Last news in Fakti

24 Април, 2019 11:40 3 339 21

Паяците в София – без почивен ден. Купиха още 10

  • паяци-
  • паркиране-
  • паяк

Масово работещи в центъра паркират пред офисите си в нарушение

Паяците в София – без почивен ден. Купиха още 10 - 1
Снимка: БГНЕС

Общинските паяци затягат контрола срещу неправилното паркиране в София. Освен гратисчиите в платените зони, те вече вдигат и всички нарушители на Закона за движение по пътищата.

Сметката за нарушителите показва, че едно спиране на непозволено място в София възлиза на 20 лв. за фиш, 60 лв. за паяка и по 2 лв. за час престой на наказателния паркинг.

При новата схема за контрол вероятността за избягване на наказанието е минимална.

Под прикритието на знаците за платена зона стотици шофьори всеки ден паркират между разрешените места, но в нарушение. Като стопанин на пътя общината е поела правото си на санкции.

Масово работещи в центъра паркират пред офисите си в нарушение, потвърждават от Центъра за градска мобилност.

"Това е утвърдена практика - да паркират близо до офиса си, тъй като те няма как да получат винетка по местодомуване. Наблюдават отвътре автомобила си и когато видят, че наш контрольор идва да го санкционира, влизат и тръгват", обясни пред Нова директорът на "Паркиране и мобилност" в ЦГМ Румяна Милова.

В понеделник, в първия ден на акцията, са били засечени 1200 нарушители. Вдигането им е дало резултат. На втория ден, в същия периметър, са засечени 840.

Изгледите за решаване на проблемите с паркирането в София са на лице - с 10 нови паяка и 10 нови служители.

И още едно предупреждение към нарушителите – паяците ще вдигат без почивен ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    6 15 Отговор
    Ако си навиете волана докрай наляво или надясно няма да могат да ви дигнат. Изпробвано! Аз така спирам навсякъде

    Коментиран от #4, #5, #12, #13

  • 2 предполага се

    18 5 Отговор
    Два работят на частно за кака фънди
  • 3 Фактите говорят

    23 9 Отговор
    Е нема друга такава абсурдна държава като българистан !!!!!!! Винетки ли не са , цените на горивата на рекордни нива , пътищата кото повърхността на марс , крадци на части даже и паяци !!!!!
  • 4 Реалист

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Вервай си - на снимката колата е с навит до край на дясно волан и КАЧЕНА вече на паяка.
  • 5 Браво

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Браво точно така се прави !!!! Аз правя същото !!!!
  • 6 cfxerrj7

    12 2 Отговор
    Спирате неправилно после като ви вдигат колите или пишат фишове не сте вие виновни а те . българска работа.
  • 7 Реститутка

    11 3 Отговор
    Много правилно! Тия селски тарикатчета цакат тия, дето си плащат! Първо заемат място, за което друг би пуснал SMS отделно пречат на живущите, които дават по 150 лв. за паркиране пред дома си. И накрая идват некви прошлаци, дето са наели някакво смотано магазинче и си паркира пред входа, а тия с апартаментите по полвин милион обикалят като луди в търсене на място.
  • 8 анонимен

    14 4 Отговор
    Защото не се изграждат допълнителни общински паркинги.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 забележка

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "анонимен":

    И като се изградят тия паркинги и какво - пак ще ни щавят до кокал, щото няма по-лошо от частната община, каквато е столичната... там ние всички инвестираме и после си и доплащаме за това... а шепа мерзавци инкасират - от парно, от паркинги, от транспорт... от квото се сетиш...
  • 10 смея се

    14 6 Отговор

    До коментар #8 от "анонимен":

    Принципно е добре да се изграждат паркинги, но не е длъжна общината да ти осигури място за да ходиш с колата си в центъра. Можеш да ползваш частен паркинг или гараж ако ти се налага. Колкото по-малко коли има по улиците - толкова по-добре и по-чисто. Ако направят повече паркинги повече коли ще влизат в центъралната част и от това следват други проблеми - задръствания, нерви, замърсяване и не на последно място - визията на улици претъпкани с коли не е най-приятната гледка. По-добре да има повече място за пешеходци и велосипедисти и направят ГТ удобен за ползване. Ползването на кола в центъра трябва да се направи скъпо и неудобно.

    Коментиран от #16

  • 11 Гост

    7 2 Отговор
    Да идват в Младост 4, че ми писна от селяци, фандъкова ще напълни касата на общината само от Мл.4, ще има и яко за крадене. Да прави един наказателен паркинг в близост, стационар 10 паяка и да почва
  • 12 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Най-добре си бегай у твое село, няма кво да навиваш, селчо
  • 13 Херко

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Така ще ми спреш и ако няма къде да си паркирам колата за което съм платил ще си намериш колата в окаяно състояние.
  • 14 Julio

    1 0 Отговор
    Само не схващам ква е тая "работа" дето можеш да я "вършиш" с едното око на джама да не ти вдигнат колата. И след като "влизат и тръгват" - после какво? Трябва да са некви мега късметлии ако някой не им вземе мястото в рамките на следващите 5 минути? Иначе е похвално че са се размърдали...
  • 15 Васил

    6 2 Отговор
    Най добре по 24/7 да дерат селяните от гетото София и да направят паркирането по 10 кинта на час
  • 16 Пръч

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "смея се":

    Един смислен коментар.
  • 17 Автомобилист

    3 5 Отговор
    Колкото по малко автомобили толкова по добре.Обаче и парите ще са по малко от данъците,таксите и глобите които се плащат за тях.Крайно време е велосипедисти ,пътници в градския транспорт и пешеходци да плащат за да пътуват по пътищата , велоалеите и тротоарите а не само да философстват какво било по добре.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 не си прав

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Автомобилист":

    в Холандия и Дания,ако облагаха велосипедисти ще направят държавен преврат!!
  • 20 Дедо1

    0 0 Отговор
    Няма безплатен обяд----в Лондон само да минеш през центара се плаща,защо изобщо се коментира тая тема
  • 21 Петя

    0 0 Отговор
    И Като се обадиш на паяк да вдигне неправилно паркиралите мпс все едно има полза...Никой не идва и наглите "столичани" стават все повече и не спират да пречат..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове