19 Януари, 2019 15:38 2 094 39

Манфред Вебер: Ако оглавя ЕК ще помоля да спрем преговорите с Турция

  • манфред вебер-
  • ес-
  • ек-
  • турция

Бих предложил на Ердоган да говорим за засилване на икономическото сътрудничество, например, като подобрим митническия съюз, за който понастоящем говорим в ЕС

Манфред Вебер: Ако оглавя ЕК ще помоля да спрем преговорите с Турция - 1

„Когато дискитураме въпроса за Турция, дискутираме фундаменталния въпрос докъде може да се разширява ЕК. Не мисля, че Турция принадлежи към ЕС. Aко стана председател на ЕК, ще обещая, че ще помоля институциите да спрем преговорите с Турция”. Това заяви водещият кандидат на ЕНП за евроизборите и претендент за поста председател на следващата ЕК Манфред Вебер в ексклузивно интервю за предаването „Брюксел 1” по Bulgaria ON AIR, което ще се излъчи днес, в 17:30 часа.

Пред водещата на предаването Милена Милотинова Вебер заяви, че ако предложението му бъде подкрепено, това няма да е край на отношенията между европейските институции и Турция, а отваряне на нова страница.

„Бих предложил на Ердоган да говорим за засилване на икономическото сътрудничество, например, като подобрим митническия съюз, за който понастоящем говорим в ЕС. Можем да говорим за визовата либерализация - това също е въпрос, който чака решение. Също и за борбата с тероризма – друг въпрос, който стои на масата. Имаме общи въпроси за решаване. Нека ги разглеждаме един по един. Може да имаме по-добри отношения, но нека спрем нечестните предложения за пълно присъединяване, които няма да проработят,“ коментира Вебер, който към момента е председател на групата на ЕНП в ЕП.

В ефира на „Брюксел 1” Манфред Вебер ще коментира острата реакция на премиера Бойко Борисов по повод първоначалния му туит за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова и ще отговори на въпроса дали България ще получи подкрепата на ЕНП за превозвачите.

След ексклузивното интервю с кандидата за поста на Юнкер, Милена Милотинова ще разговаря със зам.-председателя на конвсерваторите в ЕП Джефри ван Орден, който ще коментира дали Великобритания наистина ще излезе от ЕС и ще има ли втори референдум.

„Знам, че евроинституциите си мислят, че ако продължат да ни създават трудности, ние ще се пречупим и ще кажем, е, добре, оставаме в ЕС. Или пък може да има втори референдум, на който хората може да гласуват за оставане. Британците гласуваха за излизане от ЕС. И ще излезем от ЕС", коментира Джефри ван Орден.

В ефира на Bulgaria ON AIR той призна, че на референдума през 2016 година е гласувал за оставането на Великобритания в ЕС, но ако вотът беше сега, би гласувал за излизане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    10 17 Отговор
    Със Ердоган няма проблем да има икономическо сътрудничество, напълно ще загърбим фактите че последните няколко година арестуват народа си напред назад понеже били врагове на властта. Обаче с Русия да имаме икономически отношения това е абсурд, тва Русия е най-голямото зло на света просто защото ПРИЧИНИ.
  • 2 Месут

    12 22 Отговор
    Кой си ти пък, че Ердоган да то обърне внимание?! Турция и без да е в ЕС е с голяма икономика. Когато го няма Ердоган всички много са "интересни", но пред Ердоган всички мълчат и се усмихват.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Госта

    30 12 Отговор
    Точно така. Мюсюлмански държави нямат място в ЕС-съюз на християнски ценности, култура и цивилизация. Подкрепям!

    Коментиран от #32

  • 4 Yavuz

    12 18 Отговор
    Ердоган едва ли иска да вкара Турция в ЕС, той се нуждае само от пазар за стоките си, отделно отношенията с Германия са перфектни
  • 5 jo hustan

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Месут":

    кой се усмихва пред тази пача беее...никой не го бръсне за слива

    Коментиран от #8

  • 6 Без име

    13 17 Отговор
    Турската икономика е петнадесетата най-голяма в света по паритет на покупателната способност и седемнадесетата най-голяма в света по номинална стойност на БВП. Турция произвежда от игла до танкове, самолети, кораби, и мн. др. Турция може да не е в ЕС, но заля Европа, Азия, Африка и Русия със Турски стоки най-различни.

    Коментиран от #9

  • 7 mediator37

    13 11 Отговор

    До коментар #2 от "Месут":

    Защото султанчето ти е много голямо, Юнкер каза: "Докато слушах Ердоган ишиасът ми се обостри." (България, 2018г.)
    Набий си го в квадратната комунистическа тиква- Европа е империя- най-голямата икономика в света. И не случайно Юнкер се държи като император. Пуйкистан е ню-ню- икономическо джудже.

    Коментиран от #10, #12, #37

  • 8 Месут

    13 18 Отговор

    До коментар #5 от "jo hustan":

    Всички. Но най - вече вашите депутати, на границата ритахте бабите, но Ердоган като дойде на посещение в Варна всички си мълча ха, къде беше Валери да рита и Ердоган така както бабата? Къде беше Волен, Каракачанов и др. къде бяхте вие жалките българи? Вчера турският министър на вътрешните те работи на Турция беше в София, видя ли как Бойко как едва не го целуна страстно..

    Коментиран от #20, #26

  • 9 mediator37

    15 9 Отговор

    До коментар #6 от "Без име":

    Не знам с какви шербети се наливаш, ама да вземеш да ги смениш, че много ферментация ти правят.
  • 10 Синан

    10 12 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    "Европа е империя" България в Европа ли е тогава, че нещо не ви виждам като империя?!
    Виждам ви като най - бедната и корумпирана държава в Европа!

    Коментиран от #11

  • 11 mediator37

    18 9 Отговор

    До коментар #10 от "Синан":

    ... поради което кадъните ви, като се върнат в България да си видят роднините, си обличат миниджупите, потничетата и тръгват по дискотеки да си пийнат, да живнат и хич не им се връща в умирисаната Турция.

    Коментиран от #13

  • 12 Синан

    9 14 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    И само да ти каже, че Турция няма нужда от пари от Европа, като изключим мигрантите, но и за тях Европа я плаща, я не плаща.. Но България има нужда от ЕС, че да простите както Гърция пари от ЕС за магистрали и много други, досега не съм чул Турция да чака и да прости пари от ЕС за да си направи един път, но бедна и жалка България постоянно проси, сам си направи извода.

    Коментиран от #14

  • 13 Синан

    9 18 Отговор

    До коментар #11 от "mediator37":

    Турция е горда 82 + милиона държава, докато жалка България падна под 7 милиона души!
    Нито армията, нито техниката, нито населението, нито икономиката, нито силата на Турция имате, че да сравнявате малка България със огромна Турция.

    Коментиран от #15, #21, #27

  • 14 mediator37

    13 7 Отговор

    До коментар #12 от "Синан":

    Парите за магистрали Турция си ги заработи години напред като продава петрола на Ислямска държава, ерго, като спонсорира ислямския тероризъм- справка милионите на сина и зетя на Ердоган.

    Коментиран от #17

  • 15 mediator37

    17 8 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Кажи една съседна държава и народ, която да обича Турция?

    Коментиран от #18, #30, #39

  • 16 Госта

    5 3 Отговор
    No one.
  • 17 Синан

    8 14 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    Ти там ли беше, че знаеш или пишеш каквото си чул по тв скат? Синовете, дъщерите на Ердоган имат бизнеси за милиони, зетя на Ердоган въоража турската армия, има голяма фирма, те не се нуждаят от петрола на Ислямска държава. Ти си гледай там вашите крадиливи депотати, как ви направиха българите да простите из Европа за парче хляб, остави Турция, виж България на какво жалко положение е.

    Коментиран от #19

  • 18 Синан

    8 14 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    За какво трябва някой да обича Турция? Турция раздава респект, ако трябва и със военна сила. Никой не я обича, но и никой не я напада.. Защо ли? Турция е най - напредналата държава в региона, кого ще похвалиш фалиралата Гърция ли, Румъния или България? Сърбия или Македония? От съседите на Турция кой има такава голяма армия, икономика и население?
  • 19 mediator37

    14 7 Отговор

    До коментар #17 от "Синан":

    Виждам, че вече се затрудняваш. Казваш да оставя Турция. Добре, а ти какво си се захванал с България? Ти остави България и си гледай Турцията.

    Коментиран от #22

  • 20 Госта

    14 8 Отговор

    До коментар #8 от "Месут":

    Щеше да кажа, че това е средновековно мислене, но то ще е обида към средновековието, в което още живеете като летоброене, манталитет и действие. Тая надменна посредственост демонстрирай другаде. Напр. в султаната, който толкова хвалиш.
  • 21 Колю

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Що не лиза краката на Торгут Йозал и тогава беше 80 млн. Турция.... При вас всичко циганска работа... Днеска има, утре нема... Вашето хубаво на никой не трябва.
  • 22 Синан

    9 14 Отговор

    До коментар #19 от "mediator37":

    Няма какво да се затруднявам, просто е нелепо да споря с човек, който държавата му няма 1/3 от това, което има Турция, но тръгнал да коментира Турция. Ще ти дам пример колко сте жалки. Сега ще купувате 8 бараки, така наречени Ф-16. САЩ ви заповядаха да им вземете курниците и вие нали не можете да си отстоявате националните интереси и искате, не искате се съгласихте. САЩ от кога се опитват да разобедят Турция да се откаже от C-400 даже заплашват със санкции, но Турция има топки и си държи на интереса и не дава крачка назад, да беше така е с България... Излишно е да пишем за Южен поток как стана Турски поток нали?

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Госта

    16 9 Отговор

    До коментар #22 от "Синан":

    Великата Турция! Къде са й нобеловите лауреати в науката и икономиката? Коя съвременна технология е измислена в Турция? Сигурно е велико да сглобяваш машини, измислени на Запад. И да търсиш закрилата на християнските суперсили. Анадола, Анадола.....

    Коментиран от #33

  • 24 Колю

    13 9 Отговор

    До коментар #22 от "Синан":

    Пич където е била България, Турция сега натам се е запътила... И не ми говори за силна икономика... Къде беше преди 20 г.... ОТ Вчера Ви позволиха да ядете бял хляб... Пък вече си помислихте че може да сядате на масата.

    Коментиран от #29

  • 25 Киро

    12 10 Отговор
    Турция е диктаторска държава.А с незаконният петрол от ислямска държава купуват оръжие и правят геноцид върху кюрдският народ.
  • 26 Дреме ми

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Месут":

    Всеки , който злоупотребява трябва да бъде наритан , това че е баба не значи че не същия престъпник като този , който и плаща за да гласува
  • 27 Щайнер

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Сравненията ти са жалки . тъй-като България е част от империята Европа , бедна и корумпирана може . посегнеш ли на България посягаш на Европа и тогава жална ти задница

    Коментиран от #28, #38

  • 28 ivan4o

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Щайнер":

    Пхахахахах
  • 29 ivan4o

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Колю":

    Бреййй
  • 30 ivan4o

    6 6 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    Грузия, иран,азарбайджан,ливан, косово,албания,босна,катар, молдова,хърватска,тюркменистан,пакистан, узбекистан,казахстан,киргистан,чеченистан!има 2 3 страни които ги е яд ,че нищо немогат да направят срещу Турция, да ги изброя ли

    Коментиран от #31

  • 31 Uau

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "ivan4o":

    Хасанчо, ти вЕрваш ли си?
  • 32 Малиии

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Госта":

    Много си смешен ти бил ли си скоро на запад, колко християни виждаш по улиците

    Коментиран от #34

  • 33 Ярак

    8 6 Отговор

    До коментар #23 от "Госта":

    Като гледам колко велики християнски сили подкрепят християнска България. С 100 евро пенсия, 250 евро заплата, закрити заводи, разпродадени за скраб, пътища като лунен пейзаж, никаква инфраструктура. Хора самоубиващи се от безизходицата, 2 000 000 избягали от рая, скитащи по света за насъщния..... Наврял си се в течащата панелка ръсиш и сам си вярваш
  • 34 Госта

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Малиии":

    Аз съм бил. Ти само си слушал. Или си работил, може би по строежите. Анадънму?

    Коментиран от #36

  • 35 гледай цирк

    1 0 Отговор
    Този ,какво говори?
    Щял, да изолира Турция ?
    Ние изхарчихме, две торби, със златни пари, да ги вкараме, в Европа,
    Бойко Доганов, няма да го избере, с тези контроли, по митниците , не е за нас ,този затвор!
  • 36 Малиии

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Госта":

    Беше знам. Работеше за турците, те все пак са 5 000 000 там.И знаеш много добре, ако незнаеш местния език, турския ти е предостатъчен. Турците отдавна са на запад хахаха
  • 37 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Не може да си империя ако си нямаш армия и чужда държава има военни бази ...ЕС е просто придатък на Сащ..няма своя външна политика
  • 38 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Щайнер":

    Мислиш ли че немец или французин ще мре заради българина ???дълбоко се лъжеш
  • 39 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "mediator37":

    Ка и ми кой обича българина?????сърбите ..ами позволихте да бомбардират Белград,..македонците...те още помнят българските фашисти...гърка ...гледат те надменно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове