28 Февруари, 2019 09:40 2 947 13

Бойко Атанасов: В спецпрокуратурата работят цели семейства

  • бойко атанасов-
  • спецпрокуратура

У нас не искат независими разследвания, смята следователят

Бойко Атанасов: В спецпрокуратурата работят цели семейства - 1
Снимка: БГНЕС

Лаура Кьовеши има шанс да оглави европейската прокуратура. Това не се харесва у нас, защото не се разследва криминалното усвояване на еврофондовете у нас. Не искат да има независими разследвания. Това е важно да се отбележи. При такива разследвания в затвора могат да попаднат български политици. Това каза следовател Бойко Атанасов пред Евроком.

Нейните правомощия са описани. Тя е силна фигура-може да провежда обективно разследване и внасяне на обвинения в националните съдилища. И няма да се влияе от вътрешните конюнктури. Всичко ще лежи на доказателствата и дали ЕС е пострадал от престъпни групи.

На много интересен конкурс се явих. Нямаше правила. Бях извикан на събеседване. Очаквах, че ще има регламент какъв точно да е прокурорът в европейската прокуратура. Бяхме осем души кандидати. На самото изслушване бяхме 7. Аз се явих. Не съм спечелил. Никой не ме е уведомил за решенията на комисията. От медиите разбрах, че са класирани трима. Това беше състезание за преводачи. Акцентът беше там, дали съм с перфектен английски. Не се допитаха до моите качества. За мен това е смущаващо. Нали това е същината на прокуратурата.

Ние замитаме борбата с корупцията. Магистратите се местят като капачки за швепс. Цели семейства се преместиха в спецпрокуратурата. Бившият ми шеф със съпругата си е така. Знаете ли колко роднини работят в съдебната власт в различни комбинации. Вие си нямате представа как шуробаджанащината е навлязла в съдебната система. Не случайно ние сме на последно място по борба с корупцията в Европа. Призваните да се борят с нея, не са чисти и участват във влияния помежду си. Прокуратурата спря. Главният прокурор се показва само в МС. Това е недопустимо. Прокуратурата е зависима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    67 0 Отговор
    За съжаление е прав на 100%.
  • 2 SAAB

    42 1 Отговор
    У нас ......бодигард е първи министър !

    Коментиран от #8

  • 3 Емигрант

    25 5 Отговор
    Няма оправия емиграцията е единственото спасение. Тия тука да си останат да си живеят с черните след някоя и друга година черните ще ги оправят!
  • 4 Гошо от Варна

    29 0 Отговор
    Че то в армията е същото.

    Коментиран от #6

  • 5 единственият

    21 1 Отговор
    шанс за България а и за ес вярвам това е създаване на европейска фередация. така контролните органи да могат да бъдат завъртани на ротационен принцип в различните държави. докато дадени корумпирани които някак си са попаднали в тези органи успеят да си създадат връзки в дадената страна ще бъдат преместени в друга. но най-добре е българия да не излъчва каквито и да са съдии и прокурори защото поне 80 % са корумпирани....и на запад има корупция но е в по-малки размери
  • 6 Хху ул л

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо от Варна":

    И в полицията
  • 7 Баш Майсторът

    8 0 Отговор
    Що да не е така,за тях няма,"конфликт на интереси".
  • 8 Прекаляваш

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "SAAB":

    ПАЗАЧ, а не бодигард
  • 9 7777

    11 0 Отговор
    Закони имаме но никой не ги спазва. Като започнеш от конкурсите за държавни служители. Такива добри закони и наредби има, но не се спазват и се назначават на шуробаджанашки принцип резултата е ясен. По същия начин и в съдебната система и на всякъде. Но всичко зависи от най високото ниво на управление, ако там всичко е изрядно надолу никой няма да смее да върти игри. Като вкарат един двама в затвора за корупция и много бързо ще им светне лампата.
  • 10 Прав е

    13 0 Отговор
    В жилищния ни блок се появи нова съседка - 30-40 годишна, тесни панталони, високи токчета, мерцедес. Питам домоуправителя "Май новата съседка е проститутка?" Не, била прокурорка. Наскоро и разбиха гаража.
  • 11 щангата

    4 0 Отговор
    каква спец прокуратура назначена от пожарникаря и физкултурника но трябва който осъди държавата в Страсбург те да изплащат обезщетенията а не народа мафиоти гадни
  • 12 Спасинка

    0 0 Отговор
    Какво я хвалите нашата съдебна система ? Не избираме нито съдии, нито съдебни заседатели. За прокурорите да не говорим. Пред кого и за какво се отчитат, какви са правата и ограниченията им, правят ли разследвания срещу престъпниците или само блокират съдебните дела срещу тях. И защо съдебната ни система да е независима до такава степен, че да може да обслужва мафиите?
  • 13 Спасинка

    0 0 Отговор
    Какво я хвалите нашата съдебна система ? Не избираме нито съдии, нито съдебни заседатели. За прокурорите да не говорим. Пред кого и за какво се отчитат, какви са правата и ограниченията им, правят ли разследвания срещу престъпниците или само блокират съдебните дела срещу тях. И защо съдебната ни система да е независима до такава степен, че да може да обслужва мафиите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове