Last news in Fakti

25 Март, 2019 10:10 15 967 44

ВИДЕО запечата пълен абсурд на пътя

  • прелез-
  • влак-
  • врачанско

Много водачи се правят, че не виждат бариерите

Шофьори всеки ден чупят бариерите на жп прелез, за да не чакат преминаването на влака. Други просто вдигат собственоръчно бариерите и профучават през релсите.

Това се случва на прелеза край врачанското село Бели извор.

Въпреки перфектната сигнализация, много водачи се правят, че не виждат бариерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    89 5 Отговор
    Ами дублирайте бариерите с едни устройства дето ги има даже и в кална раша - пластина се издига на около половин метър над пътя при спусната бариера. Има доста клипове какво точно се случва на нарушителите. Най-малкото колата или камиона не стават за движение.
  • 2 ДАААА

    84 16 Отговор
    ПРАВИ СА НЕМЦИТЕ, ЧЕ СА НИ НАРЕКЛИ ВАРВАРИ !

    Коментиран от #21, #22

  • 3 Бай Тошо

    49 49 Отговор
    Ами то думата шофьор говори всичко ! Това е най долната прослойка на обществото ! С малки изключения разбира се !

    Коментиран от #10, #18

  • 4 Bubbles

    48 0 Отговор
    Миии после имало много умрели по пътищата...
  • 5 JEEP

    65 0 Отговор
    Когато наближавате жп прелез, задължително се убедете, че не идва влак. Не разчитайте на бариерите, защото не се знае кои е минал преди Вас и какви ги е свършил.
  • 6 166

    53 31 Отговор
    ПРОБЛЕМА Е ЧЕ У НАС БАРИЕРИТЕ СЕ СПУСКАТ 10-15мин ПРЕДИ ДА МИНЕ ВЛАКА, ХОРАТА ГО ЗНАЯТ - ВИЖДАТ ЧЕ Е АБСУРДНО И ПРЕДПРИЕМАТ НАЛУДНИЧЕВИ ДЕЙСТВИЯ, СЪЩАТА РАБОТА Е НАВСЯКЪДЕ В СТРАНАТА

    Коментиран от #7, #31

  • 7 Zax

    41 2 Отговор

    До коментар #6 от "166":

    Автоматичните се спускат най-много минута преди това.
    Лелките едно време ги спускаха като тръгне влака от предишната гара, която може да е на 15 минути. Автоматичните се задействат от сензори и ги пускат за много по-малко време. Тези са точно автоматични. Ония дебелостенни тежки тръби от едно време ще направят доста поражения на тира ако мине така
  • 8 Onq s karucata

    35 4 Отговор
    Този див див северозапад
  • 9 Шаро

    15 31 Отговор
    От клиповете прекрасно се вижда, че бариерите не се чупят умишлено. Камиона как да спре в пет метра? Просто трябва да има легнали полицай, за да се движат всички с по-бавна скорост и да могат да спрат на време.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 НАТО ВЕЦ

    32 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шаро":

    То за това е ограничението на скоростта, въведено със знак на поне 200м.
  • 12 Гад

    33 1 Отговор

    До коментар #9 от "Шаро":

    Aха, защото знака 40 е за украшение ще се слага и легнал полицай. Най лесно е да направят прелеза с траверси като преди 20 години, да видиш как бързо ще се научат да намаляват, или бариерите да са 100кг бичмета

    Коментиран от #15, #28

  • 13 Лупи

    18 5 Отговор
    Какво коментирате изобщо? Я вижте в кой регион се развива действието и после кажете има ли смисъл от коментар?

    Коментиран от #41

  • 14 Валери

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дидо":

    Това, че ти си тираджия не прави твърдението на човек грешно.
  • 15 НАТО ВЕЦ

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гад":

    Може и с хидравлични стопери.
  • 16 гост

    44 4 Отговор
    КАТ издирват камиона по данните от камерата и го прибират. 1000лв материални щети и 9х.лв глоба за животозастрашаващо поведение на прелеза, защото е очевидно ограничението от 40км/ч , а камионите прелитат с 90км/ч, при което и да искат да спрат не могат. Затова е ограничението, за да може да реагираш при сигнализация и спускане на бариерата, но когато летиш с двойна или тройна скорост няма как да реагираш освен да я счупиш, затуй 10х.лв глоба и освобождаване на камиона след заплащане на глобата, така ще се гарантира вниманието на шофьорите. Крайно време е да има конфискация и ефективни глоби, а не административни фишчета, които никой не плаща.
  • 17 Бочко

    33 1 Отговор
    Този, който вдига или чупи бариерата създава предпоставка за убийство на автомобилите след него. Подобни вандалщини са си опасно престъпление. Щом могат да му заснемат колата - издирване и по бързата процедура в затвора!
  • 18 azko

    15 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Тошо":

    Напълно съм съгласен с теб.Макар,че и аз имам С кат.Дано не ми сеналожи да я ползвам някога през живота си.А иначе съм работил във фирми с шофьори,имал съм колеги шофьори,повечето са кухи лейки отвсякъде.
  • 19 Бай

    0 4 Отговор
    я видео не видим
  • 20 Йосип Броз Тито

    3 1 Отговор
    Да, един по един ще ги смачка влака, ще ги заравни с релсите и няма да има кой да чупи повече бариерите, даже няма смисъл и да ги слагат, на който му е мил живота, ще спре на сигнализацията, който не, под влака и това е...
  • 21 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "ДАААА":

    Ние не сме варвари, ние сме диваци.
  • 22 User

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДАААА":

    не виждаш ли, че са турци и поляци...
  • 23 Версия

    7 11 Отговор
    Виновни са тъпанарите от БДЖ, които пускат тоягите поне 10 мин. преди да мине влака. Решението е изграждане на подлези, които да осигурят безконфликтна връзка и излизат в пъти по-евтино от дългогодишната заплата на кантонерите.
  • 24 Анти Торлак

    2 2 Отговор
    Това хора ли са бе,пустиняци.
  • 25 123

    3 4 Отговор
    пуснете трифазен ток по бариерата и готово
  • 26 Шаран БГ

    2 3 Отговор
    БДЖ -то да спуща бариерите най-малко 30 /тридесет / минути преди преминаването на влака ! И след седмица няма да има какво да спуща !! Пък който оживее - оживее, ще го броят и ще гласува !!
  • 27 Мишо

    4 0 Отговор
    Въпросният прелез въобще не се намира до Бели Извор, а до Кулата. Във Бели Извор няма жп прелез, а най-близкият е в съседното село Власатица, като там са 2 линии(главната за Видин и другата до близката каменоломна край Лиляче
  • 28 джигит

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гад":

    Ама то и знаци ли има , за пръв път чувам за знаци. Едно време като си купих книжката що никой не ми обясни ,че имало и знаци .
  • 29 гост

    6 1 Отговор
    А колко по лесно и евтино щеше да е ако направят един надлез над жп релсите и готово , вместо да сменят бариери по няколко пъти на ден. Инфраструктурата е остаряла а автомобилите вече са по бързи и по мощни. Така ,че някой ограничение въобще не са си на мястото.
  • 30 гост

    7 1 Отговор
    Ако това е главен път и пътния поток е огромен , това е безумие да сложат жп прелез на такъв път. Задължително надлез или подлез , ама в Булгаристан на чиновниците все някой друг им е виновен затова ,че са пълни некадърници.

    Коментиран от #34

  • 31 Николай

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "166":

    Не е вярно има си времеви стандарт който е заложен. А това че някой е по отворен е друг въпрос. Това са същите които минават на червен светофар защото не им се чака 30-60 секунди.
  • 32 Николай

    4 1 Отговор
    Раздел III. Автоматични прелезни устройства
    Чл. 58. (1) При нормално положение, когато не идва влак, светофарите не светят, звуковата сигнализация не работи, бариерните греди са във вертикално положение. Със задействането на устройството при заемане на предпрелезния участък от първата колоос на жп возило светофарите започват да светят последователно с червена мигаща светлина с 60 ± 5 мигания в минута. Задейства се и звуковата сигнализация.
    (2) При автоматична бариера най-малко 6 сек. след задействането на светлинната и звуковата сигнализация, започва спускането на бариерните греди. След като те заемат хоризонтално положение, се спира подаването на звуков сигнал. Трите сигнални лампи, намиращи се на външната страна на всяка от бариерните греди, светят с червена мигаща светлина, а поставената от вътрешната страна на всяка греда лампа-с бяла мигаща светлина. От 3 до 5 сек. след преминаването на последната колоос на жп возило през прелеза започва вдигането на бариерните греди. Сигналните лампи на тези греди могат да бъдат заменени със светлоотразителна материя в съответния цвят.
    Чл. 59. (1) Влакът задейства АПУ най-малко 30 сек., преди да настъпи прелеза.
    (2) Автоматичното прелезно устройство е задействано, когато:
    1. при АПС-е включена светлинната сигнализация и всеки светофар свети поне с една червена мигаща светлина;
    2. при автоматична бариера-освен че е изпълнено условието по т. 1 и всички бариерни греди са в хоризонтално положение.
  • 33 Спиро

    1 1 Отговор
    Ами защо ги слагате тези камери по прелезите? За новинарски репортажи ли?
    Обикновено тези камери трябва да носят много пари за хазната и да имат възпитателна цел върху шофьорите.
    Значи някой не си гледа работата. Щом не наказвате шофьорите, наказвайте тогава този, който не си гледа работата.
  • 34 кучка у кукуруз

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Ако не бъркам, това е на многострадалния околовръстен път на Враца.
    Решено било на експертен съвет да не правят надлез, а прелез, понеже щяло аха да почнат да строят новата ЖП линия от Враца до Видин и тя нямало да бъде там, а на друго място, та прелезът щял да бъде много "временен". Но както знаем в България всичко времменно е вечно. Естествено можеше да направят надлез, като трасето с релсите след това евентуално да се ползва от селскостопанска техника, но къде толко акъл от бюджетни чиновници.
  • 35 Николай

    4 0 Отговор
    Чудя се защо в България всеки има собствено мнение за всичко, само и само да не се съобразява със закона. Започва се една дискусия какво можело, какво не било както трябва, как дори и най неграмотният би го измислил по добре и т. н. Много е просто: законът трябва да се спазва независимо дали ни харесва или не. Когато сме в Европа чакаме на светофар по пет минути и никой не се впечатлява, ама тук е закон на джунглата. Тази сутрин един умник пред мен мина на червено на четири светофара, при положение, че оставаха седем до осем секунди докато светне зелено! Ама трябвало да чака 15 минути на бариерата! Що не опита пози номер в Германия? Тук простакът се чувства безнаказан, защото псевдо демокрацията го учи на това. Дядо ми е бил полицай преди девети септември и ми е разказвал как са ги лекували такива. Цитирам: Като го забрадя с бича през ушите и става агънце.

    Коментиран от #36

  • 36 глуата у кукуруза

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Николай":

    Тия с тировете що си мислиш че са от тука - не са българи повечето.

    Коментиран от #37

  • 37 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "глуата у кукуруза":

    Че това на бича какво му пречи? Лошото е, че не се използва редовно и по предназначение. Ако органите имаха кураж и законът ги защитаваше, нарушителите щяха да са в пъти по малко. И с червени уши.
  • 38 Решен проблем

    0 2 Отговор
    Два легнали полицая от двете страни и решават въпроса със скоростта:) Ганьо от друго не разбира!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 гощо

    1 0 Отговор
    Говедото си е говедо! То е просто,своенравно и първосигнално!
  • 41 Северозапад

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Лупи":

    То защото тираджиите са само от северозапад... Тези камиони може да идват и от Варна примерно, какво плюеш
  • 42 Ивайло

    1 0 Отговор
    Тъпанари прости!!! Бариерата не е сложена там случйно, ей така за да ти пречи!!! Сложена е, за да покаже визуално, че не трябва да се минава през прелеза, когато е спусната, понеже идва влак (демек може да минеш, ама ... може и да не минеш)! Но народа изпростя масово, има две гънки за пазене на равновесие и задоволяване на първични нужди (ядене и ср*не)!!! Недейте да си мислите че ще спестите 5 мин. чакане, защото в отвъдното НЯМА ДА ВИ ТРЯБВАТ - ЩЕ СИ ЧАКАТЕ ВЕЧНО ТАМ!!! Влакът винаги е с предимство!!!
  • 43 Ники

    1 1 Отговор
    Докато влака идва след 20 мин след бариерата , ще е така ...
  • 44 Така е

    1 1 Отговор
    Ами влака е още на гарата в Монтана и бариерата в Бели извор спусната...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове