Last news in Fakti

2 Март, 2019 20:03 1 812 29

България дарява 125 000 долара за деца с увреждания в Армения

  • армения-
  • дарение-
  • деца с увреждания-
  • уницеф-
  • оон

Правителството одобри проект на споразумение с Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ)

България дарява 125 000 долара за деца с увреждания в Армения - 1

В сряда правителството одобри проект на споразумение с Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) за финансова помощ за интеграцията на деца с увреждания в Армения, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Споразумението между Министерството на външните работи на Република България и УНИЦЕФ-Армения е за предоставяне на доброволна целева вноска от 125 000 долара за реализиране на проект "Подкрепа за социално включване на деца с увреждания в Армения".

Проектът е насочен към ранното идентифициране, социалната интеграция и образованието на момичета и момчета с увреждания или със забавено развитие в Армения. Така ще бъдат подпомогнати повече от 500 деца от предучилищна възраст, както и техните родители и учители. Внимание ще бъде отделено и върху грижите за 25 момчета и момичета с различни увреждания като за тях ще бъдат създадени подходящи условия за занимания в детска градина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост2

    64 3 Отговор
    Даряват на други,а българските деца УМИРАТ!
  • 2 Оппа

    60 3 Отговор
    Оправихме се ние, та взехме да оправяме и другите?!?
  • 3 onq s konq

    8 28 Отговор
    "България дарява" е общо казано,а конкретно БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е РЕШИЛО ТАКА.Апропо -СЪЩОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО,регулярно оплювано в статии на арменците Кеворкян и Бабикян...И възниква въпроса:Тези двамата АРМЕНЦИ ЛИ СА,ИЛИ РУСКИ АГЕНТИ ПОД ПРИКРИТИЕ?

    Коментиран от #4, #26, #28

  • 4 Borislav Popov

    42 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Възниква въпросът - нашите деца какво получават ? Или това е пак един политически въпрос подтикнат от трета държава ?!! Да се види ние от ЕС колко сме богати и добри !! Да ръчкаме арменците за да се присъединят и те към тоя съюз. Нищо че иначе ние ходим със скъсани гащи !

    Коментиран от #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Един човек

    33 1 Отговор
    Политика на България много добра за чужденци и малцинства, но към българи политика на България е мноооооого лоша!
    Целта на няколко строго секретни общества на този свят е българи да са сасипани и никога да не се оправят.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Бебе

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Един човек":

    Не само това, има и други нередности в България, Българите всъщност са много зле!!!
  • 8 ГОСТ

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Един човек":

    Целта на няколко строго секретни общества на този свят е българи да са сасипани и никога да не се оправят......До някъде си прав но не съвсем целта е изобщо да ни няма като нация и да заселят тук всякакви други но не и българи и нашите политици им съдействат всячески.
  • 9 Фен на българското

    16 3 Отговор
    България дарява?!?!?!?
    Защо не оправи българите, странно защо помага на арменци?
    Все едно руснаци да помагат на Българи!
  • 10 Петър велики

    20 1 Отговор
    Българите са ПОРОБЕН, сломен, ограбен, подиграван и изостанал народ заради други хора!
  • 11 Екатерина велика - фен

    12 1 Отговор
    За този народ никога няма да има спасение, защото жестоки манипулации се извършват върху него, само и само да няма други общества които да го спасят!!!
    Армения всъщност може би не знае каква е истинската причина за това че България й помага!
  • 12 Мащехата на съвременните българи

    28 1 Отговор
    Арменските деца с увреждания са по важни за България от българските деца с увреждания, по точно от българчетата, а не от циганчетата!!!!!!

    Коментиран от #22

  • 13 Bahti

    20 2 Отговор
    А за Българските деца смс_и и касички по магазините. Сега ако не се Вдигнем сме си мъртви.
  • 14 Дългия

    18 1 Отговор
    Отново тъпотии или друга схема за крадене на пари! Решете проблемите на нашите деца, и тогава мислете за чуждите! Да не изброявам колко чакат за операции, трансплантации, протези и много други, за мен това е престъпление спрямо тях! Не ви е срам!
  • 15 Нафарфори

    4 18 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Мисля че децата са си деца и в Армения. Вярно е че нашите са ни по свидни , но най вероятно това е мярка с реципрочна стойност , както ние даваме и на нас ще дадат , просто показваме че сме съпричастни. Но повечето елементаряги реагират първосигнално и започват да квичат какви са изроди тия управляващи , да помагат на деца

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 16 Българ

    4 7 Отговор
    България е нормална държава и всичко й е наред!
  • 17 Интересно, а

    9 5 Отговор
    Арменчетата с увреждания дали изобщо ще усетят тази финансова помощ? Все пак в институциите в армения работят арменци, а всички знаем какво става в широката арменска душа когато широкият арменски нос надуши пари...
  • 18 Бат Вал

    8 2 Отговор
    Колко тона пластюасови капачки трбва да съберат бългрите, за да спечелят 125 000 долара за ковьози?
  • 19 Антон 1

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Нафарфори":

    Повечето няма да те разберат ! матрял !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 МАК

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мащехата на съвременните българи":

    Е затова терминал 1 или 2 и това Е!!! Оправия няма да има!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ***********

    5 0 Отговор
    А пари за нашите деца няма толко ли сме богати да даваме на други. България коя държава я финанансира. Толко деца и хора чакат операции в чужбина и събират пари със SMS от бедния българин, а онея решили да ги дават на друг.
  • 25 Факти

    4 1 Отговор
    Братятя Халваджиян, Левон Хампарцумян, Кеворкян, Казасян и всички богати арменци които живеят в България да помогнат на техните арменчета.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Коко

    2 1 Отговор
    Помоща за децата е важна, важна и безпрецедентна нуждата децата на България да бъдат лекувани безплатно във всяка точка на света. Нека след това да помогнем на всички останали, нека тези които са излекувани да носят доброто в себе си и да помагат. Само тогава ще сме напълно щасливи и безкористни, когато помагаме!
  • 28 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Възниква единствено убеждението, че си кретен. Явно, освен козяшки простотии нямаш потенциал за нищо друго.
  • 29 Arm

    0 1 Отговор
    Колко гнили души сте обаче ! В България малко ли финансова помощ влиза от Европа дали за деца,дали за пътища и т.н. Друга тема е, ЧЕ НЯКОИ БЪЛГАРИ СИ ПРИБИРАТ ЧАСТ ОТ ТЯХ ЗА СВОИ НУЖДИ -смяна на Е класа със С класа,смяна на апартамент с вила и т.н.
    Армения е малка страна с минимални СВОИ доходи и неполучаваща финанси от никъде освен от видни арменци извън нея,Шер, Шарл Азнавур (мир на праха му) и др. Армения ще бъде винаги признателна на българския народ за оказаната и помощ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове