24 Февруари, 2019 15:09 2 605 29

Покушението срещу Гебрев и хората му е опит за масово убийство

  • бойко ноев-
  • емилиян гебрев-
  • масово убийство

Има един стар спор между България и Русия - руснаците твърдят, че военното производство в България се извършва по техни лицензии, което не е вярно, каза Ноев

Покушението срещу Гебрев и хората му е опит за масово убийство - 1
Снимка: БГНЕС

Според българските закони, собственикът върху едно АД е този, който държи акциите и който е вписан в книгата на акционерите. По тези параметри собственикът (на "Дунарит") е Емилиян Гебрев. Това е! Покушението не е само срещу Гебрев, а срещу сина му и икономическия му директор, което може да се счита за опит за масово убийство. Това каза пред БНР Бойко Ноев - бивш министър на отбраната и бивш посланик на България в НАТО.

"Ясно е досега, че това не е случайно. Ясно е, че и в случая при Гебрев, и в случая във Великобритания участват едни и същи лица. Ясно е, че отровата, която е била използвана, е от едно семейство", добави Ноев в предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт".

"Моето очакване е тази или следващата седмица в публичното пространство да се появят нови имена на руски граждани, които са присъствали в България. Разследващите във Великобритания, които сериозно се грижат по този въпрос, са установили, че има поне още едно лице, което идвало в България две седмици преди да бъде отровен Гебрев. Това съвпада с взривовете в заводите в Сопот. През март и април 2015 година в Сопот има два пъти мощни производствени аварии - два взрива. Това съвпада с пребиването на това лице. Сопотската площадка е изцяло държавна собственост. Очевидно има много обстоятелства и факти, които навеждат на мисълта, че представители или хора, свързани по някакъв начин с Русия, участват в едни дейности в България, които са насочени против българската оръжейна индустрия.

Има един стар спор между България и Русия - руснаците твърдят, че военното производство в България се извършва по техни лицензии, което не е вярно. Всички български правителства досега са отхвърляли тази теза. За първи път, това правителство, под ръководството на Министерство на икономиката и в частност Караниколов прави пробив в тази българска позиция, което кара сдружението, на което Академик Воденичаров е съпредседател, да пише писмо до цялото правителство, до всички държавни власти, в което казва „ с тревога научаваме, че Министерство на икономиката е поканило по своя инициатива руската страна за преговори…“. Отправянето на покана от българска страна означава само едно - че България е готова готови на компромиси“.

В проекта, който руската страна е връчила на Българската се казва, че България прекратява военното си производство по документацията, предоставена от Русия.

„Ето това иска руската страна от България. От два месеца насам, по разпореждане на Караниколов, държавните предприятия – ВМЗ „Сопот“, НИТИ (Научно-изследователски технологичен институт б.р.), „Кинтекс“ и „Авионамс“ са напуснали СБОИ – Сдружението на българската оръжейна индустрия, на което акад. Воденичаров е съпредседател. Държавните предприятия, под ръководството на Караниколов, обвиняват ръководството на СБОИ, че използва организацията за лични цели. Затова не виждам за какво ще говорят академик Воденичаров и синдикатите с Караниколов. С Каракачанов – да, тъй като той е принципал на бъдещите модернизационни проекти, но Караниколов е сред хората, които заемат една позиция, която аз бих казал, е позиция за разрушаване на българската оръжейна индустрия“.

В предаването академик Стефан Воденичаров заяви, че е притеснен от ставащото в "Дунарит" и неизяснената собственост на завода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhhhhhh

    33 3 Отговор
    По голяма простотия от това няма. Каквото им кажат това говорят.
  • 2 Шерлок Холмс

    33 3 Отговор
    Още някой луд няма ли да се изкаже по този случай? Да направят анкета в Карлуково и резултата да бъде приет за достоверен окончателен!
  • 3 мишесми

    28 2 Отговор
    Баба ви от Англия тая опорна точка ли ви спусна ??? Може и още по-големи идиотщини, давайте, давайте !
  • 4 Ппппп

    27 2 Отговор
    Немога да разбера защо печелив оръжеен завод прави в часни ръце??? Тук явно става въпрос за много ама много пари ,а тези пари щяха да бъда за заплати на учители ,доктори пенсии и други.

    Коментиран от #12

  • 5 7777

    16 3 Отговор
    Явно Гергов настъпи котито по опашката!! Ако искаха да го елиминират защо прсто не са го гъмнали ами ще го тровят.

    Коментиран от #26

  • 6 ТОЧКАТА

    21 0 Отговор
    Всичко ви е ЯСНО!!!на вас!!!...То и затова законотворчеството е такова--като право хоро назад...Тази гуша отледана в бедняшката колония направо спазва политкоректното поведение тип гьонсурат.....Бре борсук как заметохте отровата от ЯНА ей -така...Тя не е ли по голям проблем за страната ни от РУКОЛАТА Гебрев....Ми направете един посмъртен медал ,,РУКОЛА,, и си го раздавайте ,докато страната се търкаля отровена,смачкана,ограбена,изнасилена към гроба.....
  • 7 антисоросоид

    14 1 Отговор
    Славииии, е нема толкова пропаднала държава и толкова д еб и ле н народ ! С оро с ои д ни НПОта управкявст в сянка българия. Народа спи. Младите бягат в чужбина.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ако

    14 1 Отговор
    Радостното е че няма отровени, а само натровени. Тъжното че ни надуват главите с помийни фалшификации. Ако някой пречеше щяха да го преместят в друго измерение!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТОЧКАТА

    11 1 Отговор
    Що ли си спомням какви мургави,,специалисти,, от бюрата по труда правеха УТИЛИЗАЦИЯ на сума ти боеприпаси....И колко от тях се оказаха на боен терен в интересни точки....с интересни играчи,интересни посредници,интересни прецаквания с парите....Иначе е интересна... идеята Русия да си разчиства сметките с амерските интересни,,спецове,, дошли да вземат бракувани изделия за далаверата....Само не разбирам ,защо да се напъва тя ,като ,,спецовете,, сами вършат тази работа.....Интересна работа!
  • 12 ТОЧКАТА

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ппппп":

    Няма и да разбереш.....неолибералната фундалистка идеология...-всичко печелившо /частник....всичко губещо/държавно....и ,естествено винаги държавата е виновна...и никаква я няма...Изгодно е на някого.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Багаин

    16 1 Отговор
    Докога ще ни занимават с тоя мръсен крадлив боклук Гебрев? Мизерника отдавна трябваше да бъде в затвора.
  • 15 стоян

    3 11 Отговор
    По горе прочетох коментари на дежурните от Позитано отговарящи в защита по българо съветски коментари ,другари за вас няма ли почивен ден

    Коментиран от #28

  • 16 Баба Вуна

    12 1 Отговор
    Аз така и не схванах! Тоя Г ( Джуб) рев жив ли е, или умрял? Явно собствениците на медии в света умело използват тъпите къртуни на някои! Оня Скрипал го тровили с БОВ, ама той жив останал! Че даже и къщата му изравниха със земята англичаните! Сега нашите да не си вземат пример и да бутнат всички заводи, че може да са заразени от Гербев?
  • 17 Хаджи хаджи Българин

    15 2 Отговор
    А пък и българската патентована марка " Калашников" я е открил Шкембе Войвода и сега се учудвам, как още не са предявили съдебен иск срещу Русия!?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 веселяк

    16 1 Отговор
    Заради този Путин в къщи влизам, като командос. По коридора на прибежки и припълзявания, чат пат с превъртания във въздуха. Отварям хладилника-няма го Путин, фурната-пак го няма, в гардероба-слава Богу само комшията, ама и той не бил виждал Путин!

    Коментиран от #21

  • 20 jambazina

    10 3 Отговор
    Лека-полека се подготвя медийната среда за предстоящата руска намеса в изборите, ако не тръгнат в желаната посока.
  • 21 стоян

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "веселяк":

    До 19 ком =А вечер сънуваш ли го
  • 22 ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН ИМА ФАКТИ ДОКАЗВАЩИ

    1 8 Отговор
    Много рашки тролове днес бре??? Нямамали почивка за вас ва???
    Кажете къде е ЛИТВИНЕНКО???????.
    И какво каза човекът преди да умре???
    Като почнаха от чадъри на времето сега и БОВ , но Борис Немцов си отиде и директно.
    За това , ако беше един единствен случай да се усъмни обикновеният човек , но са много случаи от подобен характер.
    Не може вечно да се съмняваш при толкова факти.

    Коментиран от #23

  • 23 ДФ1

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН ИМА ФАКТИ ДОКАЗВАЩИ":

    Че кой спори дали тровят Съветите или не. Ясно е тровят , но не само те. Обаче тоя новичок който се опитват да ни пробутат соросоидите , направо стават за смях. Отровно вещество което според думите на един от създателите му е в пъти по мощно от VX газовете , а от него никой не умря ... да бе да

    Коментиран от #24

  • 24 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #23 от "ДФ1":

    основната руска мантра е че щом ни са хванали значи не сме ние,щото било много лесно да ни хванат.ами другари руснаците са мърляви в работата си и това си личи на всяко ниво.постоянно се дънят дали като правят коли или пък трепат хора по света.георги марков на времето бе убит,но другия дисидент костов отселя.та се намери и съчмата ,разкри се и технологията и отровата .сега е същото.

    Коментиран от #27

  • 25 Тити

    3 0 Отговор
    Браво Бойко,от американското посолство ще ти пратят покана за коктейла за 4 ЮЛИЙ.Изглади си стария костюм
  • 26 Лупи

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "7777":

    Защото това е предупреждение! Ако някой от КГБ не иска да те има, повярвай ми... няма да те има!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Жоже

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян":

    Дежурни от Позитано не знам дали има ама от американско-герберастки подлоги със сигурност има.
  • 29 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АКО БЪДЕ ОРГАНИЗИРАН -ПУБЛИЧЕН ДОМ С ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИ.ТУТКИ - КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ МЯСТОТО НА НОЕВ ...НА ПЪРВИЯ ИЛИ НА ВТОРИЯ ЕТАЖ ??????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове