Last news in Fakti

30 Март, 2019 17:42 1 122 30

Цветанов: Няма никаква намеса в Закона за вероизповеданията

  • цветан цветанов-
  • вероизповедания

Убедителната победа на евровота ще ни даде сили за предстоящия местен вот, заяви още той

Цветанов: Няма никаква намеса в Закона за вероизповеданията - 1

"Няма никаква намеса в Закона за вероизповеданията, който беше приет като поправка само преди два дни. Всичко, което сме направили, сме го направили само и единствено водени от интереса на България и за свободата на вероизповеданията в страната", заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов в Поморие.

Премиерът Бойко Борисов поиска извинение от турската страна заради изявлението на министъра на външните работи на Анкара. Мевлют Чавушоглу обяви пред симпатизанти преди два дни, че Турция се е намесила при промените на българския Закон за вероизповеданията.

Турската страна обаче отказа да се извини за изявлението на Чавушоглу. Това стана ясно след разговор на българския премиер Бойко Борисов с с вицепрезидента Фуат Октай в Букурещ по време на среща на четворката България, Гърция, Сърбия и Румъния, на която турският политик беше гост.

Според Цветан Цветанов след изборите в Турция в неделя нещата вече ще бъдат по-различни. Той припомни, че българските евродепутатите са гласували с въздържал се за прекратяването на разговорите с Турция за членство в ЕС.

И мисля, че, ние като съседи с Турция, трябва да запазим добрите отношения, защото знаете, че в момента около три милиона и половина са бежанците, които са на територията на турско-сирийската граница. Имаме потенциален риск за увеличаване на миграционна вълна и точно затова трябва да бъдем умерени в изказванията си, защото за нас е важно да имаме сигурност, да имаме външна граница, която да не бъде под натиск от турска страна, посочи Цветанов.

За предстоящите избори за европарламента Цветан Цветанов коментира, че предстои тежък предизборен период. "Насреща си имаме политически опонент като БСП, който не предлага политики. Те не искат дебат по същество за евроизборите, направиха всичко възможно техният водач на листата да бъде агресивен и арогантен", отбеляза Цветанов.

По думите му евролистата на ГЕРБ ще бъде от компетентни и знаещи хора, които познават функциите на европейските институции и имат признанието на европейските лидери. "Убедителната победа на евровота ще ни даде сили за предстоящия местен вот", заяви още заместник-председателят на ГЕРБ.

Той прогнозира, че с обявяването на листата кандидатите ще чуят всякакви неверни неща от БСП. "В нашата предизборна платформа ще представим приликите си с ЕНП, а не както направиха от БСП, да акцентират върху различията с ПЕС. Когато си член на партия и политическо семейство, трябва да показваш какво ви обединява, а не това, което ви разделя. Това показва, че БСП са неискрени към техните избиратели. Те залагат на това, което може да провокира националпопулистките настроения на хората", сподели още председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    31 0 Отговор
    млък ма, мършо.

    Коментиран от #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пешо

    32 1 Отговор
    Боко иска извинение за намесата, Цвъки пък твърди, че няма намеса. Предатели.
  • 4 SAAB

    27 0 Отговор
    Няма , няма......няма и асансьор в хола ! Наведени .........ибрици :)
  • 5 БЪЛГАРИН

    26 1 Отговор
    ХИТЪР ХОД НА БОРИСОВ ПРЕДИ ИЗБОРИ НО НАРОДА ГО МРАЗИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 3333

    26 1 Отговор
    Защо и от къде на къде Цветанов ще казва има или няма намеса?
  • 8 Ernesto Guevara

    19 0 Отговор
    ОСТАВКА
  • 9 Коко

    17 1 Отговор
    Щом ти най големия лъжец го казваш значи е истина мислиш ли че някой ти вярва крадец самозабравил се
  • 10 еееееееее

    9 0 Отговор
    ИЧ нема
  • 11 вън от политиката

    11 1 Отговор
    Убедителен вот при тези многобройни скандали във властта, би означавало явна фалшификация. Макар че, не знам защо все се сравняват с БСП. За мен те са двете старани на една и съща монета!
  • 12 клюмнал гербер

    7 1 Отговор
    Англоджендърите ме посипаха с нафталин "АлЙо"
  • 13 1 април

    7 1 Отговор
    Е след два дни, запазете всички красиви и патриотични обещания за този ден, лешояди!
  • 14 Плюнки

    9 1 Отговор
    Това правителство е една плюнка. Това правителство е вредно за България и българския народ. Политика не се прави с прегръдки, целувки, танци и лицеви опори. Толкова много издънки за толкова кратко време никой не е правил. В момент , когато изтичат кадри от страната, затварят се болници, липсва персонал, родилките да бягат през села и градове да раждат, магазини да събират полулегално пари за женската репродуктивност, това правителство води разговори за закупуване на самолети , курвети и ракети. Няма нито един национален проект завършен в енергетиката, преноса на газ, транспорта. Всичко върви по инерция благодарение на еврофондовете и то при пълна мъгла, безстопанственост и отвратително качество. Трябва час по скоро да се свалят и изритат тия ненаядени , ненаситни , нагли псевдо управници. С пожарникар и физкултурник видяхме, че не става.
  • 15 Даниел

    3 0 Отговор
    ТОЙ КАЗА!!!!
  • 16 Затвор за цялата сергия

    7 0 Отговор
    Този рапон е за разстрел. Пазел бил външната граница на Европа, а предава крепостта България отвътре. БЕСИЛО ЗАД ПАРЛАМЕНТА! Както е казал великият Ст. Стамболов.
  • 17 Mango number five

    5 0 Отговор
    Абсолютно му вервам на Цвичката. За пореден път управляващите доказват че са природно прости. Не им идва на акъла, че с този закон позволяват финансирането, както на православната църква от Русия, така и на мюфтийството от ИД например. ОСТАВКА ТЪПАНАРИ НИЕДНИ.
  • 18 Tъп

    6 0 Отговор
    Тази т.е.днешната сутрин бившия ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА,КАЗА цитирам:"ИМАШЕ ОГРОМЕН НАТИСК "ЗА ГЛАСУВАНЕТО НА ПОПРАВКИТЕ В ЗАКОНА ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА НО ВОДЕЩИЯ НЕ ПОПИТААААААА ОТ КОООООЙ????
  • 19 падналия ангел

    9 0 Отговор
    Май Чавушоглу не е при казвал празни приказки! В проектозакона внесен от "изключителния" наш политик-Цвъ Цвъ, има една подробност, позволява се финансирането на религиите у нас от... други държави! На това здраве му кажи!
  • 20 Имамбаялдъ

    5 0 Отговор
    Като едното нищо Цвъкондера може да се окаже и с апартамент край Босвора.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Стига бе

    7 0 Отговор
    Вторият след Тиквата най-голям лъжец, крадец и национален предател казва, че нямало чужда намеса.
  • 23 Ники

    7 0 Отговор
    Значи единия казва че Турция трябва да се извини а другия умник казва че няма намеса дали тоя втория щото живее много нависоко на Латинка не е разбрал какво се случва или и двамата са лъжци
  • 24 Хи их хи

    8 0 Отговор
    Лелееее, как само си го начукаха герберастите!
  • 25 груйо

    6 0 Отговор
    Тоя що взема отношение.Нали вече не е депутат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Стайко

    5 0 Отговор
    Цв. вън от политиката! И прокуратурата да се заеме с проверка!
  • 28 бг Сталин

    2 0 Отговор
    Цвъки като приказваш вярваш ли си бе предател долен корумпиран
  • 29 zevs

    1 0 Отговор
    ТОЗИ ИДИОТ И НАГЛЕЦ цвъки,НЯМА СПИРАНЕ.БРЪЩОЛЕВИ БРЕЛИ -НЕКИПЕЛИ.ХЕМ СЕ Е НАКЪЛ,ТА СМЪРДИ И ПАК ПЛЯМПА.ДА ЛИ ГО СЛУША НЯКОЙ?
  • 30 истината боли

    1 0 Отговор
    На тебе никой вече не ти вярва!
    Оказа се един алчен мошеник и ти....
    Какво си тръгнал по телевизиите и градовете да агитираш? Не виждаш ли че като се появиш хората се отвращават от морала ти.
    Скрий се и се радвай че не си в затвора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове