Last news in Fakti

26 Април, 2019 14:54 16 712 80

Революционни промени в техническите прегледи

  • технически преглед

Моторните превозни средства от категории М1 и N1 ще се категоризират в пет екологични групи

Революционни промени в техническите прегледи - 1
Снимка: БГНЕС

Готвят революционни промени за периодичните технически прегледи на автомобилите. Всички данни от измерванията с газоанализатор, димомер, стенд за измерване на спирачните сили и други ще бъдат въвеждани в реално време автоматично в информационна система за електронно регистриране на извършените технически прегледи, предвижда проект за изменение на Наредбата за периодичните прегледи.

Счита се, че по този начин ще бъдат пресечени фиктивните проверки за техническото състояние на автомобилите, съобщава Съюзът на българските автомобилисти (СБА).

Същевременно с това ще отпадне изискването за издаване на удостоверение за техническа изправност част I и част II. Вместо това ще се въведе т.нар. електронно персонализиране на знака за периодичен преглед за проверка. Стикерът ще има чип, информацията от които ще може да се чете чрез специални уреди от разстояние. В този идентификатор ще бъдат въвеждани всички технически данни за ППС и за резултатите от извършения преглед, екологичната група на автомобила, номерът на разрешението за контролно-техническия пункт, в който е извършен прегледът, датата на прегледа, валидността му и др. Той трябва да удостоверява, че превозното средство се допуска за движение.

Данните от периодичните прегледи за автомобилите ще се обменят в реално време между Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и МВР, поради което отпада необходимостта от носенето и издаването на удостоверение за техническа изправност част I и част II.

Това ще зависи от това кога са произведени, от съдържанието на въглероден оксид в отработените газеове и др. Моторните превозни средства, на които задвижването е само с електродвигатели (без двигател с вътрешно горене) и МПС с водородна горивна клетка, се категоризират в пета екологична група. А автомобилите с двутактови двигатели, които не подлежат на измервания, се категоризират към първа екологична група.

При персонализацията на удостоверенията за определяне на екологична група на МПС освен вписване на идентификационния номер на возилото, неговата регистрация и други технически данни, ще се отразява и показанието на километропоказателя.

Отчитайки Стратегията на Европа за „чисти горива“, предвид която към алтернативните горива спадат и втечнен-нефтен газ (ВНГ) или сгъстен природен газ (СПГ) с проекта на наредбата е предложено моторните превозни средства, които са оборудвани с уредба, която позволява работата на двигателя с ВНГ или СПГ да се категоризират към екологична група, като проверките за определянето ѝ бъдат извършени при работа на двигателя с ВНГ или СПГ.

В мотивите към наредбата е уточнено, че се предвиждат два подхода при определянето на екологичните групи. В случаите, когато определянето на екологичната група се извършва по време на периодичния преглед на моторните превозни средства, се предвижда издаване на Удостоверение за определяне на екологична група на МПС, върху което се поставя стикер с номера на знака за екологичната група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    197 6 Отговор
    Охоооооо ...... Ще има обществена поръчка .......
    И борба с корупцията по високите етажи .......
  • 2 Zax

    196 4 Отговор
    Айде и прегледа ще скочи с 2-3 пъти като застраховките.

    Коментиран от #73

  • 3 Onq s konq

    205 5 Отговор
    Очаквайте повишение на цената на годишния преглед!
    Всичко се увеличсва без заплатите!

    Коментиран от #6, #53

  • 4 Трънчев

    128 7 Отговор
    Това, че колите с газови уредби ще могат да се оценят, ми харесва. Защото реално са по-екологични.
    Само че като прочета "електронна система" и "по електронен път" и леко се съмнявам за чистите им намерения за "облекчение на гражданите".
  • 5 Нещастен

    129 3 Отговор
    Задава се нова тесла!

    Коментиран от #16, #37

  • 6 Хайл

    146 3 Отговор

    До коментар #3 от "Onq s konq":

    За това вместо джафкаме тук ами да ги пребием онези 240 срещу коня дето са се барикадирали там...народа е господар на тия 240 хрантутници,а не роб

    Коментиран от #23, #28

  • 7 Миризлив пор

    101 1 Отговор
    Добре де, и сега КАТ си имат система и веднага проверяват - чия е колата, има ли ГО, преглед и т.н. Само не знам защо все още ми се крият по паркинги и пресечки и изскачат като нинджи и "документи за проверка, книжка, гражданска преглед" и после започват да ми се пазарят "ама имате ли глоби, нали знаете че ако ви проверим и имате ще трябва да ви вземем книжката" - след това звънят по телефон, диктуват и се чака отсреща да кажат дали си чист. Айде да вземат малко да ги освободят от тези простотии и да започнат да си вършат работата.

    Коментиран от #8

  • 8 Кат скопие

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    По навик

    Коментиран от #12

  • 9 гост

    71 1 Отговор
    Ще сменят стикера и пак същата ще си е. У нас нищо не се прави както е предписано или както е по закон. И сегашните прегледи са достатъчни, за да ограничат наличието на опасни коли по пътищата, и сегашните коли мерят газовете, на кого са му нужни нови класове норми след като цяла Европа ползва евростандарта?
  • 10 волен сидеров

    88 1 Отговор
    корупция,грабеж,извиване на ръцете,далавери и пак ще страда оня който е редовен,но няма парички за нова уж по екологична кола.....това ако не е робство и геноцид върху собственият си народ не знам как да го нарека по друг начин...на всякъде го удрят българина по джоба .

    Коментиран от #54

  • 11 Харесва ли ви демокрацията а?😂😂😂

    80 9 Отговор
    Европата си е чисто и просто съвременен конц лагер ..😂😂😂всичко е измама и кражби
  • 12 Миризлив пор

    45 3 Отговор

    До коментар #8 от "Кат скопие":

    Не е по навик пич, толкова им е акъла и от това разбират... Последния път кога ме проверяваха взеха документите и ги записваха в една тетрадка и ги проверяваха в патрулката 15 минути като ми ги върнаха и тръгнах осъзнах че съм дал гражданската и прегледа на личната ми кола а не на служебната а те не са усетили. Колко съм си мислил за майките им, и за тази на началника им и за това че така 20 години и вземат 20 заплати и се пенсионират а на мен ми провалиха една среща за тотални глупости. Определено нещата трябва да се променят.
  • 13 Сичко идва от фашистите у германско

    30 33 Отговор
    Сталин трябваше като настъпва към берлин да изтрепе всички народи по пътя си и сега там да е руска територия и само руснаци

    Коментиран от #17

  • 14 Браво

    78 2 Отговор
    Пак гениална мисъл зародена в проста немислеща глава!
    Какви газове и норми ще отчитате бре, не ви ли е срам! Оправете първо горивата тогава мислете продтотии!

    Коментиран от #60

  • 15 Каква ти революция...

    22 1 Отговор
    А "тия" досега какво са правили!? Тези неща са само база. И не виждам смисъл от чип - всичко към рег. номер да се прикачи и данните да са достъпни в облак. В т.ч. застраховки, данъци, собственици и т.н.
  • 16 Касандра

    40 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нещастен":

    ЕсЕстествено ,нови тесли мотики кирки ,от тук до естествената смърт на овчето стадо. Като могат да ти вземат безболезнено едни пари ,що да не го направят.
  • 17 Гост

    14 8 Отговор

    До коментар #13 от "Сичко идва от фашистите у германско":

    Слава Россия🇷🇺🤝🇧🇬😘
  • 18 AБВ

    16 62 Отговор
    На всички дизели трябва да се сложи данък околна среда поне 1000 лв на по евтините и 3000-4000 хиляди на скъпите коли. Бензин на газ да е на символичен данък ,а на електричките никакъв .За тях даже ибезплатна винетка трябва да се дава.....

    Коментиран от #62

  • 19 Димитър

    49 3 Отговор
    Нови правила-нови цени.Идва време когато на народа ще му писне и няма да има нито прегледи ,нито застраховки ,нито пък винетки.Всеки ще си кара както си иска.Щяло да има глоби.Ми то и тях трябва да имаш желание да плащаш.
  • 20 Random

    18 0 Отговор
    На теория добре, да видим на практика как ще е. С тия електронни системи...
  • 21 Ред трябва

    46 9 Отговор
    Повечето българи са крадци и търгаши на дребно. Катализатор ще махне, дизел ще източни от служебната кола. Днес гледам откраднали от цветята пред блока които засадихме преди 1 седмица..... После реват какви били политиците. Същите като Вас са.

    Коментиран от #50

  • 22 онзи

    18 34 Отговор
    Куцо кьораво и сакато си накупиха автомобилш,някой по две три в семейство...повечето са дизели и от десет една има катализатор...Ням свободно място за паркиране и вече се паркира в зелените тревни площи или кой къде може да си завре тенекето...И очаквате да остане същото и Даже да поевтинеее?!?!?!?Колата е за хора с пари така е навсякъде по света ще трябва да свиквате,искате не искате.

    Коментиран от #24, #25, #30, #55

  • 23 Мда

    19 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    На приказки и зад компа ли ??? ще ги пребиваш ..
  • 24 хи хи

    19 37 Отговор

    До коментар #22 от "онзи":

    Много си прав. Аз лично искам Г.О. да стане поне 5 хилки. И всички останали тежести свързани с таралясниците да скочат многократно, та селянията да тръгне пеш. Да видите тогава как всичко ще си дойде по местата.

    Коментиран от #27, #32

  • 25 qwerty

    37 3 Отговор

    До коментар #22 от "онзи":

    Човече, моята кола е дизел с катализатор, но какво съм виновен, че при последното зареждане при Аптекаря започна да пуши като кюмбе? Е реално не е проблем, защото гори 11-12/100 и 90те кила в резервоара ще ги издухам за 1-2 седмици, но и на мен не ми харесва да гледам в огледалото пушеци при подаване на газ. Първо да оправят качество на горивата и след това да следят за нивата на отделяните вредни емисии. Въпросът ми е един и е: защо със словенска или италианска нафта каруцата ми не пуши, а разхода пада с около 2 кила? Поздрави!!!

    Коментиран от #61

  • 26 Мнение

    24 2 Отговор
    Изливай комплекса народе , ако нещо се променя сме против , ако не се променя сме против , всеки краде и минава метър , но ако види друг да го прави става по свят от Свети Петър !!!
    Напълно си заслужаваме управниците , те са от народа и затова взимат , ако друг се добере до власт и той ще взима , иначе далаверата на дребно не пропускаме , даже се чудя как още не сме се изтрепали ей така не е важно аз да съм добре , важно е Вуте да е зле !!!!
  • 27 qwerty

    10 13 Отговор

    До коментар #24 от "хи хи":

    И 6К да стане ГО пак ще си карам колата, щом мога да си позволя зимата 15-18/100 градско не ми е проблема застраховката. Проблемът е както писа №22, че вече всяко семейство има по 3-4 автомобила. На нашият паркинг 3 апартамента притежават 12 автомобила при около 40 парко места. В момента на писане на поста пред блока има точно 6 автомобила, включая о моя. КАТ и Столична община да инсталират бариери на входовете на София и да връщат всички на 29.04 към родните им места.

    Коментиран от #56

  • 28 Опа

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Мечти, мечти!
  • 29 Булшитс

    11 9 Отговор
    Тва тия с колите са трън в очите на Боко и най лесни за цоцане па тая глупост с газовите уредби е пълна измама има много коли който си карат на бензинец нищо че са с газова понеще с наща качествена газ колибата неможе да откърши от място
  • 30 Селянин

    30 4 Отговор

    До коментар #22 от "онзи":

    Здравейте софийски чичаци!!

    Нашето семейство има 4 автомобила и 1 бус. Един използваме, другите 4 висят пред блока да ви блокират столичните гъзове да не можете да спрете в квартала дори. Граждански те са по 200 лв а прегледите 25. Данъка им е около 36 лв. Естествено - стари дизеляци с избушен катализатор и чип тунинг 2 от тях.

    Коментиран от #57

  • 31 Преброяване на бесните язовци

    11 13 Отговор
    По пътищата сега се движат няколко стотин хиляди трошки, които на мига трябва да се спрат от движение. Във почти всички села и паланки пък има пунктове за ГТП, където Сульо и Пульо могат да си минат без проблем трошките срещу 5-10 лв. Това е просто абсурдно. Никъде в конституцията не пише, че ритежаването на автомобил е задължително. Като нямаш пари за технически изрядна кола, с всичките му там застраховки и т. н., НЕ КАРАШ. Просто е.

    Коментиран от #33, #34, #71

  • 32 селянин

    17 1 Отговор

    До коментар #24 от "хи хи":

    Аз ще бракувам колата, не е проблем.Не понасям увеличението на рекета Гражданска отговорност да плащам на застрахователи и чужди катастрофи, без да ми дават нищо насреща.Но като останете малко коли, Илончето за да храни застрахователи и катаджии ще ви вдигне още рекета и ще плащаш ти....
  • 33 селянин

    21 3 Отговор

    До коментар #31 от "Преброяване на бесните язовци":

    Като спрем 80% от колите, ти ще караш, но ще плащаш в пъти повече рекет, за да гарантират застрахователи, катаджии, обръчи пътно строителни фирми и чиновници. Тогава ще се молиш да има селяни на.автомобили....
  • 34 селянин

    23 3 Отговор

    До коментар #31 от "Преброяване на бесните язовци":

    Като спрем 80% от колите,ти ще караш по 20 0000 винетка, по 5 лева гориво литър, защото няма кой да храни катаджии рокаджии застрахователи, ЛукОйл, чиновници...., Сега 1 лев на литър гориво отива данък за държавата. Тогава ти ще го плащаш. ...фунльото с байГаньовско самочувствие. Аз ще горя хляб и чепици пеш....ще се радвам да изчезнеш тая наша държава. С такива като теб, аз българина съжалих,че сме сънародници ....

    Коментиран от #39

  • 35 Боянов

    12 1 Отговор
    А измерители на шума? Време им е, особено за двуколесните МПС!
  • 36 Българин

    9 0 Отговор
    Чиповете ще дават ли информация къде се намира колата..??????
  • 37 Алфа Ромео

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Нещастен":

    Докато Винету и Цецо тухлената глава управляват така ще е, не че от другите пребоядисани комунисти става нещо...
  • 38 Срок на годност

    15 1 Отговор
    Чиновници измислят. Чиновниците са вечни. А всичко опира до пари. Колкото повече, толко повече - мечо Пух!
  • 39 Toko

    4 13 Отговор

    До коментар #34 от "селянин":

    Брей брей, откога селяните почнАха да разбират от икономика? Нали сте с налъми и волове , кво се притеснявате за цената горивото и винетките ? Когато няма търсене цената пада , когато има търсене цената расте ...СЛЕДОВАТЕЛНО ако спрем 80% от автомобилите горивото ще спре да расте , даже ще има и леко назаденка! А на светофара няма да мирингяс в купето на автомобила ми ! Да не говорим , че ще паркирам пред вкъщи както преди .....

    Коментиран от #41

  • 40 Пак ще сме единствени в света

    16 2 Отговор
    Какво е това екологична категория бе алооооо
    Те такова животно нема
    Има европейско законодателство и там са охределени еколонгични норми евро 0, 1 2 3 4 5 6 и 6 a b c
    И това удостоверение се издава пак съграсно Директива на ЕС
    И САМО ДА ПИТАМ БЕЗ УДОСТОВЕРЕНИЕТО КАК В ДРУГИТЕ СТРАНИ В ЕС ЩЕ РАЗБЕРАТ ПРИ ПРОВЕРКА НА ПЪТЯ ЧЕ СТЕ С ТЕХНИЧЕСКО ИЗПРАВНО МПС А? Кой в Германия и как ще ви чете чипа алоооооооо
    Ако беше толкова лесно в Германия отдавна да го бяха направили...... там все още изнават хартиено удостоверение за TUV и сигурно има защо да е така
    Не пречи да си има и информационна система но без документ не може бе идиоти
    Все едно талона за пегистрация да е на чип мароумници прости

    Коментиран от #42

  • 41 селянин

    21 2 Отговор

    До коментар #39 от "Toko":

    Аз съм бакалавър по Економии. Ти не разбираш добре икономиката.В България, която е мафиотско ръководена монополно обслужвана страна, пазарния механизъм е важи.Сега плащаме парите почти всички с автомобили, освен държавни МПС.Не помня колко, но примерно 3 млн. Ако 2.5 млн стари коли спрат, ще плащат 500 000 винетки, застраховки, акциз на литър и ДДС.В тая паразитна бюрократична страна, ти и 499 999 плащащи ще трябва да издържате АПИ, КАТ, ТОЛ, чиновници, министерства, заплати на Лукойл, и още други по веригата. Тогава данъка, ремонтите и останалото ще го плащате вие 50ч 000 фукльовци ГРАЖДАНИ. Дали ще ти е гот? Сега го плащаме 3 млн, примерно.... Няма икономисти на постовете тук в държавата, има само прибиращи пари и разпределящи... Главно на свои хора най-напред. Селото не означава простотия, както мислиш, а малко населено място.

    Коментиран от #58

  • 42 Тебе с минуса да те питам само

    9 1 Отговор

    До коментар #40 от "Пак ще сме единствени в света":

    Зелената карта защо не ти я дават на флашка а?
    Защо ти я дават на хартия тъпанар такъв?

    Коментиран от #45

  • 43 popo

    9 0 Отговор
    Тези чипове само опипват почвата-като при кучета със чип и после следва всеки човек със чип.Като сатанистите ни гласят клопка.
  • 44 Zoro

    9 0 Отговор
    САМО ГЛУПОСТИ СЕ МИСЛЯТ, ЗА ЧУЖБИНА ТРЯБВА И УСТРОЙСТВА ЗА ЧЕТЕНЕ НА ЧИПОВЕТЕ ДА СИ НОСИМ ПЪЛЕН АБСУРД. АД!!!!!
  • 45 цпг

    22 0 Отговор

    До коментар #42 от "Тебе с минуса да те питам само":

    Онзи ден си направих гражданска на трактора и учудване гражданската на трактора се давало задължително със зелена карта. Къде ще отида с този трактор освен на нивата , защо ми е зелената карта в Европата ли ще пътувам с нега. Всичко е за да ни вземат едни пари. Няма държава това е истината.
  • 46 asoos

    4 10 Отговор
    Е ййй стига с тези газови уредби не се наревахте!!! Екологични таралясници гледат все по тънко да минат.
  • 47 Бате СЕР ГЕЙ

    11 1 Отговор
    Да попитам, в коя европейска държава ги има въведени тия изисквания .
  • 48 сноу

    13 0 Отговор
    Докато е Гойо и тумбата му на власт ,всеки ден ще скубят от перушината ни по китка,а тартора им ще боботи засукано ,че всичко е за доброто ни.
  • 49 Plovdiv

    12 0 Отговор
    Аз лично съм изряден шофьор и нямам нищо против всичко това да стане. Проблемът е, че вече 10 години слушаме за революционни промени в коя ли не сфера на живота в тая Територия. А единствените такива са, че крадците просто си смениха партийната принадлежност и почнаха да крадат още повече дори и от тези преди тях! Така че не смейте да ме обвинявате, че не вярвам и на една дума от всичко това!!! и, разбира се - СМЪРТ ЗА ГРОБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 50 AБВ

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ред трябва":

    Абсолютно вярно ! Основната маса от хора не става....на много ниско ниво сме паднали !
  • 51 някой си там някъде

    7 0 Отговор
    ГЕРБ така да се грижеха за здравето ни щеше да им повярвам, че
    това е за наше добро.Ама, като знам здравната система и административното обслужване ясно прозира намерението за усвояване
    на едни пари.
  • 52 vasik atanasova

    6 0 Отговор
    чакайте по 150 лева на прегледите
  • 53 vasik atanasova

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Onq s konq":

    кво става с тебе бе конче
    преди ги защитаваше тези маскари сега и ти си недоволно
    ами и на мене ми писна честно
    не се спряха и не оставиха хората на мира
  • 54 vasik atanasova

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "волен сидеров":

    един минус нямаш
    няма и да имаш
    защото си писал истината
  • 55 vasik atanasova

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "онзи":

    не си прав
    колата е необходимост
    детето да прибереш на магазин да отидеш и да си напазариш и така нататък
    българина кога се качи на кола ?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 vasik atanasova

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Селянин":

    като направят синя зона ще те видим колко си голям
    те всички са като тебе не си само ти
    едни карат другите им стоят ама всичко се променя
  • 58 vasik atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "селянин":

    аз съм съгласен с тебе
    прав си
    въпреки че аз съм асфалтово момче ти пишеш самата истина
  • 59 az ти той

    2 0 Отговор
    хайде парите за моето и бъдещето на децата замина ама май и това на внуците заминава.
  • 60 МАК

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Браво":

    И аз това викам!!! Никой никъде не споменава горивата че са подобия!!! А оттам идват проблемите !!! Кога ще дойде правителство което ще даде ултиматум на Боклук ойл!! Да почнат да правят горива ниво Германия или Австрия, ако не могат да си взимат дърмите и да се махат от България!!!
  • 61 МАК

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "qwerty":

    Ааа аде !! Чудна работа !! Миналата година на Голфа му сипах нафта Арал в Нюрнберг!!! Направо бях потресен!! Отзад излизаше само някаква безцветна пара без да мирише!!! И колко и да давач газ пушек нямаше!!! Ае дизел на реални 280000 естествено без еко боклуци и подържан от А до Я само с оригинално масло и филтри!!!върви го обеснявай на дървените философи еколози!!!
  • 62 МАК

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "AБВ":

    Посредствен си!!! ГОРИВАТА трябва да се оправят!!!тогава философи като теб да разсъждават коя става и коя не!!
  • 63 ИВАН

    3 0 Отговор
    Охааа, кеф, лапай народе чист въздух докато все още е без пари ... ииии, сакън - някоя овца да не остане неостригана, беее
  • 64 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    Споко сичко ще се опрай кът нападнем Русия....и то скоро след това -3 г чакане кът 2СВ няма да има ...гледам я че е зела мерки да няма бавене на мачаи кът гледам сурвакниците някъде между 5 тата за тес по морето и 8 мата минута за селяните в Сф ще дойде опраянето...после някой хора ще ядът евро ценности и винетки а някой дувари ще са пооцапани
  • 65 Продължавате с безумията

    4 0 Отговор
    Всеки ден непопулярни мерки и стремителен път към самосваляне от властта. Това очаква управляващите. Крайно време е да разберат, че тези които ги хранят с данъците не могат да си позволят нови коли и да престанат да лобират за вносителите на нови автомобили. Мендовци май са си намерили нови спонсори след застрахователите и продължават да ни тормозят със забрани, защото това е най-лесното за тях и не изисква никакви усилия за решаване на проблемите. В белите държавни не е проблем да си купиш нов автомобил на изплащане защото първо там и да загубиш работата си ще намериш веднага друга и второ, вноската е пренебрежително малка част от доходите ти. У нас е обратното.
  • 66 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    Много са ми забавни кът си праят къщички от карти кът фашистите евроатлантиците и после как ще гледат кът дете на плажа напрайло пясъчен замък кът мине вълната ...За съжаление с тея ламерикански бази у нас най вероятно ще е последната картина в живота ми НО С КЕФ ще наблюдавам кът полудее мезана и им натика новия световен ред и чипове в кафявите дворове с по голяма скорост отколкот могат да мислят....кът гледам сурвакниците дето е приготвила
  • 67 Бат Мишо

    1 1 Отговор
    Всички ви се вижда майтап НО ВСИЧКО ЩЕ Е МНОГО СКОРО -ламугеросаните ще действат скоро защото Русия набира сила и почна да ги бута към ъгъла и ще бръкнат в бърлогата докато СИ МИСЛЯТ че все още имат някакво преимущество и изненада -кът оста ....и сичко дет ся се занимавате ще се смеете сами на себе си че сте се занимавали....Даже и пари няя ви тряят щот 1 хляб ще е 3 чувала райхс марки упс евро
  • 68 Бат Мишо

    3 0 Отговор
    УДИВИТЕЛНО Е КАК СВЕТОВНА ВОЙНА СЛЕД СВЕТОВНА ВОЙНА СЕ ПОВТАРЯ ВСИЧКО ДО НАЙ МАЛКИТЕ ДЕТАЙЛИ и как всеки път наще политици са на грешната страна национална катастрофа след национална катастрофа ....и ся отново МАЛОУМНИЦИ зад волана И ПАК КАРАТ ПРАВО СРЕЩУ ДИРЕКА с пълна газ толкос заети да крадят че ДАЖЕ НЕ ГО ВИЖДАТ щот ся колата е по голяма и по мощна ...няма да е УНИЯТА ще е АНТАНТАТА - няма да е няма да е АЛИЕС ще е ОСТА - ся пък ще е НАТО И ФИНАЛА ЩЕ Е СЪЩИЯ ....айнщайн е казал - да се прави един и същ опит със същите входящи в уравнението И ДА ОЧАКВАШ РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ не е наука А ГЛУПОСТ
  • 69 майстора

    4 1 Отговор
    Нямам против техническия преглед да бъде 100+ лв. Само че да е истински преглед ....извършен от техническо грамотен персонал ...60% от авто парка в бг не може да мине еквивалентен на немския TÜV преглед !!!! да замерват изгорелите газове на място и въз основа на показателите да определят в каква евро категория е мпс-то и на базата на което да се определя данъка !!!
  • 70 ГЕРБ

    1 4 Отговор
    Новият проектозакон, съгласно директивите на ЕС:
    Дизели: данък околна среда от 1000 до 4000 лв в зависимост от класа. Дизели ПОД Евро 5 се спират от движение, освен в случаи на сертифициран ретро автомобил.
    Бензинови на пропан-бутан или метан: 50-200 лв
    Електроавтомобили: освободени от данък. Безплатна винетка до достигането им на 25% от автопарка. Държавна субсидия за закупуване между 5 и 10 000 лв.

    Коментиран от #74

  • 71 като гостите

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Преброяване на бесните язовци":

    Пульо , ако може да ми кажеш в ти в кое село минаваш за 5-10 лева ще съм ти много благодарен! Мерси предварително.
  • 72 тони

    1 1 Отговор
    Всяка година едно и също и накрая по улиците пак нафтовите печки пускат димни завеси.
  • 73 ХХХ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Zax":

    И после очаквайте вдигане на цената на винетките 2-3 пъти за да няма протести, оправданието ще е ,, ами те замърсяват,, Всичко е вече измислено Отдавна се знае, че екологията е мръсна работа, на никой не му пука за чистотата, а се използва за източване на много пари уж с благородна цел.
  • 74 МАК

    5 1 Отговор

    До коментар #70 от "ГЕРБ":

    А кои си ти да слагаш 4000 лв данък и под евро 5 да се спират от движение!! ??карай боклука на газ и не давай мнение,все сме група хора които си подържаме дизеловите коли на ниво и не пушат отзад!! Аман от такива комплексари да дават акъл и какво да се забранява!!!
  • 75 Георг Георгиев

    0 0 Отговор
    Да за машините и колите всичко се прави , а какво за мизерията по болниците и страдащите болни.....
  • 76 Пешо

    2 0 Отговор
    До ABV.Моят дизел със сигурност е много по екологичен от някой таралясник на газ,който освен газта гори и куп масло.Така че по леко като не разбираш.
  • 77 Лъчо

    2 0 Отговор
    В България има тежък лобизъм и в момента това което се предлага е същото като с касовите апарати , защото нищо не налага цялата тази информация да бъде електронно качена защото и в момента я има без екологичния стикер . Определена фирма трябва да прибере няколко милиона от пунктовете КОЕТО ЩЕ КАЧИ ЦЕНАТА НА ПРЕГЛЕДА ! Много от застрахователните брокери са вързани със СБА поради което цените в пунктовете са им високи и сега се чудят как да елиминират конкуренцията
  • 78 гнида

    1 0 Отговор
    И какво , данните в данъчното ли ще отиват , за да се сметне евро компонента- евро едикоеси ? Ще намалее ли данъкът на автомобили на еко горива като метан , пропан-бутан ? Или просто усложнявате прегледите ? Оскъпявате ги и печелите пари на наш гръб !
  • 79 Лъчо

    1 0 Отговор
    А впрочем това което се предлага маскирано като загриженост е същото като загрижеността на Макрон по пакета мобилност към българските превозвачи. На обикновения човек и без срам залъка от устата ще извадят от загриженост за алчността на някоя наша фирма да я направят пълен монополист!
  • 80 Лъчо

    1 0 Отговор
    И каква е болката ако няма обмяна на информация в реално време между ДАЙ и КАТ за годишните технически прегледи или трябва да има още администрация която да папка пари от хората. Май е време за жълти жилетки и в България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове