Last news in Fakti

30 Януари, 2019 13:43 14 882 33

До година горивата ще поскъпнат с 1 лв., ако малките бензиностанции ги няма

  • цени-
  • горива

Сдружението на собствениците на малки и средни бензиностанции остава в стачна готовност

До година горивата ще поскъпнат с 1 лв., ако малките бензиностанции ги няма - 1

По всяка вероятност в рамките на година горивата на българския пазар ще поскъпнат с 1 лв., ако малките бензиностанции изчезнат и големите монополизират сектора. Това заяви в „Тази сутрин“ по бТВ говорителят на Сдружението на собствениците на малки и средни бензиностанции Симо Симов.

Дойчин Иванов, член на Управителния съвет на Сдружението на собствениците на малки и средни бензиностанции, обясни, че цените ще тръгнат нагоре, ако фалират малките търговци, тъй като въпросните търговци са много по-отдавна на пазара и присъстват в малки градове и села, където държат по-ниски цени, отколкото големите вериги бензиностанции.

Монополът също така води до много други неща – ще има политически отражения. Този закон (с промените при горивата) създава държава в държавата, абсолютен монопол на единствения производител на горива в България, който определя и диктува цените. Тогава ще се стигне до тотално разчистване и натиск на пазара и не искам да съм на мястото на някое правителство, когато някой ще вдигне цените и хората ще излязат на улицата, посочи Симов.

Той коментира също, че на вчерашното заседание на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата към парламента му е направило впечатление, че председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев е взимал думата по време на заседанието, когато си поиска. „Не можах да разбера кой води комисията – Златев или председателят на комисията Емил Димитров. Това ми говори, че нещата в Народното събрание не са точно такива, каквито са – то да е в ролята на законодателя“, каза Симов.

Двамата представители на Сдружението на собствениците на малки и средни бензиностанции казаха, че организацията остава в стачна готовност, ако Законът за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, влезе в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    114 17 Отговор
    Е па нали за това е всичкият този Цирк дьо Герберей .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Данъкоплатец

    86 2 Отговор
    Точно това в целта на “големите” в бранша! Не трябва обществото да допуска това!
  • 5 deuterium

    53 1 Отговор
    Крадеца казва "дръжте крадеца"!!!
    Винаги ще изкарат доводи за повишение. Защо нищо не се спомена за "Независимите вносители" Всички знаем кои са те, но и те клякат пред една шепа олигарси, подарени след соца блага на държавата... Защо министъра мълча като бито куче - отговора е простичък - и на него се плаща
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бббббб

    35 1 Отговор
    Дреме им.Те знаят,че може вече да не са на власт и другите след тях да се оправят.
  • 8 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    23 22 Отговор

    До коментар #2 от "Санкция":

    Глупости капитализма ражда роби и робовладелци сичко друго е ала бала тва е наи лошия строй за обикновенния човек демокрацията също
  • 9 Комунист

    34 37 Отговор
    По Тодор Живково време беше добре...

    Коментиран от #13

  • 10 Хахото

    18 30 Отговор
    А някой да каже нещо за помията, която се продава в малките бензиностанции и за касовите бележки които НЕ СЕ ИЗДАВАТ? И не виждам никъде в закона да пише, че малките бензиностанции се забраняват.

    Коментиран от #18

  • 11 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    12 8 Отговор
    Слагаите метанови уредби масово и там нема ви лъжат с пумия и така ше ударите петролната мафия
  • 12 Вронски

    13 51 Отговор
    Аз съм,ПРОТИВ малките бензиностанции!

    Коментиран от #14

  • 13 ДДДДДД

    30 5 Отговор

    До коментар #9 от "Комунист":

    Било е добре ако си от ДС или имаш роднина в партията. За всички останали само трохи.
  • 14 vip 69

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Вронски":

    А ти с какво си вадиш хляба като си против
  • 15 Малък Бизнес

    46 4 Отговор
    ДДС да се намали на 10 % за хвсички храни!
    Чуваш ли Бойкоооооооооооо???
    В Румъния е 9 % от 5 години, а при нас 20 %, лапачи такива!
    Ел.винетки си купувам за Румъния още от 2013та и на Дунав мост, само ти чукат номера на колата и ако нямаш винетка плщаш яко, не можеш да влезеш в БГ ако не си платиш. Още през 2013та ейййй, знаете ли кога беше това! - В миналото! Кога ще ги стигнем Румънците?
    Бойкоооооооооооооооооооооо!?
  • 16 Random

    16 0 Отговор
    Ако намалят данък МПС наполовина и махнат тия глупости за еко нормите съм за, иначе не.
  • 17 Валентин Златев

    12 5 Отговор
    Айде айде.............всички дребни рибчоци да пускат кепенците. Няма да ми бъркат цената. Имам да правя хотели.............
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АБСОЛЮТНО ТОЧНО ЗАГЛАВИЕ

    29 1 Отговор
    В КВАРТАЛНИЯ НИ МАГАЗИН ЛЮТЕНИЦА ОТ 1.3 ЛЕВА СТРУВА В МЕТРО 1.88 ЛВ И ТО НА ПРОМОЦИЯ. СЪЩАТА. АМИ АКО НЯМАТ КОНКЕРЕНЦИЯ СИГУР 4 ЛЕВА ША И ИСКАТ ВЕРИГИТЕ...
  • 21 Георги

    19 1 Отговор
    Аз предлагам да се съберем на Орлов мост, в работен ден от 12 до 22 часа!
  • 22 иван

    6 3 Отговор
    до номер7 .Драги ми ШИБИЯН ти проповядваш комунизъм.Мястото ти е при Златев и при ревиЗОРО.
  • 23 бсфн

    12 1 Отговор
    седесара от кевр гласи поскъпване на тока,водата ако вдигнат и горивата трябва да са в затвора ако сме демокрация както казва милвания по главата от трима папи
  • 24 Шейх

    14 1 Отговор
    От една страна ще се облекчи движението. От друг - ще се задръстят улиците с паркирани с месеци коли. Майтапя се, не се впрягайте! Знаете ли коя фирма охранява В.Златев и Лукойл? Познахте - Ипон. Е, сега разбрахте ли, че ще стане това, което иска картела?
  • 25 Фалкон

    10 0 Отговор
    Герберите и мафията са се оплели като свински черва! Трябва всички да се вдигнем и да ги изметем като отпадък! 💣

    Коментиран от #28

  • 26 Oven

    2 0 Отговор
    Преди да отвори Марешки в Бургас,искам някой да ми каже на коя малка бензиностанция горивата бяха по-евтини? На никоя,държаха цени като на големите вериги,яко правиха пари ,защото укриваха,не плащаха каквото е нужно по закон ,а сега ревът.
  • 27 ПРЪЧА

    3 2 Отговор
    НАЙ КОЙ МУ ПУКА ЧЕ ЩЕ СКАЧА ЦЕНАТА?! А НА БАС, ЧЕ КОЛИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ КАКВОТО И ДА СТАНЕ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бургас

    0 0 Отговор
    Към малките бензиностанции: оная ми ра*ота капи за вас, джобсът ви чака!
  • 30 Балканец

    1 0 Отговор
    Ти да видиш какво ще стане като почнат да глобяват старие коли за неизправности.Ще останат само 50 60 хиляди нови или луксозни возила, които ще трябва да пълнят хазната с таксите си и данъците си.По 5 леа на литър ще плащат и по 5000 на ГО.А винетките им ще са по 500.Не разбрахте ли, господа милионерски синове, че хазната се пълни от многото бедняци, за да не почнете да я пълните само вие.
  • 31 незнайко

    0 0 Отговор
    ОТСЕГА НИ ПОДГОТВЯТ ЗА ПОСКЪПВАНЕТО НА ГОРИВАТА !!! Дерзай народе ! Носете си новите дрехи ако имате и хич да не Ви е през оная работа !!! ЩЕ СЕ ОПРАВИМ АМА ДРУГ ПЪТ !!!
  • 32 Бумеранг

    0 0 Отговор
    Нали има свободен енергиен пазар????? Там ще се конкурират и всичко е цветя и рози!!!! Да ама не!!!! Цената скочим милион пъти ей така на "пазарен" принцип........ Щом има по 20-30 стотинки разлика в цените значи печалбата не е 1 стотинка г-н Златев....мамето ти....... И от кога бензина стана по-евтин от дизела, а? Тез маржове от де са бре джендъри нещастни......1 стотинка печалба.......да бе.......дядовия ми!!!
  • 33 Именно

    0 0 Отговор
    Аз не разбрах как точно ще хакарат ЛукОйл да си плащат данъците?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове