Last news in Fakti

8 Март, 2019 08:07 6 188 33

Небрандирани патрулки ще дебнат за нарушители

  • патрулки-
  • джигити-
  • кат

В КАТ в Смолян нямали джипове

Небрандирани патрулки ще дебнат за нарушители - 1

Нови 15 високоскоростни автомобила на Пътната полиция ще преследват нарушителите по магистралите в страната, информира БНТ.

За да не бъдат разпознавани екипите, автомобилите няма да имат обозначителни лога и надписи.

Новите патрули трябва да заработят до края на годината. До тогава се очаква да бъдат закупени и други 200 автомобила за нуждите на областните дирекции на МВР в страната.

Парите за поръчката ще дойдат по линия на Фонда за безопасност на движението.

80 от колите ще бъдат високопроходими и ще служат при произшествия в труднодостъпни райони.

Тодор Гребенаров, заместник-директор на Главна дирекция Национална полиция заяви, че в Смолян се оказа, че нямат високопроходими автомобили и се налага да използват такива, които са от други областни дирекции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циганина с Колелото

    31 23 Отговор
    Да се притесняват онези , които не спазват правилника и газят невинни пешеходци !

    Коментиран от #11

  • 2 Дедо Йоцо

    48 9 Отговор
    Те това е важното да се направи а че баба Пена нема пари за аспирин на кой му пука !!!
  • 3 Гербераси долни

    43 13 Отговор
    Усеща се полъха на лошите черти на комунизма ,подслушват ни телефоните ,а КАТ като партизани излизат в нелегалност,разликата е че преди хрантутих ме полит бюро около 10 човека ,а сега парламента 240.
  • 4 JEEP

    25 4 Отговор
    Високоскоростни коли ще купят ама ще има ли кой да ги кара както трябва?
  • 5 Нептун

    22 2 Отговор
    Някой е гледал наскоро Лудия Макс и се е вдъхновил от идеята.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво

    29 1 Отговор
    Нали живеем в България затова журналистите ни ползват чисто български изрази "небрандирани", "евала" и т. н.
  • 8 КОЗА

    20 2 Отговор
    ДА СЕ БОРЯТ С ПРЕСТЪПНОСТА И КОРУПЦИЯТА НА ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ
  • 9 Аз казах

    32 2 Отговор
    Небрандирани, пишете без опознавателени знаци. Много се изучихте!
  • 10 манаф

    37 0 Отговор
    Щяха да назначават хиляда полицай в селата а какво стана пари няма за тях а за купуването на скъпи коли има. По лесно се краде от такива поръчки от колкото ако бъдат назначени нови полицай по селата както е в Румъния.
  • 11 Булшитс

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Циганина с Колелото":

    Кви пешеходци на магистралата
  • 12 Жечко

    17 2 Отговор
    ФАКТИИИ КАКВИ СА ТИЯ ЗАГЛАВИЯ БЕЕ!??

    НЕ ОБОЗНАЧЕНИ ИЛИ НЕ МАРКИРАНИ ТАКА Е ПРАВИЛНОТО ПОНЕ!
    БРАНДИРАНИ КАТО ЧЕ ЛИ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЪРГОВСКА МАРКА !!!
  • 13 Шпек Салам Народен

    30 1 Отговор
    Някои по-нервни водачи може да реагират по неочакван начин,като видят,че ги преследва високоскоростен автомобил без опознавателни надписи. Мхм.

    Коментиран от #19, #24, #27

  • 14 Трън

    17 1 Отговор
    Какво става с тази журналистика? Не им стигат правописните грешки.МВР вече е бранд . Ужас.
  • 15 Юкхж

    11 0 Отговор
    А не е лошо когато копирате, но за да бъде на 100% сложете им камери и микрофони Дами и Господа от МВР!!!!!!!!!!!!
  • 16 Тут

    17 0 Отговор
    Като са "брандирани", значи НЕ са патрулки!! Егати заглавието! "Вервай ми ас съм журналис"
  • 17 Тут

    5 0 Отговор
    Небрандирани
  • 18 Жечо

    15 0 Отговор
    големи глупости, вместо дебелите кататджии да се крият, да вземат да излезнат на улиците!
    После защо бе изградена системата за контрол на пътищата и преброяване и не се надгради ? все си мислех че БСП и ДПС са крадци, ама ГЕРБ ги надбинаха!
  • 19 Дедо ви

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шпек Салам Народен":

    Да, прав си. Някой може да реши, че го преследват за да го отвлекат примерно, или за да го убият и да им метне една граната през прозореца.
  • 20 Голям прос

    11 0 Отговор
    Явно на държавата и липсват пари и ще пуска ловци по пътищата. И не знаех, че МВР е търговска марка.
  • 21 Driving pleasure

    15 0 Отговор
    Поредната тъпанарщина на шапкарите - в нета има камара сайтове в които се разпространява информация за това къде и какви куки дебнат за максимум 2 седмици тия "високоскоростни" патрулки под прикритие ще са разконспирирани и ще им се знаят номерата и отличителните белези - никва файда няма от това! А за джиповете е чак смешно - какви аджеба произшествия ще има на трудно достъпни места? Някой ще си прави гонки в планината ли - ми то ако няма асфалтов път собственост на общината или апи КАТ може да ми прави като вятъра защото няма правомощия не се водя участник в движението! Ввно някоя друга висшестояща кука иска да си вози дрътлестия г** на джип и мощна лимузина! Карай и това ще им го платим - щом ги търпим...
  • 22 S7ALK3R

    14 1 Отговор
    Май забравихте как през 90-те отвличаха хора. Колко му е 5-6 човека да се представят за НЕБРАНДИРАНИ полицай и да отупат праха на някое богаташче ? Тази идея е просто измислена от някой гледащ Хорейшо....

    Коментиран от #29

  • 23 smeh

    10 1 Отговор
    Интересно ми е дали ще провокират, щото и най-съвестния шофьор ще настъпи газта, ако някой му се лепне отзад. А с тези смешни и остарели ограничения, глобите са в кърпа вързани. И каква скорост ще ми измерват? - При изпреварване? - Или ще ме дебнат да мина покрай знак 50 в храстите и ще ми нащракат задницата с номера ? И колкото и смешно да звучи - поне в София забелязвам положителна тенденция относно културата на пътя. Масово хората се пазят един-друг и все по-рядко ставам свидетел на изпълнения. Въпреки, че правилника се нарушава системно, не е за сметка на безопастността и не се стига до съприкосновения. Така, че нито ПАТРУЛКИ по пътя, нито ПО-СКЪПО ГО ще ни "поправи", културата ПРОИЗЛИЗА от ОБЩЕСТВОТО, а не ОТ ОРГАНИТЕ, които го контролират.
  • 24 Булшитс

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шпек Салам Народен":

    Спирала ме е такава кола в чужбина, културно ме изпревари и пуснаха светлини на задното стъкло и със светеща палка (беше през ноща) ми посочи да отбия в страни, излезнаха двама младежи цивилки, представиха се културно всичко, документи за птоверка, всичко е нард, лек път...

    Коментиран от #28, #33

  • 25 Plameni

    4 1 Отговор
    Като нямат отличителни надписи ,кой ще им спре.Само могат да снимат,и тогава за какво са им високоскоростни автомобили
  • 26 лаборант

    2 0 Отговор
    Тези тайни високоскоростни коли тайно ли ще ги купят? Може ли без обществена поръчка с държавните пари? Щото ако може защо и тайната квартира в Барселона да не е купена с такива пари
  • 27 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Шпек Салам Народен":

    Няма да са облепени а лампа ще извадят като потрябва в Германия,Франция и т.н е същото а по нервните могат да си се нервират ама няма на какво
  • 28 Driving pleasure

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Булшитс":

    баш вечерта на средата на нищото знаеш ли пък как ще им спра, ако ще да пускат квит щат светлини! Звъня на 112 и обяснявам, че някъв тъпан ме блокира и ако е техен ще спра на следвашия осветен и оживен обект, а тия ако искат да правят дискотека около мене!
  • 29 хахахах

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "S7ALK3R":

    Далече си от 90-та год. и тогава даже се облебяха колите с надписи който бяха на магнит ама кво има да ти обяснявам чул си нещо от тате

    Коментиран от #32

  • 30 връщай се на село

    0 0 Отговор
    небрандирани
  • 31 Пръч

    0 0 Отговор
    Е Мимето какво друго да измисли за заглавие....
  • 32 S7ALK3R

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "хахахах":

    Всъщност го чух от ма*ка ти. Ама няма какво да ти обяснявам. Ако искаш можем винаги да се видим и да си припомним 90-те? Ама предполагам, че след това ще се наложи бързо да минеш в днещно време и да ревеш в облепената с магнити полиция?
  • 33 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Булшитс":

    Познат разправяше за Сърбия - лепнало му се едно Ауди 8, той да му направи път дал малко газ и хайде глоба. Сещай се дали нашите няма да правят същото. Подло племе са катаджиите, дадеш ли им власт се насират.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове