Last news in Fakti

30 Април, 2019 12:27 14 166 77

Борисов: Има ли виновни за къщите за гости, да се уволняват и да се дават на прокурор

  • бойко борисов-
  • къщи за гости

В стария Програмен период 2007-2013 г. има направени 746 къщи за гости

Борисов: Има ли виновни за къщите за гости, да се уволняват и да се дават на прокурор - 1

"Има ли виновни - да се уволняват и да се дават на прокурор веднага, безкомпромисно.", заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание по повод проверките на къщите за гости, изграждани по ПРСР в предходния програмен период 2007 – 2013 г.

Премиерът изтъкна, "че целта на програмата е била да подпомага туризма и много от къщите се използват по предназначение. За съжаление винаги се намира някой, който да опорочи програмата и затова към днешната дата ние новата програма не я отваряме."

Министър-председателят отбеляза, че се проверяват всички къщи. "Разпоредил съм и бизнес-плановете да им проверят, защото по бизнес-план те трябва да имат определен брой нощувки, дали са спазени или не.", добави премиерът Борисов.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов информира, че в стария Програмен период 2007-2013 г. има направени 746 къщи за гости, които са в населени места, определени в ПРСР, извън националните курорти. До момента са проверени над 110 къщи за гости, или това са близо 18 процента от къщите за гости, като са наложени санкции за над 10 милиона лева за възстановяване, като над 9 милиона са за пълно възстановяване на субсидията за над 32 къщи. Останалите са финансови корекции за непълно изпълнение на бизнес-плана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    192 19 Отговор
    Тиквуне, ако Цвинокио не беше повлякъл крак за имотните ви далавери, дали щеше да разпоредиш пак проверки и оставки ... Защо толкова години не се сети да го направиш ... Защо все разпореждаш да се прави нещо, след като ви лъсне задника ... Защо се правиш, че нищо не знаеш какво се случва в тази държава???

    Коментиран от #51

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Усмивката

    101 16 Отговор
    Бате Бойко пак бе е в час.Дикме ясно заяви ме случая не е за прокурор а за ДФЗ.А дали има корупция?.На всекиго вече е ясно че има. Но товв в България е много ,мбого трудна за доказване....Поне докато гербаджиите са все още на власт

    Коментиран от #12

  • 4 Трънчев

    131 11 Отговор
    Идват избори. Изказванията трябва да са гръмки. Тиквата трябва да е като месия за избирателите си. Чист е като сълза. И далаверите са ги правили други, и други трябва да се занимават с тях. Той ни лук ял, ни лук мирисал. Само евро и бело.

    Коментиран от #66

  • 5 Герои на нашето време

    113 15 Отговор
    Поета е казал "Турчин как бесней", но го няма да "възпее" - гербаджия как краде...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Далавера

    109 10 Отговор
    Тоя сам не си вярва - мятка голи реплики във въздуха и се мисли за велик.
  • 8 бббббб

    108 11 Отговор
    Егати наглеца .В цял свят и за много по-малко цялото правителство подава оставка.А,тук Тиквуна раздава оставки ,но той от далаверата не мърда.
  • 9 Чичо

    109 12 Отговор
    Бибитко, ами с къщата за гости в Барселона ко правим? А с оная в Калифорния? Ми с гръчкото островче?

    Коментиран от #76

  • 10 Факур

    91 12 Отговор
    Толкова му беше царството на цървула

    Коментиран от #71

  • 11 ???

    75 7 Отговор
    До една седмица всички на прокурор,до 3седмици почваме конектора за Гърция,до2023година готова „Хемус”.Обаче в България имаме най-дългата седмица на света и не ми се вярва.
  • 12 Да да

    23 70 Отговор

    До коментар #3 от "Усмивката":

    Я кажи колко случая на корупция разкриха от БСП и ДПС? Колко членове тяхни изглниха,когато бяха уличени? Две гънки с разширение! При трета, няма да си комунист!

    Коментиран от #14, #16, #21, #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мии

    71 2 Отговор
    Ай дано! Държавата трябва да вземе както къщите за гости, така и хотелите, които се субсидираха на двойни цени и излизаха аванта на една шепа тарикати
  • 16 ха ха

    65 10 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Щом ги знаеш, кажи колко са тези случаи ... вероятно не са толкова много щом загладения ти гербав мозък ги е запомнил
  • 17 Давид

    57 11 Отговор
    Да се вкарват в затвора , имотите да им се отнемат и да се дават на безимотните . Това е правилното . Ама прокурора на Доган не е инструктиран така .
  • 18 Byg

    30 71 Отговор
    Браво. Няма лабаво при ГЕРБ , не са като шумкарите да бранят корупцията до последния човек и за награда да пращат престъпниците на работа в европарламента и то като се има предвид , че те тук не ходят на работа , колко ли ще работят там ,колкото да отложат затвора с 5 години . Има престъпление , има съд и ако трябва в кауша , това е законова държава

    Коментиран от #26

  • 19 юрист

    68 4 Отговор
    В къщите за гости първите "гости" ще бъдат ПРОКУРОРИТЕ,след което гостоприемните домакини ще се къпят само с мъже поне 10 години.
    Сега Къщите за гости,скоро и апратаментите с тераси и балкони.
    Всекиму заслуженото. Иначе не е справедливо и НАРОДЪТ ще дойде с тоягите и тогава.......
    Екстренно правосъдие-НАРОДЕН СЪД,нали знаете какво е.

    Коментиран от #23

  • 20 ИВАН

    59 5 Отговор
    Борисов иска остав... основен ремонт на килията си .... годината е 2020
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Усмивката

    75 10 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    И ти не си във час.Погледни календара.Коя година сме.От 2013 до 2018 са построени въпросните къщи .Каква БСП те гони ве приятел.Вие гербаджиите въпроса за власта стана на живот и смърт.За това Бойко реве че ще дойде диктатура.Знае че го чака затвор.И с право

    Коментиран от #29

  • 23 Мордекай

    28 32 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Народен съд е дефакто липсата на правосъдие. Тогава когато комунистите избиха интелигенцията на България му казваха народен съд , тогава когато катилите от комунистическата партия пълниха концлагерите с така наречени политически затворници уреждайки собствените си проблеми , казваха че е народен съд. Дано го няма , но ако трябва да го има , то е редно да се стовари с най голяма сила върху катилите от компартията избила хиляди българи без съд и присъда с оправданието " народен съд "

    Коментиран от #27, #30

  • 24 Ктб

    22 1 Отговор
    УУУУУУУУУУУУУУ
  • 25 Жечо

    67 6 Отговор
    Хаххаха, Бойко ако това беше 2011г. бая народе щеше да ти се върже! Ама сега през 2019г. виждаме че нито до прокурор се стига, нито до съд, нито до конфискация!!

    По-интересно е защо не подгониш и контролиращия орган от земеделското министерство, ПОРОЖАНОВ също, та той по едно време беше шеф на ДФЗ! Неможеш ги пипна щото са хора на ДПС, а ти зависиш от Доган!!
  • 26 Усмивката

    52 7 Отговор

    До коментар #18 от "Byg":

    Няма лабо ???? Кога ве братчед .След 10 години.От къде тръгна доминото....? От Свободна Европа .Кви заслуги има Бойко за случващото .Крадеца вика дръжте ги.....егати шизофренията
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЦИГ

    52 7 Отговор
    Буда пак ни ял , ни видял, ни мирисал. То не останаха хора по работните си места от уволнявки. Ами адвокатите които не работят, ами съдиите дето не съдят, ами докторите дето надписват, ами КАТ дето се крият, ами ТВ каналите бози дето ни заливат с помия, ами ГЕРБ дето ни рекетира всеки ден с нови такси и данъци ? ГЕРБ е вредна за народа и България организацийка. Наследник на една друга организацийка - НЕ гласувайте за тези хора !
  • 29 Мордекай

    2 22 Отговор

    До коментар #22 от "Усмивката":

    Програмен период 2007-2013

    Коментиран от #35

  • 30 Незнайко

    41 3 Отговор

    До коментар #23 от "Мордекай":

    Дефакто сега липсва истинско правосъдие, а Народния съд дано по-скоро да се приложи ... със сигурност присъдите ще са по-справедливи от сегашните
  • 31 Мордекай

    4 28 Отговор

    До коментар #27 от "Bahti":

    Явно ти е трудно да разбереш написаното , нищо ще ти мине . И да сатрапа живков умря , едва ли му е нужна охрана .

    Коментиран от #42

  • 32 Бат Вал

    53 5 Отговор
    Бат' Бойко пак нищо не знае, пак е изненадан. Тоя пада от Марс всеки път, щом лъсне далавера на гербаджии.... Ама те комунистите са виновни, само те и никой друг! И ако не идваха избори, пак щеше да отлети на някъде докато отшуми мизерията! Време е да изгоним тая крадлива сган от политиката! Само идиоти вече гласуват за тях!
  • 33 Дам

    43 4 Отговор
    Познато до болка, далавераджиите от властта намазали филията от двата края дебело, а като ни осъди ЕК утре, народът и тая глоба ще плати :) изпитано
  • 34 1234

    42 5 Отговор
    Аха сега разбрах, прокуратурата в България работи само по нареждане на българоубиеца. Те винаги чакат някой да им каже. За обикновените хора правосъдие няча.... Защо чак сега ще проверяват къщите, да не би от брюксел да са им скръцнали със зъби? Шайковода на бесилото за греховете си към България, вече е трудно да се броят но минимум 52, на седмица по един, значи 520 за 10 г
  • 35 Дам

    36 0 Отговор

    До коментар #29 от "Мордекай":

    Който ще период да е, искаме къщите конфискувани и дадени на общините,а виновните да платят обратно парите и по затворите ..
  • 36 до Мордекай от юриста

    42 0 Отговор
    Известно е какво е народен съд и кога е бил конституиран и по какъв повод, но това е друга историческа епоха. Историята никога не се повтаря. В една вода два пъти немож се окъпа. Говориме за друго, а именно-Система която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Когато дълго време няма СПРАВЕДЛИВОСТ идва ТЪЛПАТА-НАРОД И ОСВЕН СПРАВЕДЛИВОСТ ТЪРСИ МЪСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ. НЕ ДАЛИ А КОГА. БОЙ СЕ ОТ ТЪРПЕЛИВИЯ. Социалното неравенство,липсата на възмездие и справедливост поражда класова омраза и ненавист.
  • 37 ОТКАЧАЛНИК

    40 3 Отговор
    ТИ СИ ПРЬВ ЗА ПРОКУРОР ОТИВАИ СИ ВЕЧЕ ЧЕ ХОРАТА НЕ ИЗДЪРЖАТ ПОВЕЧЕ КРАДЦИ
  • 38 Пол Пот

    19 8 Отговор
    Мики Маус пак се изказа ,ама неподготвен,кви прокурори,кви 5 лв. Няма извършено престъпление,давали са баница-яли са,точка....
  • 39 олаф

    32 0 Отговор
    Ама то така е с всички проекти с европейски средства! ЕС дава пари, но тук едни партийни чиновници и свързаните с тях фирми прибират всичко! Елате в Пловдив и вижте проекта "Модернизация и и развитие на устойчив градски транспорт град Пловдив! Проектът е разплатен през декември 2015 година - 20 милиона лева! И до сега нищо не работи и постоянно се търсят кондуктори, а табелите не дават вярна информация.
  • 40 юрист

    17 1 Отговор
    Кой дава баницата? Законът е такъв. Кой прави законите? И какво е закон? А това е волята на икономически господстващата КЛАСА ВЪЗВЕДЕНА В ЗАКОН. Сега рабрипате ли че такава е волята. А Законодателят никога не гласува срещу себе си. Подреждате ли пъзела? От прямого созерцания к абстрактному мышлению и потом практики. Таков путь диалектичесгого познания. Ще извърви народа този път и ще стигне до ИСТИНАТА. Когато е поставена истинсктата диагноза,лечението е по-лесно. Но понякога трябва да се реже,защото загнива целият Организъм. Правоохранителната система и Прокуратурата са хирурзите в Обществото, от тях зависи да не умреПациента/Държавата/.
    Това е. Народа иска козунаци и зрелища.
  • 41 Стамат

    33 0 Отговор
    Боки .Че те от прокуратурата знаят бе женски. Как от 750 къщи за 6 години няма да е имало поне една която да не се използва за къща за гости .Пак партенки баце .Пращаш едни крадци да наказват други крадци. Все едно да забиеш пирон с друг пирон а не с чук .Дали ще ти се получи
  • 42 Bahti

    23 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мордекай":

    Хапнал си герберастки козунак!
  • 43 Фйфй

    19 0 Отговор
    Идват избори
  • 44 Един

    23 0 Отговор
    Бас, че няма да има осъдени!
  • 45 Само така бате Бойко

    8 11 Отговор
    Трябва да се действа с твърда ръка...........ако не си ти незнам кой може да се справи. Ти си нашия лидер и ние вървим по твоите стъпки.
  • 46 Ъпсурд

    26 1 Отговор
    ТИКВАТА ПОЩУРЕ. ИДВАТ ИЗБОРИ И ГО ЧАКА ПОДАРЪК ОТ БЕДНИЯ И ИЗМЪЧЕН НАРОД. И СЯ СЕ ОПИТВА ДА СПАСИ КОРЪБА. МИШКИТЕ ИЗКОЧИХА ОСТАНАХА КУЧЕТА САМО ЛАПНАЛИ КОКАЛА И РЪМЖАТ. ВОДАТА ИДВА. ПОЯС НЯМА. КВО ПРАВИМ СЯ? 327
  • 47 От коментар 1 до 47

    10 22 Отговор
    Ей много разбирачи ей!!! Вие ако бяхте в Парламента Света щяхте да оправите, Не България Ей!!!!
  • 48 За начало

    16 1 Отговор
    Представете публичен регистър на къщите за гости с лицето собственик и управител. Няма нужда от проверка, има нужда от прозрачност. И не вярвам, че ще има наказани, защото проверките нищо нередно няма да установят. Ако установят, тези органи които са контролни ще трябва да бъдат уволнение и така. Това е параграф 22, всички по веригата са виновни. Що не вземете да се самоуволните?
  • 49 ДЖОТО

    11 1 Отговор
    Виновен е ПУТИН!Бай ДОНЧО от сащ и той има вина!Цацаров,заеми се с двамата!!!
  • 50 123

    22 0 Отговор
    Както върви бат Бойко ще остане без екипаж.
  • 51 Мън Мън

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Защо":

    Тиквуна е май най-точен за разлика от обиращите мандри дето все се защитават.
  • 52 snail

    16 0 Отговор
    Не е виновен тоя, който яде зелника! Виновен е тоя дето му го дава.
    Нима Борисов не е наясно какво се прави в държавата. Всеки от нас го знае! Сетила се Мара де да се побара! Нали те управляват и пак искат да управляват. Смешно е! И жалко! Това ни е материала - алчен, крадлив и НАГЪЛ!
  • 53 ЯОЯЬО

    12 0 Отговор
    АУУУ, КОЛКО СТРАШНИ СТАНАХМЕЕЕ........СЕТИЛА СЕ МАРА, ДА СЕ ПОБАРА ПО.........
  • 54 helix

    20 0 Отговор
    Ами Бойко - ти си първият виновен! Позволил си на твоите хора да си правят каквото си искат! Май първи трябва да уволниш себе си и да отидеш сам в прокуратурата!
  • 55 БирникЪ

    16 1 Отговор
    Биби, а ти ще отговаряш ли за колибките си в Барселона и Калифорния? Е, и за онова гръцко островче?
  • 56 Капитана

    19 1 Отговор
    А МУТРАТА КОЙ ДА УВОЛНИ! ТОЯ ТОРИНИК НА 26 - МАЙ ДА ВДИГА ГЪЛЪБИТЕ И ДА ОСТАВИ ТОЯ НАРОД НА МИРА СТИГА ТОЛКОВА МЪКА И СТРАДАНИЕ Е ДОРИНАСЯЛ - ВЪН ДЕБЕЛА СВИНЯ ОТ КОПАНЯТА
  • 57 Мирко

    14 0 Отговор
    Имам едно въпросче точно кък Борисов: Ако всички покупки на имоти са законни и с доказани доходи и на реални цени, защо подадоха оставки? Ако действително са нередни защо не е наложен запор на имотите и не върви следствие? Сега е като убииството на детето на Московски, хем горкото в гроба, хем няма виновен.
  • 58 746 къщи

    5 0 Отговор
    Има ли ги в картите на Гугъл?
  • 59 Пепа

    10 3 Отговор
    Никога ГЕРБ ? Иванчева номер 11
  • 60 кубадински

    13 0 Отговор
    Борисов разкарай се заа 10 години нито един политик не е осъден, че сега ли. Ти си просто едно страхливо плямпало , вече никой не ти вярва!
  • 61 Цветанов

    13 0 Отговор
    Ами да уволни Порожанов. Той е раздавал парите . Нали е бил директор на Фонд земеделие през тези години. Но май чакаме какво ще каже дубайския шеф.
  • 62 1944

    3 0 Отговор
    бай много мек ще квичи пред кьовеши като заловен комунист. и всичко ще си каже.
  • 63 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    А, ми как така???Виновни!!!!????!Досега бяфте само...ГРЕШНИ!!!!И пързалката с ,,оставката,,!А с енергиийната защита на богониво кво става???
  • 64 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Можеше да е верно ако прокуратурата се оглавяваше от БЕЛУГА,не от цаца...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Шефа

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трънчев":

    Х,. Айдушко племе всичкото българи да краде. Па докато има цигани имаме си и виновно племе. Май сичкото индианец тука
  • 67 Шефа

    2 0 Отговор
    Да на прокурор и на кмет, полицаи, катаджия и др, по професия та много пара дано да си ги разделят по правилен начин. Инак па, че требе да рискуват с друг европроект
  • 68 Шефа

    3 0 Отговор
    Да на прокурор и твоите кукли Каракачанов. Симеонов и тн
  • 69 Западните Балкани

    2 0 Отговор
    Ама Борисов кога ще почнеш да си гледаш работата? А, на бас, че ако се проведе проверка, ще излезе, че и санирането е пълно с крадци, прекалено високи цени, ниско качество. Защо не ги проверяваш периодично тези хора, а само викаш като ущипана мома - ау, пак съм без бельо. пак ме хванахме, щом ви хванаха, марш от моята партийна фирма ГЕРБ.
  • 70 хотели на корем

    1 0 Отговор
    Гузен негонен бяга ,гледай как ненадейно , далаверата си отвори беля...шубето е голям страх, къщите са нищо ,а сега да подкараме хотелите по морето, че и там е мътна и кървава, по цялото Черноморие...
  • 71 касапите на България

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Факур":

    Прекалено много изкара, зачерни много читави и умни хора ,Цветанов игра мръсника, но един, сам мръсник пролет не прави... ще бере дертове , след веселбата, и така е когато Доган му е преподавател по" Обръчи от Фирми".
    А бившата ДС, КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ на държавата България .
    Говори Москва!
  • 72 никси

    2 0 Отговор
    а спомняте ли си когата стана премиер в пьрвия си мандат и тогава се засили да снима с хиликоптер в панчарево имотните сьстояния на разни баровци ,мутри ,олигарси ,митничари и тем подобни келеши и навсякьде по курортите ,и кво стана те за тия години станаха многократно повече идиоти с незаконни недвижими имоти , и сега кво да ги праиме тия гавази дето ние сме ги избрали ,като ми пеепеньо пенкеле кои ли ми те слуша ,кучето си лае и керваньт си вьрви ,и празни обещания и заблуждения на народа , но идват избори ,тогава този изборен ден ще си каже думата за всички бьлгари.

    Коментиран от #77

  • 73 далавера

    5 0 Отговор
    е браво бе ,вместо да закупат трактори и комбаини ,зада направят кооперации и да влезнат в зьрно производството или да отглеждат животни ,а те си купуват кьщи за гости / мини хотел/5 звезди , с басени аквапарк .
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 старото

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чичо":

    бреййй, чичо, ама ти си пропуснал парахода на Бойко,хасиендата му в Мексико,острова му в тихия океан аможе и още далавери да съчиниш и след това да ги откриеш,хахаха Чичо ама ти май си още по-голяма далавера и от Елена Йончева.
  • 77 старото

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "никси":

    никси, този изборен ден ще дойде ама да ти припомня-БЪЛГАРИНА НЕ Е ГЛУПАВ,хаха, седем прожента разлика между ГЕРБ и крадливите комунисти НИКАК не е малко. Точно затова пикаете газ в момента -просто знаете какво ви чака пак.хахаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове