Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 14:45 2 498 63

Цветанов отново атакува президента

  • цветан цветанов-
  • румен радев

Според него президентът Радев търси постоянна конфронтация с правителството

Цветанов отново атакува президента - 1
Снимка: БГНЕС

През 2016 г. избрахме президент, който не си спази принципите, той беше номиниран от Корнелия Нинова по проекта „Решетников“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в „Тази неделя“ по БТВ.

Избрахме човек, който не си спази принципите, които изповядва до 2012 г. След 2012 г. има промяна във възгледите на президента Радев, когато той възнамерява да се занимава с политика. Той го доказа с всеки един ден, че иска да ни отклони както за икономическите санкции срещу Русия. Когато нарушаваш международното право, когато анексираш една територия, трябва да имаш предвид, че трябва да има отпор на демократичната общност от целия свят“, каза той и отчете, че това се прави от ЕС.

Според него президентът Радев търси постоянна конфронтация с правителството и парламента.Цветанов попита за три години колко пъти президентът Радев се е обърнал от трибуната на българския парламент. Той подчерта още, че президентът трябва да разбере, че външната политика се формира от правителството.

Във връзка със скандала „Ало, Банов съм“, той заяви, че съгласно прогнозата на ЕК за 2019-2022 България е в топ пет на държави с икономически растеж 3,6%.

„Искам да попитам Елена Йончева какви бяха доходите и политиките, в периода, когато те управляваха.

Моделът на ГЕРБ даде възможност да имаме успешно европредседателство и един проблем, който исторически всички смятаха, че няма да може да бъде решен“, каза Цветанов, визирайки темата за Западните Балкани. Той обърна внимание, че от днес Македония е Северна Македония и поема по своя път към НАТО.

„Имаме противодействие на Русия. Това са хората, които подкрепят всичко това, което е за дестабилизация на Балканите“, каза Цветанов по адрес на БСП.

„Аз съм убеден, че компетентните органи ще си свършат своята работа. Когато те излязат и кажат това, което те са установили, можем да го коментираме. Дотогава всичко това е една пропаганда за дестабилизация на държавата. А тя стои изключително добре в международен план. Във вътрешноикономически план стоим също добре. Ако ние сме политици и се обединим България да стане най-доброто място за живеене на Балканите и в региона, където се намираме, по този начин политика не се прави. Политика се прави с реални действия, стигайки до хората. Когато го направим заедно, всички ще имат възможност да получат обществена подкрепа, а не да изолират хората", заяви той.

Попитан дали ще бъде обсъждан на коалиционен съвет скандалът „Ало, Банов съм“, Цветанов отговори, че не смята, че той трябва да бъде част от дневния ред. По думите му ще се обсъжда концепцията на Красимир Каракачанов за интеграция на циганите, в която според него има неща, които и към настоящия момент по закон трябва да бъдат изпълнявани.

"Когато излиза такава информация е задължително парламентът да се активизира, затова в четвъртък Комисията, както и представителите на всички компетентни служби ще обсъдим тези публикации", заяви още заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по повод публикациите, че руски офицер от спецслужбите е отровил българския бизнесмен Емилиян Гебрев.

"Трябва първо да разберем дали има съвпадение на датите, в които този представител на руските служби е бил в страната и дали има съвпадение с казуса "Гебрев", тогава се появяват твърде интересни въпроси. Не бих могъл да коментирам предварително, затова правим това заседание", каза още той.

"Не мога да коментирам защо случаят навремето е бил разпределен за разследване на Столична полиция, но в момента службите на най-високо ниво работят по него. Великобритания има една от най подготвените системи за сигурност. Не бих искал да влизам в детайли, първо не е коректно, второ информацията, с която разполагам е конфиденциална", отговори той на въпросите дали има взаимодействие по този казус със службите на службите на Великобритания, както и дали ще има изгонване на руски дипломати, ако бъде доказано участие на руските служби в отравянето на Гебрев.

"Хибридните атаки срещу България са факт от 2015-2016 година и действително имаме анти-ЕС, анти-НАТО, антидемократични атаки, има определен интензитет в различни периоди и те съвпадат с изборни кампании. Затова съм сигурен, че такива атаки ще има и сега по време на европейските избори с цел да се помогне на националпопулистите и да се разклати ЕС", прогнозира Цветанов.

"Убеден съм, защото виждам какво се случва в държавите от ЕС, какви са техните притеснения, те създадоха специални звена, които да се борят с тези хибридни атаки", отговори той на въпроса очаква ли руска намеса в евроизборите.

"Ние сме постоянно атакувани", добави Цветанов.

"Смятам, че винаги трябва да бъдеш много ясен в позицията си. Спомням си периода когато българското правителство трябваше да се произнесе по терористичния акт в Сарафово, и ние заявихме участието на "Хизбула". Знам какви бяха последващите атаки срещу мен персонално и към политически сили. Но трябваше да се направи. За да гарантираш сигурността, трябва да казваш истината, за да се вземат съответните мерки. Възможността да дискутираш различията с премиера е проява на демократизма на ГЕРБ и това се случва през всичките години откакто сме заедно", отговори Цветанов на въпрос дали има различия в позициите на неговата позиция и тази на премиера по темата за руските атаки и необходимостта да се изгонят руски агенти, работещи под прикритието на дипломати.

"Президентът трябва да разбере, че външната политика се прави от правителството. Не беше подкрепена позицията на правителството за Венецуела, подкрепена от всичките ни европейски партньори. Начинът по който президентът я обяви, създаде допълнително напрежение в обществото. Ние няма да влезем в този тон. Нашата политика, нашите принципи са други, ние ги отстояваме от самото начало, а не когато някой те посочи да бъдеш президент.

Нека хората разберат какво избрахме през 2016 година. Избрахме човек, който не е последователен в принципите си. След 2012 година има промяна в неговите възгледи, той го доказва всеки един ден, с опитите да паднат санкциите срещу Русия, случаят "Скирпал". Колко пъти той дойде в българския парламент?", попита Цветанов и даде пример със САЩ, където президентът независимо от политическите противоречия с демократите е представил визията си за състоянието на САЩ.

"Това са хората, които подкрепят усилията на Русия за дестабилизация на Балканите, на България", посочи Цветанов Елена Йончева и БСП, които стоят зад нея.

"За пореден път страната ни стои изключително надеждно пред евроатлантическите ни партнори и САЩ. С бъдещото закупуване на Ф-16, ако бъде взето това решение, ще имаме много по-голяма сигурност и ще съответстваме на стандарртите на НАТО. Модернизацията на армията е задължителна, това е ангажимент, поет и от президента Радев, и смятам, че е несъстоятелна тезата му и опита за злепоставяне на САЩ с приказките за корупция", коментира Цветанов.

"Във всичките ми срещи се показа подкрепа за българското правителство и премиера, и страната ни стои изключително добре сред всичките ни партньори", съобщи той.

Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите в България, каза още Цветанов в предаването „Тази неделя“. "Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията ѝ. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Димитър

    21 110 Отговор
    Мадуро Радев е срам за България и национален предател номер 1,на момента трябва да го арестуват и хвърлят зад решетките до живот.
  • 3 Българин

    22 102 Отговор
    Фатмака е мръсна руска подлога и национален предател. Вреден е за България и трябва да бъде отстранен от поста.

    Коментиран от #4, #25

  • 4 Ххх

    82 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Що за за из_мет гласува за партията на този пъпеш ?
  • 5 АзВечеСъмТе

    76 7 Отговор
    Цъфтан за пореден път демагогства, националния предател, слуга на други интереси. Дано един ден си получи заслуженото заедно с цялата пасмина около него..
  • 6 Оппа

    83 8 Отговор
    Президентът Радев, като един истински родолюбец е нормално да търси конфронтация с мафията! Нали за това сме го избрали!
  • 7 Тодик

    66 5 Отговор
    Президента мажоритарно е на поста избран от народа не вярвам да има такава плячка каквато е в парламента той пак е хрисим аз до сега войската щях да използвам като гледам как мародерстват народа като почнеш от простия сержант в родната полиция до 240 нямам думи какви
  • 8 Президент

    74 7 Отговор
    А тоя не си е затворил пювалника от ден 1 от как избраха Румен Радев за президент. Много тежко и лично го прие Цецко!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 someone

    68 5 Отговор
    от клуба на платените евроатлантици от рода на Цветанов, Плевнелиев, Ненчев и прочие продажници, които отдавна трябва да са по затворите да копат камъни.
  • 11 нвдд

    61 6 Отговор
    Единствения изход е президентска република и смяна на конституцията... иначе тези ще ни поскат докато нищо не остане от нас за даване! Гащите от голия ни задник биха свалили - мръсни продажници!
  • 12 БСП ДПС Евророма

    9 56 Отговор
    Прав е Цецо. А БСП да го дуе.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 istinata

    58 5 Отговор
    Стига Ушев !!! Един свестен политик се появи и всичките орки го нападате ! Да не са инструкциите от америка такива ????????????
  • 16 onq s konq

    4 29 Отговор
    Спорет мене е праф ! Язе разбирам от тея нешта и се си мислим че е праф ! Те затва се си гласувам за него штото е винаги праф и е умен като мене горе-доле та затва!

    Коментиран от #55, #56

  • 17 Истината

    9 50 Отговор
    Е, че руския агент Радев постоянно атакува България!

    Коментиран от #18, #48

  • 18 Истина зла

    49 7 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Не атакува България а Герберските кражби и простотии !!!!!!

    Коментиран от #24

  • 19 Коментар📝

    36 4 Отговор
    ЦИТАТ-Във вътрешноикономически план стоим също добре. КРАЙ НА ЦИТАТА.
    ХАХАХААХААХАХХАХХА
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 6 апартамента

    49 4 Отговор
    Цветанов не може да се успокои още от времето на първия си словесен сблъсък с президента Радев където му бе показано колко е жалък смешен и елементарно слаб в словесните двубои ....говори неща на които не разбира значението...разбира само от апартаменти...кара я на ,,Автопилот ''Колкото повече дразни президента толкова повече си проличава разликата в класата ...и толкова по жалък става ...но може и да му простим все пак е бил даскал по физическо а не по литература ...а и съветниците му изглежда са прекалено тъпи ...то в геберите какви мозъци ...само вратове
  • 22 yuuy

    27 2 Отговор
    баджакова добре се подлага на цв....
  • 23 сноу

    41 3 Отговор
    Що ми се гади като видя тоя мръсник...Хем гледам излъскан ,намазан ,опъчен, ама ха де ..Гади ми се и това е..Нищо развалено не съм ял ама на ...Май Цвъкун намирисва на гадно-о...
  • 24 Истината

    7 41 Отговор

    До коментар #18 от "Истина зла":

    Е че националния предател Радев атакува постоянно България. А колкото за ГЕРБ, ако не беше решаващата подкрепа на Баце, който нарочно издигна неизбираема кандидатура, чучелото Радев нямаше да ни с ами по света.

    Коментиран от #28

  • 25 Стамат

    38 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Надъха ли се от пропагандата на физкултурника бе подлого .Що не му се предложиш за съветник че като ти чета помията имаш доста удобни на гроб идеи.

    Коментиран от #32

  • 26 681 БГ

    44 2 Отговор
    Какво ни занимават с такива Боклуци Като Цецо крадеца?

    Коментиран от #47

  • 27 Киро

    40 2 Отговор
    Корумпираната прокуратура така и не разбра,че двама пенсионери не могат да спестят няколкостотин хиляди лева за апартаменти.
  • 28 Киро

    36 2 Отговор

    До коментар #24 от "Истината":

    Твоя идол цецо след всяко ходене до америка все повече е надъхан.Скоро ще отмине и неговото величие.
  • 29 onq s konq

    6 36 Отговор
    НЕВЪЗМОЖНО Е житейски неуспялата и нискообразована диаспора в БГ да определя ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА НАСОЧЕНОСТ НА СТРАНАТА НИ в посока "Русия"!И да си знаете тука "русконасочените":Прецедентът в политиката "Радев" е само експеримент на Демокрацията в България,който обаче убедително доказва,че не сме ДОРАСЛИ за подобни "подаръци" към БСП и Русия,особено в настоящото напрегнато съвремие.С 2 думи-ТОВА ЩЕ ВИ Е ЗА ПОСЛЕДНО,гответе се на следващите Президентски избори за "Плевнелиев-2"!

    Коментиран от #31, #45

  • 30 000

    37 4 Отговор
    Президентска република, най-малкото заради това, че можем да държим един човек отговорен .... събудете се и да действаме!
    А на Цецо Крадецо дните са преброени!
  • 31 До onq

    19 2 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Падни от konq!

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 1222

    35 2 Отговор
    Пъпеша така говори като че той е гласувал за Радев абе Цвъки маймун прост спри да вееш глупости ти си просто един осъден на четири години затвор което означава че трябва да имаш криминална регистрация
  • 34 Стамат

    27 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Като ти гледам минусите излиза че ти не си подлога .Ти си гадна джендърска подлога от най долнопробните .Колко цента взе за майка си и баща си бе "българин".За кои българи говориш защото ако е за истинските това нещо което си ти не е от тях . Чудно е как промито нещо като теб е стигнало до там че дори когато ги мачкат те са убедени че всъщност им помагат.

    Коментиран от #36, #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Българин

    4 28 Отговор

    До коментар #34 от "Стамат":

    Не е руската мръсна подлога тази, която ще определя кой е българин и кой не е. А колкото до минусите има спабециална група руски тролове, които обикалят по форумите и се занимават само с поставянето на плюсове и минуси. Защото нямат интелекта дори да копират опорните точки. Ти трябва да си от тази група, но си решил, че вече можеш да пишеш коментари. Върни се обратно към + и -.

    Коментиран от #53

  • 37 Макс

    27 4 Отговор

    До коментар #34 от "Стамат":

    Не се занимавай с тия цървули бе байко,то и по минусите си личи,че всеки ги презира.Това са две-три болни мърши и пишат по всички форуми и сайтове само пасквили,оня нещастник с коня ли е с магарето ли е не го знам,чак се определя като интелигенцията в България хахахахахааа,с болни джендъри не се занимавай.

    Коментиран от #39

  • 38 кеф

    33 3 Отговор
    С къв кеф ви го набива Радев на герберските тъпанари

    Коментиран от #40

  • 39 Българин

    3 24 Отговор

    До коментар #37 от "Макс":

    Русофил =национален предател =безродник =българофоб!

    Коментиран от #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ДДЦ

    27 1 Отговор
    Цецо само заради личните ти изцепки Борисов и Герб губят много.Не привличаш симпатизанти,а обратното отблъскваш защото си демагог тип късен комсомол от 1987.Не ти вярват хората дразниш ги.Не става само с мускули и упоритост.Трябва и акъл.
  • 43 Леле6677

    19 2 Отговор
    Всичко нездраво и пошло започва и свършва с Ц. Ц. Палете свещи и се молете след Б. Б начело на ГЕРБ да не е ТОЙ....
  • 44 Макс

    23 1 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Гербераст-атлантик= тъпа праволинейна маймуна=соросоиден джендър=лайнояд
  • 45 на коня под опашката

    27 3 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Преди президентските избори обясняваше как кака Цеца ще ги спечели! Сега въртиш други обяснения, изобщо ти самият взимаш ли се насериозно?
  • 46 Боклук

    25 3 Отговор
    Разстрел за ц.ц,б.б,с.ц и за цялата парламентарна паплач а труповете им в завода за химически торове.смърт за виновните за 3 тата национална катастрофа.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Скрападжия

    19 1 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    Вторична суровина ГРОБарска, минали сте покрай България...
  • 49 525266йфскскскснд

    10 0 Отговор
    Тоя човек ми напомня едно клипче в туба "едно стадо овце и един пич американче им извика и те хорово му отговориха".Даже на техната партия си спомням лозунгите им, пак включих туба някак много познати лозунги имаше при американците. Минава ми през ума, че тея в тая партия не работят за България и ЕС.
  • 50 ...

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "Спас":

    Прав си, ама статията за плювньо е друга.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Синан

    16 1 Отговор
    Само Боко да падне, Цвино ще се събуди в дрънголника с доживотна за държавна измяна.
  • 53 Стамат

    17 1 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Ей нещо.Толкова лошо смърдиш че и в обществена тоалетна няма да те пуснат пък камо ли да решаваш кой е истински българин.Ти вярно ли мислиш ако въобще е възможно това за теб че всичките 5 млн.българи които харесват Радев са тролове. Виж рейтинга на политиците бе кавал .В сравнение с този на Радев на господарите ти е направо с отрицателен знак отпред Как може да си толкова посредствен и елементарен бе .Каква Русия какви пет лева бе .Знам че получаваш само тогава ерекция когато Цв се изцвъка в някоя платена телевизия ама чак пък толкова .
  • 54 АМИ КОСТОВ ТОЙ ИМ Е УЧИТЕЛЯ

    13 0 Отговор
    ПО ТОТАЛИРИЗЪМ.ГРОБАДИИТЕ НЕ ЗНАЕХА НИКВИ ФАТКИ О КОСТОВ ГИ ОТВОРИ НА СИЧКО.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Конче,

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    единствено си праФ за туй, че е умен колкото теб! 👽 То цялата герберска гилдия е от все подобни "интелектуалци"! 🤪
  • 57 иванасен

    6 1 Отговор
    цв.цв. скоро трябва да отиде зад решетките, за да спре да цвъка глупости,измишьотини и подлотии../така ще забрави за решетников/НАРОДЕ????
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

    1 5 Отговор
    Давай Цецо затова сме те избрали да громиш комунизма и болшимизма
  • 61 aha

    1 0 Отговор
    тоя тоя защо е още жив...
  • 62 1122

    1 0 Отговор
    Тоя се мисли за голям политик,но ще го видим как ще му завърши кариерата?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове