Last news in Fakti

7 Май, 2019 16:50 3 579 28

Иво Христов: Нормално е ГЕРБ да губят подкрепа

  • иво христов-
  • герб

Скндалите при тях не стихват, каза Иво Христов

Иво Христов: Нормално е ГЕРБ да губят подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС

Нормално е ГЕРБ да губят подкрепа. През последната година и половина скандалите при тях не стихват и градират, а БСП показа, че може да бъде алтернатива. Другото важно е, че БСП отвори листата си за известни личности като Елена Йончева, а ГЕРБ подписват споразумения с партии фантоми.

Това каза в студиото на izbori.bg кандидатът за евродепутат от БСП Иво Христов.

"ГЕРБ обявиха, че някой ги е ударил със скандала за апартаментите, но хората виждат всичките големи имения и асансьори. Скандалът с къщите за гости също оказва влияние. Бойко Борисов обяви, че всички ще получат заслуженото, но той е единственият премиер осъждан за лъжа, а знаем, че по време на избори се лъже най-много. Аз работих две години в президентството и много добре знам как работи фабриката за лъжи на ГЕРБ. Не мога да коментирам темата за къщите на гости на Елена Йончева. Мога да кажа, че аз нямам къща за гости", категоричен беше той.

"За мен листата на БСП стана по-силна след включването на Сергей Станишев в нея. Всеки един носи позитиви в тази листа. Не мога да говоря, че съм вътрешен човек на Румен Радевв БСП. Винаги съм се старал да бъда полезен, когато работих в екипа на президента. Човек е полезен навсякъде с добрата си воля и компетентността си. За мен можем да говорим за конфликт в ГЕРБ. Там има два предизборна екипа - единият си го назначи Бойко Борисов, а другият се ръководи от Цветан Цветанов.

Борисов не спира да говори, че всички ще бъдат наказани и Цветанов го е предал. Ето това е конфликт. Между мен и президента няма конфликт. Ако не стана евродепутат, президентът ще реши дали да се върна в неговата администрация. За мен най-важното на тези избори е БСП да победят ГЕРБ. Ако някой си мисли, че есента с действащо правителство на ГЕРБ ще може да си избира свободно кмета, се лъже много.

Централната власт държи местната администрация и в България няма да има свободни и честни избори. В момента няма друга алтернатива на ГЕРБ освен БСП. Ако БСП победи на 26 май, ще има друга политическа ситуация в страната. Не мога да коментирам дали ще има предсрочни избори при загуба на ГЕРБ. Бойко Борисов обяви, че няма да подаде оставка. За мен той няма да подаде оставка, докато не си назначи главен прокурор", разкри Иво Христов.

"Не мога да гадая кой ще бъде следващият председател на ЕК и дали това ще бъде Франс Тимерманс. Днес видяхме, че Виктор Орбан е оттеглил подкрепата си кандидат за председател на ЕК от ЕНП Манфред Вебер. БСП е член на ПЕС и мястото и е там. Председателят на ПЕС е в листата на БСП. Никога не съм казвал, че съм срещу Франс Тимерманс. Има разнобой в мненията ни, но това не означава конфликт", каза още Христов.

"По темата за влизането ни в еврозоната съм предпазлив. Трябва да има много трезва и реална преценка. Трябва да има дебати и да преценят експертите, а не както стана със самолетите, когато ГЕРБ казаха - не ни интересува мнението на военните, ние знаем кой е правилния изтребител. Ако това стане с еврото, няма да е никак добре. Как да влезем в Шенген, когато по плажовете на Черно море изплува безстопанствен кокаин?", попита Иво Христов.

"Аз не мога да сваля ГЕРБ от власт. За тази цел трябва да има гражданска активност. Всичко е плод на борба. Нашият лозунг е - справедливост сега. Не мога да коментирам дали ще има оставки в БСП, ако бъдат загубени изборите. Аз дори не съм член на БСП", завърши кандидатът за евродепутат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Диамантената ръка

    37 22 Отговор
    За Герб не знам, ама Бсп не е алтернатива

    Коментиран от #8

  • 3 писна ми

    30 20 Отговор
    от олигарси,и платени комунисти
  • 4 Виждам глупостта да ходи в България

    27 20 Отговор
    Тоя дето каза за 82% ДЕБИЛИ, от тях ли очаква подкрепа? Ако го подкрепят, значи наистина са ДЕБИЛИ!
  • 5 Мужик

    34 18 Отговор
    Сина на ДС полковника ни учи какво да правим.
  • 6 onq s konq

    25 13 Отговор
    Това МОЖЕ да го каже И.Хр.,НО НИКОГА НЯМА ДА КАЖЕ че "нормалното" за БСП е НЕНОРМАЛНО ЗА ОСТАНАЛИТЕ!
  • 7 Иван

    23 25 Отговор
    това е червен джендър еталон!
  • 8 Morgoth

    20 31 Отговор

    До коментар #2 от "Диамантената ръка":

    Ако говорим за управлението на страната, а не за евоизборите. БСП е алтернатива. И за съжаление единствената. Именно затова много хора гласуваха за ГЕРБ на предните избори и най-вероятно пак ще гласуват за тях на следващите. Защото алтернативата е БСП - по-лошата алтернатива.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Батман Боко

    11 9 Отговор
    Този човек е много интелигентен,хитър и точно той ще е скритият троянски кон в БСП,следете неговите думи и дела.Той е човекът,който ще обезкости БСП и ще я реформира,без да се интересува дали иска или не самата партия.В този човек има хъс и предопределеност,дано да е за добро.Следете го отблизо,Кой е този,кой го изпрати в БСП,Кой?НАРОДЕ????

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Всичките са един дол дренки !

    14 3 Отговор
    Борбата днес е КАК ДА ПОДМАМИМ РАЯТА, та да хванат отново БИКА ЗА РОГАТА ! Без мен - Ф / Ю !

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 007

    9 2 Отговор
    Аа нe, нaпрао ш сa гpъмна:(
  • 16 ВЪЗРАСТЕН

    9 7 Отговор
    Не е нормално червената банда да халюцинира , освен ако не сте на собствените си опиати с които изтровихте децата ни!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 8333

    7 7 Отговор
    БОРИСОВ СМЪРДИШ
  • 19 Професора

    5 2 Отговор
    Май лозунгът им е "техноимпекс сега"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Блю код

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "ред код":

    Химлер,дясната ръка на Хитлер и завеждащ пропагандата, е бил изключително еродиран и интелигентен човек. Последствията от неговата дейност, са известни на цял свят!
  • 22 ДОКО

    4 2 Отговор
    ТЕ ГЕРБМОГАТ ДА ГУБЯТ ПОДКРЕПА АМА СИ ДЪРЖАТ АПАРТАМЕНТИТЕ И ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ И ГУШКАТ ДАЛАВЕРАТА ДО ПОСЛЕДНО..
  • 23 Блю код

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Батман Боко":

    Този човек е абсолютно прозрачен. Нает е от Президента и БСП да разработи успешни стратегии и тактики, които да премахнат ГЕРБ от властта. Това се налага, поради простата причина, че през последните 10г., не стана по демократичен начин - чрез нормални избори. Отплатата е - зачисляването му към "Европейската ясла".
  • 24 Батман Боко

    1 1 Отговор
    Новият проект.Дали ще сработи ще видим,план за действие от2019-2021,кой ще изтегли късата клечка,кандидатите са поне трима.Нова игра,стари играчи,мръсни номера.
    Целта оправдава средствата.НАРОДЕ????
  • 25 Пепо.

    3 2 Отговор
    Този ли измекяр ще сваля ГЕРБ.Комунистически мръш..ля...ци.Никога крадливите,фалшиви и подли комунисти на власт.
  • 26 Другари, сменяме стратегията.

    1 1 Отговор
    "БСП коренно е променила поведението си. Вместо студиата (няма я дори в предизборните телевизионни дебати), Корнелия Нинова обикаля градове и села. Какво точно говори там пред своите си хора - не знам, но посланията, които се появяват в новините, са умерени, обрани и подчертано проевропейски. Набляга се на апартаментите, корупцията и социалната справедливост, но без никакви крайнолеви и националистически изцепки. Истанбулската конвенция и „джендърите“ са се изпарили, нито дума за Русия, санкциите и прочие. ЕС е не заплаха, а надежда за България."/ Дойче Веле
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Данаил Стойнов

    1 1 Отговор
    Скандалите ги правят комунистите и техните другарчета . Другаря Иво Христов дете на ченге , роден в Истанбул , образовал се в Белгия където деденцету му го пратили на отговорната работа Политически съветник в посолството на НъРъБъ. Нали се сещате за тези удобни службички , на некадърници : Политически съветник , или може би надзирател , да не би някой да кривне от правия път ,а иначе да можем ние другарчетата да посъберем малко доларчета за черни дни , нищо ,че съветската рубла е "най-стабилната " валута на света. Отвратителни червени паразити.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове