Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 12:50 26 137 32

Уволниха най-богатия държавен служител в Благоевградско

  • архитект-
  • васил тинчев-
  • благоевград-
  • главен архитект

Освободиха от длъжност главния архитект на Благоевград Васил Тинчев заради редица нарушения

Уволниха най-богатия държавен служител в Благоевградско - 1
Снимка: Благоевград Инфо

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов приложи най-строгата мярка в закона и освободи от длъжност главния архитект на Благоевград Васил Тинчев.

Със заповед на градоначалника от 6 февруари, Тинчев е уволнен дисциплинарно, научи Struma.com. Това се е случило, след като архитектът вчера е дал обяснение по жалбата на благоевградчанин, който изразил съмнение около законността на строителното разрешение, касаещо негов обект, в съседство на новострояща се сграда.

Тази жалба е провокирала детайлна проверка на цялостната дейност на главния архитект Тинчев,а резултатите от проверката са категорични - допуснати са сериозни нарушения при изготвянето на проекта, открити са и множество забавени преписки.

Архитект Тинчев влезе в полезрението на медии и общественост още преди време, когато публично бе показана неговата имотна декларация и се оказа, че е най-богатият държавен служител в областта, притежаващ 27 апартамента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    238 10 Отговор
    27 апартамента. "Наглите" ряпа да ядат. Сега ще го водят ли като Иванчева в пранги. Или е от "наште" и не е толкова чак опасен, като нея.
  • 2 Пръч

    83 8 Отговор
    Лилавите момчета от Румъния вече са го взели на мушка...да очаква обаждане..
  • 3 АНАЛлизатор

    80 8 Отговор
    Дай боже всеки му, възможностите и заплатата, която има архитекта.
  • 4 Гост

    82 5 Отговор
    Уплашили сте го, да знаете!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КАРТИНКАТА

    75 3 Отговор
    ТОЗИ Е ПРОДАЛ ДУШАТА СИ НА ДЯВОЛА - ГОРКИЧКИЯ -ЖИВ ДА ГО ОПЛАЧЕШ -НО И СЛУЖБИТЕ ВЪВ ОБЩИНАТА СА ЗА ОПЛАКВАНЕ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    85 3 Отговор
    Я кажете за министрите ползващи скъпи имоти без пари? Какво стана с тях? Няма ли да ги махат, нещо, санкции, или ще излезе като с моторната шейна, че не били наясно, че това било нарушение и те не били длъжни да се информират.

    Коментиран от #11

  • 9 Само питам

    29 7 Отговор
    Тоя да не е от ДСБ-то БЕ?
  • 10 Гост 2

    83 1 Отговор
    Глупости ,най-богатият, проверете в община Каварна бившият архитект от времето на кмета Цонев ,свят ще ви се завие.И този е част от "класата на чиновника" ,който се разписва срещу 1000 лева на месец ,а живее като наркобос.
  • 11 Dada

    25 23 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не ще излезе като с фалита на банките през 90те, като с купон нататък система, като с изнесените жито, като с Хипер инфлацията, урожая на тройната коалиция, като 1милионхидроинженерна консултация, като КТБ, като спрени Евро фондове и т. н.
    Не че не трябва да се търси отговорност от всяко управление, напротив, но управлението на Борисов в сравнение с предходните 30тина години е направо... Успешно
  • 12 Сканди

    52 2 Отговор
    АКО ТЕМИДА НЕ БЕШЕ СЪС ПРЕВРЪЗКА НА ОЧИТЕ - ТОЗИ ЩЕШЕ ДО СЕГА ДА ТЪРКА НАРОВЕТЕ ВЪВ ПАНДЕЛАТА -ЗАГЛАВЕН АРХИТЕКТ
  • 13 Гостенин

    50 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "приложи най-строгата мярка в закона и освободи от длъжност"
    Ау, ужасно строга мярка! Как може това да е най-строгата мярка за някой на такъв или по-висок пост в държавното управление? На тази позиция тоя се е нагушил с милиони, сега като го освободят от длъжност и назначат на друг пост направо ще му се стъжни. Такива не трябва само да се отстраняват от длъжност, а да плащат и солени глоби и евентуално да ходят и в затвора!
    Като ония министри при катастрофата до Своге. Убиха 20 човека и накрая само им смениха позицията! Няма наказание, няма повдигнато обвинение, нищо! Просто мутренска държава поддържаща и защитаваща убийците и престъпниците!
  • 14 До кога

    42 2 Отговор
    Егати държавния служител. На запад първо правят бизнес стават богати , после влизат в политиката.Тука стават държавни служители забогатяват чрез кражби, уж ги уволняват, след това започват частен бизнес или на друга държавна служба.
    Кмета не знам от коя партия е, но поне е направил нещо.
  • 15 Васил Тинчев

    18 1 Отговор
    Хаха
  • 16 Дедо1

    42 2 Отговор
    Цветанов с тези 6апартамента е ката невинен детски плач пред тоа
  • 17 Кубрат

    27 1 Отговор
    Айде Камбитов разкопа целия град, и си изми ръцете с тоя.
  • 18 КАРТИНКАТА

    20 1 Отговор
    РЯПА ВСИЧКИ ЯДАТ -НО ТОЗИ ТАКА СЕ Е ПРЕХЛАСНАЛ -ЧЕ Е ПРЕЯЛ ТА ЧАК СЕ Е НАТРОВИЛ -ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВА КЛИЗМА ГО ОЧАКВА
  • 19 Смотаняци 33

    13 1 Отговор
    Браво аплодисменти!
  • 20 баф

    28 0 Отговор
    Нееее, този не е по-богат от бившите гл. архитекти на София. Както и от много гл.архитекти и кметове в България.
  • 21 Гюнеш от Максуда

    37 1 Отговор
    Просто представа си нямате колко такива държавни служители имат по няколко апартамента и то не където и да е , само че разбира се са на деца ,баби,дядовци.....Никога на тяхно име.Просто по голем вредител от плъх и държавен служител няма на света.И друго - просто няма крупна делавера за много кинти,независимо дали е държавна поръчка,европроект или каквото и да било без водеща роля в нея да има държавен служител макар и инкогнито.Преди две години един каналджия който много забогатя с трафик на араби ми каза че за всяка партида за да мине без проблем на указаното му място отчита лъвския пай на човек от Гранична Полиция,нема кво да говорим
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Зачуден

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "инфо":

    Друга инфо... Къде е истината (махнете интервалите)
    regiona . bg/ атаката-е-факт-уволниха-един-професио/
  • 24 цун кай уй

    15 0 Отговор
    ами той на снимката като някой муйджин
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Майна

    22 0 Отговор
    Ей балъци не с заблуждавайте. Колко ли са като него - законно забогатели от държавата. Да не мислите , че са на работа за заплата.
  • 27 бай. ГАНЯ селендура

    12 5 Отговор
    Ква ряпа да ядем ? В цялата държава е същата ситуация имя проверете дали не е комунист?
    Щото до сега не видяхбогаташ да нее комунист.
    Да живее БКП най богатата партия и най бедната държава.
    Ние сме ВЕНЕЦУЕЛА --2
  • 28 некомпетентен

    20 0 Отговор
    Освен множеството апартаментчета, на всички чиновничета децата са студентчета в чужбина и незнам как им плащат годишните такси от по 9000 паунда на година и издръжката със заплатите от по 800 лв.Ревизоро да обясни или някой умник от управляващите.

    Коментиран от #29

  • 29 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "некомпетентен":

    Най-добре попитай мазната курнелия как издържа сина си в САЩ толкова години - тя ще ти обясни.
  • 30 1944

    1 0 Отговор
    брей, този комунист е по-богат от комуниста цветанов?
  • 31 Хасан4о

    0 0 Отговор
    Този човечец е направо бедняк пред селските кметове дето са феодали. Там нещата са от всичко и всичко .-ниви,кръчми нелегални , барове и къщи на три етажа за секс и нарко вътре , автомивки,казани за ракия , сватбите на наще и сюнети всяка седмица в дворовете им дето работят като ресторанти , кланици ипреработка на месо за кайма и наденици ,транспорт с камиони и бусове нелегални ,стотици декари земи ,каруците с кредените дърва по три пъти на ден пред тях минават. А децата им в какви имоти живеят в градовете и как с кметската заплата са купени... Оставете го този бедняк милионер . Поне има вид и образование и не е бил кмет на село с 500 ..1000 лв заплата. те не ,че работят за тях де , ама ей така да има да почерпи секретарката в кметството дето върти цялата работа докато оня пере частно в далаверимпекс.
  • 32 Катър

    0 0 Отговор
    Балканската Венецуела си е номер 1 Венецуела. Латинската е менте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове