрежение, което може да прерасне в етнически конфликт и е опасно за националната сигурност. „С много разум и конкретни решения на проблемите, призоваваме и другите парламентарни групи, ние като законодатели да си свършим работата, а изпълнителната власт да пристъпи към прилагането на закона в цялата му сила“, заключи Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    18 2 Отговор
    Ех как не мога да Псувам,🔴 за Всичките
  • 2 Мирен преход Да ама НЕ

    23 2 Отговор
    Хайде,стига с този театър,че ми писна!
  • 3 Честен българин

    21 8 Отговор
    Тая патица се е загрижила за електората си, щото евтини и излиза!
  • 4 Просия

    29 1 Отговор
    Верно е, щом още дишаш... едва ли има жив човек, който сериозно да си мисли, че един циганин може да бъде интегриран... тази дума трябва да бъде премахната и извадена от смисъл !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Корнелия

    3 0 Отговор
    Ние се интегрирахме към тях!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бббббб

    12 2 Отговор
    Нито една партия през прехода не направи нещо за интеграцията им.

    Коментиран от #9

  • 9 Alpha_Lone_Wolf

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "бббббб":

    Да ама до една направиха за развъждането им.
  • 10 Димов

    13 0 Отговор
    Нинова обвинява другите за същите грешки, които и нейната сбирщина допусна, като бяха начело. На тармък ли пробаш да ги лОвиш, Корнелийке? Де що закачи - се файда, а?
  • 11 ДДДДДД

    14 0 Отговор
    Този организъм не може да се интегрира. Все едно да интегрираш паразит или вирус. Тази нация живее там където има какво да се смуче
  • 12 РАМБО

    7 0 Отговор
    КОРНЕЛКЕ ТИ КАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ ЗАЩО НЕ ГИ ИТЕГРИРА ??? ИЛИ ТОГАВА БЯХА ТВОИ " ИЗБИРАТЕЛИ " ???
  • 13 Хасанчо

    1 0 Отговор
    Много думи за нещо и пак ще излъжеш. Едно трябваше да кажеш - Да се закрие и заличи тази "програма за интегриране " защото това е невъзможно. Хората колкото и да са дебили по-ще те разберат. За делигираните бюджети -също . Това бълва неграмотници 7-ми клас само и само да вземат заплати учителите ,да ги разхождат автобуси до селата , да им се плаща командировъчни и ред други като усвояване на средства за поддръжка на училището и т.н. Ако сега сме дебили 80 % след още 2.3 години ще сме 110 и не те да се интегрират , а българския народ ще се циганизира и ще спре да Ви плаща каквото и да е в масовост. Дори и да има с какво ще спре . Никой не Ви вярва на вас оядените политици. Всичките се доказахте вече 30 години . Смяна на уредбата на Държавата трябва и махането Ви от власт -на всичките ,защото Вие само се менкате а сте едно цяло. Правите представления господа и госпожи олигарси ,прикрити бизнесмени и собственици на незнайни богатства на гърба на все по-малко оставащия народ. Виж себе си - за 3-4 години в НС и дохода ти е колкото за 40 години труд на един работник с договор на заплата чак сега направена на 560 минимална . Чисто 430 лв. да гледаш семейство и да живееш за да ходиш на работа ,ама и това не става вече с тези акции за ограбване на тема автомобил-шофьор. С какво да ходиш на работа като в селата ни транспорт обществен ,ни работа. Да работа имат учителите от града ,на циганите в село и кмета феодал. Учителя не живее тук с учениците си -той
  • 14 КЪДЕ Е ЗАКОНОПРОЕКТА

    1 0 Отговор
    "С много разум и конкретни решения на проблемите, призоваваме и другите парламентарни групи, ние като законодатели да си свършим работата, а изпълнителната власт да пристъпи към прилагането на закона в цялата му сила" - стига бе, аз пък си мислех, че само люпят семки и чакат да им падне властта в ръчичките, пък те милите се самопризовавали работа да вземат да свършат. Ама само с говорене не става - КЪДЕ СА ВИ ЗАКОНОПРОЕКТИТЕ?!
  • 15 чичо

    2 0 Отговор
    Интеграцията се провали от Доган и ДПС,която вие комунистите създадохте.Доган, повече от умишлено разделяше нацията за да осигори гласове за себеси и за БСП.Такъв е вашия принос Нинова за най-новата ни история.Кого заблуждаваш,себе си ли?
  • 16 ДОКО

    1 0 Отговор
    ГЕРБ НЕ СЕ ПРОВАЛИЛА..ТЯ СЕ Е УТВЪРДИЛА В ИЗДИГАНЕТО НА ЦИГАНИТЕ ДАЖЕ ЦЕЛТА НА ГЕРБ ПРЕВРЪЩАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В ..МАНГАСАРИЯ..
  • 17 Букова глава

    1 0 Отговор
    ГЕРБ се изживяват като феодални владетели по места,БСП са умрели от глад, познайте от първия път какво ни чака след изборите!!!!!!
  • 18 ГОГО

    0 0 Отговор
    Време е БСП да спечелят изборите!Даже и парламентарните!Като не са навласт нямат шанс да се провалят.Доста време мина от последния им провал през 2013.А навласт ли са те задължително се провалят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове