20 Април, 2019 15:50 2 571 36

Нинова: Един човек управлява народа и неговите пари

  • корнелия нинова

На едно от последните места сме по свобода на изразяване на слово и медии, каза лидерът на БСП

Скъпи българи, знаем, че мнозина от вас гледат на европейските избори с недоверие, някои от вас не вярват че Европа може да повиши доходите им. Може, ако се преборим за минимална работна заплата и пенсия. Ако се преборим за инвестиции в България, които да осигурят работни места. Други от вас не вярват, че Европа може да помогне на децата им. Може, ако нашите представители там, ако социалистите – левицата в Европа, се преборим да наложим младежката гаранция, младежкия план за образование и работа, културния чек за младите хора. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на представянето на листата на „БСП за България“ в Южния парк.

Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие. Може, ако изградим силна, независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура. Да се гласува на европейските избори има смисъл, защото те са важни за всеки българин, за справедливостта сега. Но за да стане всичко това възможно, там трябва да изпращаме не чиновници за заплата, подчинени на брюкселската бюрокрация. Не хора, които срещу едно потупване по рамото и една снимка със силните на деня предлагат послушание и подчинение на България и на българския народ. Там трябва да изпратим достойни българи, професионалисти, каквито днес представяме пред вас. Българи, които да отстояват българския национален интерес в общия ни европейски дом. Българи, които да ни върнат достойнството на народ, равен на другите европейски народи. Това са те. Те са доказани икономисти, финансисти, еколози, лекари, хора на образователната система и културата, международници, авторитети – и в България, и в Европа. С още нещо обаче днес трябва да се обърнем към българския народ – 26 май е важен, за да свалим на правителството на ГЕРБ и патриотите, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на Европейските избори означава начало на промяната в България. „Гражданите за европейско развитие на България” – ГЕРБ, ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство. Искаме свобода – основна европейска, българска и човешка ценност.

Но свободни хора ли сме днес? На едно от последните места сме по свобода на изразяване на слово и медии. Който си позволи да мисли различно, да говори различно, да критикува, е подложен на безпрецедентен натиск. Ето ви Елена, най-ярък пример за това. Искаме равни възможности, но в България близките до властта са по-равни от другите. Искаме върховенство на закона и равенство пред закона, но се оказа, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова по-недосегаем си за закона. Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но едноличната власт в България е факт. Разрушени са българските институции – един човек управлява еднолично народа и неговите пари. Ето защо, 26-ти май е важна дата, можем да променим това.

Но скъпи българи, не просто за да свалим това правителство, да го заменим с друго и да продължим по същия начин. Не просто една партия да падне от власт, а друга да спечели. Можем да поставим началото на промяната на модела, в който 30 години политици, икономически кръгове, олигарси са заедно единствено за личния си интерес и срещу интереса на народа. Този модел можем да променим.

Обръщаме се към вас – излезте и гласувайте на 26 май. Не бъдете безучастни наблюдатели на началото на промяната. Бъдете активни съзидатели на човешкото си достойнство, на българското достойнство, на достойна България в справедлива Европа. Справедлива сега! Чрез нашите идеи, с нашия екип, на 26-ти, и с вашия глас – победа за Европа и за България! Благодаря ви! Успех на всички и на добър час!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    19 24 Отговор
    ОТ ТОВА КОЕТО НАБЛЮДАВАМЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ , МАЙ ВИЗИРАШ СЕБЕ СИ В ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ !

    Коментиран от #14

  • 2 ПЕЕВ

    28 26 Отговор
    ЧЕРВЕНА БИВОЛИЦА .САМО ЗА ВЛАСТ СЪНУВА.
  • 3 ха ха

    22 15 Отговор
    Когато стегнете нивото на демократичност на БСП, тогава се обаждай. Сега си следвай вожда и бъди щастлив индианец
  • 4 Спиро

    10 2 Отговор
    Ако,ама надали
  • 5 Спиро

    26 12 Отговор
    Захапят ли отново кокала на властта,бързо ще забравят какви са ги говорили.

    Коментиран от #9

  • 6 Диктаторът от Банкя

    13 14 Отговор
    Гербава "демокрация" - властта принадлежи на хората, а всичко останало принадлежи на властта !
  • 7 Бойко Хвалипръцков

    14 14 Отговор
    Май съм пътник.Усетиха се тъпаците че само крадем и приказваме колкото да не заспим
  • 8 Киро

    9 3 Отговор
    Политическото ниво в България е такова,просто едни кучета които се ръфат за кокала.
  • 9 боярышник

    19 14 Отговор

    До коментар #5 от "Спиро":

    Това им е запазената марка.Надяват се българите да забравят последното им катастрофално управление с тпойна колиция дпс,атака.Но ние който помним,няма да допуснем лъжливите МУРЗИЛКИ отново на власт.Никога повече комунисти и "бсп"(брутално скъсан презерватив)на власт.

    Коментиран от #11

  • 10 Фен

    19 13 Отговор
    Който ще да управлява, само не и БСП! Те винаги са ни докарвали до катастрофа!

    Коментиран от #24

  • 11 5555

    10 13 Отговор

    До коментар #9 от "боярышник":

    Стига си тролил.Само едно и също пишеш.Постарай се малко повече,че Тиквун ще ти спре парите.
  • 12 Марони

    13 9 Отговор
    Няма ли снайперист наоколо,да ни отърве от болния ти комунистически мозък!
  • 13 Кирил

    20 9 Отговор
    Окрала техноимпекс и уволнена от правителството на БСП за корупция.чак не е за вярване как сега реже червени глави на потомствени партизани и ятаци

    Коментиран от #18

  • 14 бл.134 в Зап. парк

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХА ХА ХА":

    Да , и това е Ахмед Доган.
    Машала

    Коментиран от #30

  • 15 К Нинова

    20 7 Отговор
    Краднатото изнесох в сащ,синът ми е американски гражданин.тук,за пред балъците съм социалистка,навремето бях и костовистка
  • 16 РАЗБРАХ

    10 4 Отговор
    И аз разбрах че става въпрос за пари!
  • 17 боярышник

    5 3 Отговор
    Много лешпери на държавна работа,същите на които отруденият български народ плаща абсолютно всичко,дават коментари.
  • 18 боярышник

    12 9 Отговор

    До коментар #13 от "Кирил":

    Народ без душа и сърце.Хора не гласувайте за комунисти и "бсп"(брутално скъсан презерватив),ще ни погубят,както са погубили живота на прадедите ни.
  • 19 месара

    10 8 Отговор
    по добре един човек, отколкото цяла партия (бсп). вие унищожихте цялата държава бе другари!
  • 20 КОКО ДРИЛО

    10 8 Отговор
    АМИ ТИ ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАШ ПАРИТЕ ДА УНИЩОЖИШ ВСИЧКО ПОСТИГНАТО ДО СЕГА -- ДА ФАЛИРАТ БАНКИТЕ ЛИ ...............
  • 21 модерен ляв

    8 6 Отговор
    ДрОгарката Нинова,каза ли колко много й взела демокрацията.Или този път го е пропуснала.
  • 22 в небитието тази мърша

    9 6 Отговор
    Тази не е и за разстрел, а за публично дране по старите закони, където крадец се опитва да лъже, и да раздава морал знаейки, че е част от грабителите на Българския народ и Държава, и пратил стотици хиляди хора в гробищата.
  • 23 химически концерн BASF

    9 2 Отговор
    Другарката Нинова е гласувала за евро кандидатурата на Пеевски-ят чепик.Следва Челен Удар!
  • 24 ми тогава

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Фен":

    да е Атака!поне да проведе референдум за НАТО!!!!
  • 25 Све

    10 4 Отговор
    НЕГРАМОТНИ ,,УПРАВЛЯВАТ"-ОГРАБВАТ БЪЛГАРИЯ. Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 26 Майкъл джексън

    5 1 Отговор
    Какво прави синчето Американеца с какво се занимава Не му се ходи в Масква май иска в Щатите
  • 27 Sdechevl

    3 0 Отговор
    Как ще се преборят тези партизани,които единствено умеят да позират на групови снимки и да грабят мандри .Когато си демонтират паметника с партизаните пред централата,тогава ще им повярвам Това обаче никога няма да го напрат защото са неграмотни партизани - айдуци
  • 28 Селянин

    4 0 Отговор
    БСП_Баш Селските Проститутки!
  • 29 Перо

    3 0 Отговор
    Български Селски Проститутки
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ром

    0 2 Отговор
    Парите на България са при Д Пеевски. Под ръководството на Доган а Борисов и Цветанов са му подчинени Там са милиардите от еврофондовете. И който е бил послушен получавал парички за апартаментче или виличка.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 мнение

    5 0 Отговор
    "Можем да поставим началото на промяната на модела, в който 30 години политици, икономически кръгове, олигарси са заедно единствено за личния си интерес и срещу интереса на народа. Този модел можем да променим." - Хубави думи, г-жо Нинова, но без покритие! Когато 3,5 милиона българи гласуваха на референдума за промяна, вие не го подкрепихте! Вашата партия, заедно с ГЕРБ и ДПС гласува против тези искания! Вие не искате промяна! Вие искате само да смените ГЕРБ във властта!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 лаборант

    0 1 Отговор
    Какъв народ управлява сикаджийската мутра? Не може да си управлява даже шайката, която е завладяла държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове