Last news in Fakti

13 Март, 2019 19:38 1 178 33

Цветанов: БСП не могат да предложат нищо и затова търсят само скандали

  • цветан цветанов

Политиката в момента няма нищо общо с политиката отпреди 10 години, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ

Цветанов: БСП не могат да предложат нищо и затова търсят само скандали - 1
Снимка: БГНЕС

Видяхме как реагират политическите сили. Обществото не беше толкова агресивно като някои политически партии. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той коментира решението на управляващите не да амнистират задълженията на вероизповеданията, а да ги отсрочат.

"Решението за държавно финансиране на вероизповеданията бе взето единодушно на КСНС, за да се избегне външно финансиране и възможности за радикализаране. Целта бе държавата да плаща заплатите на всички духовни лица. Първоначалният вариант на законопроекта беше за цялостно финансиране от държавата на вероизповеденията. След среща с патриарха и митрополите нещата се промениха, защото те обясниха, че не трябва да се ограничават даренията, с които се реставрират и поддържат редица църкви. Тогава стигнахме до извода, че не трябва да има външно финансиране на духовните лица и държавата трябва да плаща заплатите им. БСП не спряха да спекулират са тази тема. Всички искаме да има мир и спокойствие. Не прави чест на БСП, че реагират така и провокират напрежение. Те не могат да предложат нищо реално и това е причината да търсят само скандали", обяви Цветанов.

"Относно отсрочката на задълженията на вероизповеданията сме дали задача на МФ да преценят срока. Ние сме готови с промените и можем още в петък да ги внесем в деловодството на парламента. Имамите ще си получат заплатите и тези, които се опитват да създават изкуствено напрежение, няма да успеят. Държавата поема ангажимента всички вероизповедания да имат равен старт. Не мога да кажа от какво точно са задълженията на Главното мюфтийство. Един правен казус се превърна в политически от БСП. Всички правителства са се грижели и са подхождали внимателно с вероизповеданията. Всеки един въпрос, свързан с вероизповеданията, е свързан и с националната сигурност", добави Цветан Цветанов.

"Направихме един компромис с държавата и всички вероизповедания, които участваха в този диалог. Аз и Мустафа Карадайъ предложихме първоначално да се опростят задълженията на вероизповеданията. Това стана след разговор с министъра на финансите. Това беше с цел и имамите да получават своите заплати от държавата. Сега имамите не могат да получават своите заплати, защото Главното мюфтийство има задължения. Сега вече ще знаем, че всяко едно вероизповедание ще плаща осигуровките и ще подлежи на контрол, защото парите идват от републиканския бюджет. И днес проведох разговор с Владислав Горанов. Разбрахме се за отсрочката. Тези 8 млн. лева не са цената на този парламент. Това е цената на една стабилна България. Стабилността е да имаме икономически растеж и да има повече пари в бюджета за секторни политики. Направихме компромис с всяко едно вероизповедание в България", разкри Цветанов.

"Политиката в момента няма нищо общо с политиката отпреди 10 години примерно. В момента правителството в Холандия се крепи на един глас. Трябва да свикваме, че ще има много и разнообразни партии. Трябва да свикваме, че ще се правят компромиси, за да има стабилност. Думата компромис не е лоша. Тя е лоша за тези, които я опорочиха. Разговарял съм с всички в парламента за промените в Закона за вероизповеданията, без БСП, защото те не идват на работа. Всички заявиха, че промените подлежат на дебати. В пленарна зала ние ще защитим нашите предложения. Държавата ще си получи тези пари, но с временна отсрочка", категоричен беше Цветан Цветанов.

"От комфортна гледна точка за нас е по-добре, че не влизат в парламента. Но в политиката не трябва да говорим за комфорт. За мен БСП ще стоят много по-силно, ако идват на работа. Хората искат да виждат, че техните виждания и мнения се защитават в парламента. В парламента БСП ще могат да защитават своите политики, но те не идват на работа и не правят това", завърши Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванга 2019

    55 8 Отговор
    Оставка на Цв. Цв.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОНТРАТА

    47 7 Отговор
    А ГЕРБ могат да предложат само мизерия мешана със скандални кражби от бюджета
  • 5 Да кажем ЧАО

    49 8 Отговор
    На крадливите гербаджии

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чочо

    43 7 Отговор
    Как го завъртяха пак има ли глупаци да вярват.
  • 8 Западните Балкани

    36 7 Отговор
    БСП е абсурдна партия - хем социалисти, хем капиталисти. Няма как да направят нещо свестно. Но засъжаление ГЕРБ също не може да предложи нещо истинско. Минали сме през "Ако, Ваньо", "Мишо Бирата", Опрасканите каки, Вогон Суджук, подарък ТЕЦ за Доган (само 30 милиона), дупка във Варна за БСП олигарх (41 милиона), сега мюфтията, а за децата и хората с недъзи намя. Та какво предлага ГЕРБ? Просто другата група комсомолци крадци.
  • 9 Оня

    30 1 Отговор
    Ама Вие наистина ли мислите, че външното финансиране ще спре по този начин. Когато говорим за национална сигурност, мерките трябва да бъдат от друго естество, а не да опрощава е 8 милиона. И не може някой си да заплашва мира в България и то от ефира и това да остане безнаказано. Но у нас всичко е възможно. За съжаление....
  • 10 ХУ Ю

    24 2 Отговор
    ГЕНИАЛНА МИСЪЛ....БЪРЗ ХЛАДЕН УМ ,ИМАМ ВЪПРОС - КАК СЕ ДВИЖАТ ЦЕНИТЕ НА АПАРТЧЕТАТА ,ЩОТО ИСКАМ ИАЗ ДА ГРИЗНА НЕКОЛКО
  • 11 Това е върха

    26 3 Отговор
    "Аз и Мустафа Карадайъ предложихме първоначално да се опростят задълженията на вероизповеданията. Това стана след разговор с министъра на финансите. Това беше с цел и имамите да получават своите заплати от държавата. Сега имамите не могат да получават своите заплати, защото Главното мюфтийство има задължения. "
    Не мога да повярвам каква логика, каква мисъл!!!!!!!
  • 12 Batushka

    28 5 Отговор
    Гледах го тоя тъпак ...адмирации за водещата ...отдавна не бях виждал истински журналист който така да натиска това тъпо животно...
  • 13 Боко академика

    29 5 Отговор
    1 Цвицерон - единица мярка за тъпотия по скалата ГЕРБ !
  • 14 666

    27 5 Отговор
    ПСИХИЧНО БОЛЕН ЧОВЕК-КАТО ДЕТЕ Е ВЗЕТ ПО МИЛОСТ В УЧИЛИЩЕ ЗА БАВНО РАЗВИВАЩИ СЕ ДЕЦА-СРАМ И ПОЗОР ЗА ЕДНА ЛИЧНОСТ С ТАКОВА ДЕТСТВО.УМСТВЕНО-ИЗОСТАНАЛ ЧОВЕК.ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА БОЛНИЯ ЦВЕТАНОВ И ПРИВЕЖДАНЕ ПРИНУДИТЕЛНО В КАРЛУКОВСКАТА ПСИХИАТРИЯ ИЛИ НА 4-ТИ КМ СОФИЯ В СВ.ИВАН РИЛСКИ.КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКОТО ИМУЩЕСТВО

    Коментиран от #18

  • 15 боцмана

    19 4 Отговор
    На всички е ясня , че БСП не струват , но малко хора знаят , че върхушката на ГЕРБ са натирени от БСП. Сами може да си направите сметка какви хора са.
  • 16 А БЕ

    11 4 Отговор
    МОГАТ БЕ , ИНТРИГИ- ЦАРЕ СА НА ПРОСТОТИИ!
  • 17 манаф

    17 1 Отговор
    Видяхме как реагират политическите сили. Обществото не беше толкова агресивно като някои политически партии.......Защо го дадохте назад като обществото не било агресивно или страх лозе пази или хората трябваше да излязат и да ви изритат от парламента. Защото тях за стотина лева ги дават на съдия изпълнител а на други ще опрощавате милиони....... В парламента БСП ще могат да защитават своите политики, но те не идват на работа и не правят това", завърши Цветанов.......Какви политики да се защитават срещу вас като вашата е тука им тука няма. Днес гласувате едно а утре като разберете че хората са против приемате съвсем друго с вашата политика която може да се сравни с тъй наречена фурнаджийска лопата или сте на принципа проба грешка. Това говори само за некомпетентност лобизъм или страх от загуба на властта.
  • 18 filo

    2 15 Отговор

    До коментар #14 от "666":

    Ами прав е Цецо, какво се оплакваш бе мрънльо.

    Коментиран от #33

  • 19 Редови пенсионер

    16 1 Отговор
    Г-н Главен Прокурор на РБ, моля да се самосезирате за извършено углавно престъпление по служба в особено големи размери от депутатите в 47-то НС: Цветан Цветанов председател на ПГ на партия ГЕРБ и Мустафа Карадайъ председател на партия ДПС, а именно: подбудителство към опрощаване дългове към държавата.
  • 20 лош

    12 1 Отговор
    А ние предлагаме да ти резнем кривата главичка и да ти свършат мъките!
  • 21 патриотъ

    12 0 Отговор
    Боже,спаси България!
  • 22 Гробарят.

    1 10 Отговор
    Комунисти,чакам ви.Малко останахте.Ще се погрижа за вас.
  • 23 Шляхтиц

    13 0 Отговор
    Не изповядвам никаква религия, атеист съм. Защо трябва да плащам заплатите на релегиозни учители????????????
  • 24 наблюдение

    4 0 Отговор
    "Цветанов: БСП не могат да предложат нищо и затова търсят само скандали "- това е вярно. Но има и друго: Каквото предложи Цветанов и ГЕРБ го приеме, предизвиква огромни скандали!
  • 25 Декларация ма ГМ

    4 0 Отговор
    Ние, Национален съвет на мюфтиите....взехме следното решение: 1. Оценяваме жеста на партия ГЕРБ по отношение на задълженията на ГМ към хазната на Република България. 2. В знак на благодарност организираме БЕЗПЛАТЕН сюнет /обрязване/ на ВСИЧКИ членове на партията. /Национална декада на сюнета/. ПРИСЪСТВИЕТО АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
  • 26 Продължение

    4 0 Отговор
    Обръщаме внимание на нетърпеливите членове на партията, че съгласно Шериата автосюнета се наказва със сюнет на мушмулите.
  • 27 химлер

    6 0 Отговор
    Докладът на САЩ за България: Безнаказаност и корупция!
  • 28 химлер

    6 1 Отговор
    я този боклук го питайте и да каже как изкараха от летището 100-200 милиона в зелени брезентови чували с самолетчето, да имат за черни дни гербаристите ако нещо ги напъне и побегнат от БГ

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 авантата се плаща

    3 1 Отговор
    Цвъки след Виденов и Плевню никой не е мразен повече от теб. Ти беше провал и ката министър , и сега като редовно закусващ на аванта в терористична Америка. Даже едни лицеви упори не можеш да направиш вече, какъв визкултурник си бил , подскоци с въженце ?
  • 31 възмутен

    3 1 Отговор
    МРЪСЕН НАГЛЕЦ И КРАДЕЦ, ТИ КАКВО ПРЕДЛОЖИ И НАПРАВИ АЛТЕРНАТИВНО ЗА ХОРАТА?
  • 32 Мордекай

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "химлер":

    Питах го. Каза че са до червените куфарчета с милиардите на БСП.
    Чувалчетата изглеждали леко тъжно на фона от купчината куфари.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове