Last news in Fakti

6 Април, 2019 19:13 23 634 33

Спряха пожизнената пенсия на наш олимпийски шампион

  • ангел кремов-
  • пенсия-
  • борба

Пловдивският борец Ангел Кремов е женен, с една дъщеря, но в момента е безработен и има множество травми, получени по време на дългата му кариера

Спряха пожизнената пенсия на наш олимпийски шампион - 1

Олимпийската пожизнена премия на големия пловдивски борец Ангел Кремов е спряна от началото на тази година, сподели самият той. Олимпийският шампион не е получил никакво обяснение за причините, довели до това решение, предаде TrafficNews.

Припомняме, че преди няколко години бе гласувано българските спортисти, прославили страната ни и спечелили олимпийски отличия, да получават пожизнени олимпийски пенсии. Това се отнася както за олимпийците, така и за параолимпийците и спортистите към категория Дефлимпикс /за глухи спортисти/, към която принадлежи и Ангел.

Пенсиите и на останалите 8 български спортисти от тази категория, спечелили медали от олимпиади, също са спрени.

Във връзка с това Ангел Кремов е подготвил писмо до министър-председателя на България с копия до Народното събрание, Спортното министерство, Българската федерация по борба и Спортната федерация на глухите в България, Омбудсмана на България, както и редица институции и медии.

"Повече от 30 години се борих по тепихите в света, прославял съм родината ни и българският флаг се е веел, благодарение на усилията и труда, които полагахме", се казва в писмото на Ангел Кремов.

Спряха пожизнената пенсия на наш олимпийски шампион

Той е роден на 8 юли, 1966 година във Велинград, но е завършил Спортното училище в Пловдив. Олимпийски шампион по борба за глухи през 1993 година в София, носител и на сребърни и бронзови отличия от олимпиади и световни първенства.

Има множество призови места и от европейски първенства. Приключва с борбата през 2015 година, в момента е член на УС на Спортната федерация на глухите в България.

Ангел Кремов е женен, с една дъщеря, но в момента е безработен и има множество травми, получени по време на дългата му кариера.

"Не желая да питам как ще гледам семейство и внуци, искам само тази несправедливост да бъде поправена", пише още Ангел Кремов до институциите относно необяснимото и неоправдано спиране на олимпийската му пенсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стамат

    165 9 Отговор
    Трябва да има за апартаменти наглоста им край няма алчни лапачи
  • 2 Реалист1

    136 5 Отговор
    Като обещавате нещо, поне го изпълнявайте докрай!

    Коментиран от #33

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бачо Киро

    133 7 Отговор
    Еми няма пари за пенсии, какво да се прави ... Има само за бонуси, апартаменти, далавери ...
  • 5 Стига!

    31 84 Отговор
    Ееех простотийо българска, прославил държавата! Пред кого бе, ненормалници, и как? Както кенийските бегачи с редовните си титли на дълги разстояния прославят страната си, карайки ви да се възхищавате и мечтаете за кенийско жителство, може би, или само се изпускате, слушайки химна им? Ами тези, които не побеждават, които губят, те трябва да я излагат в такива случаи и да бъдат наказвани. Не е ли тъй? Докога простотии, бе?
  • 6 Batushka

    64 10 Отговор
    Ами ако беше посредствен борец щеше да основе ВИС 7 и щеше да е фактор в страната на дебелите....кой му е виновен че е шампион...да живее посредствеността!
  • 7 хаха

    86 5 Отговор
    Спокойно, спрели са ги за да има помощи за чаавета, бъдещи избиратели на идиоти.
  • 8 onq s konq

    33 37 Отговор
    Не се съобщава ДАЛИ СПОРТИСТЪТ НЯМА И ДРУГА ПЕНСИЯ,като принципът е при право върху няколко вида пенсии на получатела да се предоставя тай с НАЙ-ВИСОК РАЗМЕР.Не е ясно и ЗАЩО молителят смята ,че след като си е изгледал децата и длъжен да изгледа и внуците и правнуците си,въпреки че те си имат родители.Факт е че принципно Спортистите /особено шампионите/ са ОСОБЕНО ДОБРЕ ВЪЗНАГРАДЕНИ финансово през цялата си спортна кариера-както чрез Заплата,така и чрез Специални бонуси за национални и международни отличия.И от тук въпросът-а КЪДЕ СА СПЕСТЯВАНИЯТА на въпросния спортист?

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Цецо Чистия

    57 8 Отговор
    За какво ти е тая пенсия, Ачка? Трябва да пълним бюджета да има за крадене. И да не забравиш да гласуваш за ГЕРБ, че иначе идват други и става страшно за БГ. Хайде, че ще се изстрелвам с асансьорчето право в хола си. Чао!
  • 10 Оня без коня

    55 10 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Дано коня ти е по умен от тебе.Човекът е глухоням и е получил доста контузии.Отскоро чета коментарите и ми прави впечатление,че явно и ти имаш контузии,но на мозъка.

    Коментиран от #12

  • 11 И сега

    29 3 Отговор
    Кога ще подават оставка ГЕРБ? Или ще си купят още евтини апартаменти ?
  • 12 onq s konq

    16 16 Отговор

    До коментар #10 от "Оня без коня":

    А според тебе ИМА ЛИ ПРОФЕСИОНАЛЕН СПОРТИСТ БЕЗ КОНТУЗИИ?А четеш ли че е започнал кариерата си през далечната 1993 и я приключва през 2015 и осъзнаваш ли КОЛКО Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНА ТЯ?А защо твърдиш че е "глухоням",след като в статията пише черно на бяло че се състезава в сегмента за ГЛУХИ?А НЕЩО НЕВЕРНО И НЕЛОГИЧНО ПО СЪЩЕСТВО да има в поста ми?Явно обаче за теб това няма никакво значение и особено държиш да ме ДИАГНОСТИЦИРАШ"!Ами "Разни хора,разни идеали"...беше казал някой.

    Коментиран от #17, #27

  • 13 Söelden

    17 2 Отговор
    И за ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 666

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Браво кон,всеки път гениално,ама не прочете ли ,че е олимпийски шампион - как да ни му спреш пенсията на завалията?
  • 16 Бай Хой

    11 8 Отговор
    Има още 20 години до пенсия да не са прай на луд 😁😁😫😫
  • 17 Бачо Киро

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    А научи се да четеш първо, после коментирай. Човекът е набор 66 и над 30 години се състезава за страната, 1993 става шампион, не почва тогава... Малко не си в час, но пък даваш акъл - направо да те правим политик ... Положението с олимпийските състезатели е лошо навсякъде, дори в САЩ. Казваш защо не е работил, ми се е състезавал.... По твоята логика в България не трябва да има никакви спортисти да представят страната в никакви спортове? Тъкмо ще има за повече бонуси за държавните клатикурци, нали? Или мислиш, че тези пари ще отидат за народа? Има да чакаш ... Колкото отива бюджетният излишък с който тиквун се хвали постоянно...
  • 18 Зигфрид

    5 27 Отговор
    Човекът може и да има право , това ще решат съответните управления , явно не е случайно .Но не изпускате възможност да оплюете ГЕРБ и Борисов , Цветанов .За каквото и да става въпрос , както вица за краставицата , дори и за земетресение , пак те са виновни .Плаща ли ви някой за това , или си ги мразите ей така ?Ако толкова ги мразите , ами излизайте на улиците и се борете ! Но ви е страх !Защото тогава ще излезем и НИЕ поддържащи ГЕРБ и Борисов и с мнозинството си ще ви смажем .Пък в суматохата може и да пострадате .А с клавиатурата е лесно и безопасно да обиждаш , да се правиш на смелчага , че едвам траеше и ей сега тръгваш да сваляш правителство .Гадни червени боклуци , защо Борисов не дава знак и да ви почваме ?

    Коментиран от #20, #21, #22, #31

  • 19 Dreamman

    3 7 Отговор
    Ако даде знак Борисов ,колега , ни трябва само 1 час и ще изчезнат завинаги .Знаем ги кои са !
  • 20 Винету

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Зигфрид":

    Ми почвайте де! Кво ми се офлянквате?
  • 21 Таралеж

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Зигфрид":

    Ще смажеш на баба си хурката. Цветанов и Борисов имат толкова провали, че в едно нормално общество никога ни биха били водещи политици,поне..
    Да същото важи и за товаршчиците от БСП, ДПС и т.н. Но какъвто народа, такива са и политиците.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шаран БГ

    9 1 Отговор
    На № 18 " Зигфрид " Ще напиша нещо ,във връзка само със първото изречение на Вашия коментар. От политическите Ви пристрастия нямам понятия - винаги е имало и ще има хора, поддържащи дадена власт и те ще си имат противници. Имах познат роден на 08.06.1922 год. Бог да го прости- почина в 2005 год. Трудов честен човек, добър занаятчия, правят го комунист в 1948 год. . Бива такъв до 1965 год.. Използва случая "Горуня" и напуща БКП - от дребен чиновник става строителен работник. В 1985 год се пенсионира. Работи още 5 години- строител арматурист. Започват "великите" подмени и пенсията му бива "редуцирана" неколкократно. Изведнъж в 1997 год пенсията му бива спряна за около 3 месеца и после отново тръгва с половината стойност. Направя "пътека" до НОИ - клон Варна на чиято територия живее. Никакво разследване - никакво обяснение! Нито от чиновници и чиновнички, нито от началника. Написали сте ".....ЯВНО НЕ Е СЛУЧАЙНО ! " Като бивш фронтовак / Драва Чехи, Драва Полконя, Пейч, Капошвар/ има безплатни билети по БДЖ. Използва в зимата и двата за 1997 и 1998 год. После пътува още два пъти до София, до социалното министерство. СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО , една съвестна служителка от това министерство се заема със случая му.Оказва се, че СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО, служителка от НОИ -Варна, в едно прехвърляне на документите на този пенсионер, игнорира 50 годишния му надлеждо документиран трудов стаж и възприема за такъв 22год.06 месеца и 08 дни - рождената му дата по първите цифри от неговото
  • 24 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    ...ЕГН. Възстановиха му пенсията и всичките пропуснати суми до стотинка! Но му съсипаха желязната психика. Здрав прав мъж - можеше да поживее още......ЯВНО ИМА И СЛУЧАЙНИ НЕЩА !!
  • 25 Майна

    2 3 Отговор
    Тя излагацията е голяма ами ние , нормалните българи да помогнем на шампиона. Аз лично ще го направя с удоволсвие ако от данаците ми спрат парите за тия бюджетните лапачи.
  • 26 Дунав

    3 10 Отговор
    Лапача взел медалче от олимпиадата за глухи и после цял живот яка пенсийка.Плюс пенсийка от ТЕЛК.
  • 27 Жалкар

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Знаеш ли с колко труд, пот, болка и кръв го е постигнал това нещо, мърда проклета? Скрил си се зад клавиатура и монитор, и критикуваш без да си влизал някога в зала, защото ако беше влизал сега нямаше да ти знае лайномелачката. Трябва да си горд с хора като него, които въпреки уврежданията си са прославили България. Страхливец. Парите в борбата са жалки и не само там. С първо място на републиканско, не можеш да избиеш пътните и разходите на семейството ти, което е дошло да те гледа.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гошо

    4 0 Отговор
    Ако се вярва на официалната статистика, при средна заплата от около 850 лева всеки редови български бачкатор внася за пенсия към 150-160 лева месечно. Това прави над 1800-1900 лева годишно. Така за 40 години трудов стаж средният българин спестява в пенсионната си сметка към 80 000 лева.
    Дотук добре. Следва най-важният въпрос.
    Къде са парите?
    80 000 лева, без лихвите, стигат един човек да получава средната пенсия от 300 лева в продължение на 22 години. Значи, ако един човек се пенсионира на 65, трябва да живее до 87, за да си вземе всичко, което е внесъл за пенсия.
    Но мъжете в България получават пенсия средно по 6 години. На 70 умират. За тия 5 години живот след работа средностатистическият български мъж взема около 18 000 лева от своите пари. Останалите 60 000 са за почерпка на управляващите. За Бог да прости.
    Жените са малко по-добре. Живеят до 76 години. Значи могат да си получат около половината – 40 000 лева – от внесените пари за пенсии. При тях почерпката за управляващите е по-скромна.
    И пак да кажа – чиста пара, без лихвите.
    Ако някой от тези бачкатори дължи пари на държавата, тя му начислява +10 % върху основния лихвен процент за всеки ден просрочие. Когато е прибрала 80 000 лева, държавата лихви не дава.
    Не само не дава, тя краде повечето от изработеното. От всеки мъж – 60 000 лева. От всяка жена – 40 000.
    Това е положението, дами и господа.
    Краде днешната наша демократична Република България. Крадеше и недемократичната Народна република
  • 30 незнайко

    2 0 Отговор
    АКО ТОВА Е ИСТИНА, ЗНАЧИ Е ВРЕМЕ ЗА БОРБА С ОРЪЖИЕ !!! Демокрацията стана много НАХАЛНА !!!
  • 31 любо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Зигфрид":

    Да , мразиме ги !!! Но пък ми е интересно как пък точно вие ще ни смажете.....като сте 25 сбъркани човека накуп !!!
  • 32 Петър

    2 0 Отговор
    Респект към състезателите с увреждане, но дали си давате сметка, че премията на този състезател, който се оплаква, че не му превеждат премията която е в размер на 7 224 месечно /86 688- годишна/, догодина повече - как смятате дали ще му стигнат да си отгледа внуците ...? питам се за един приятел с 270 лева пенсия????
  • 33 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист1":

    Отпаднало е правото му по закон
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове