Last news in Fakti

9 Май, 2019 12:20 4 989 11

22-годишна блъсна пешеходка във Варна

  • варна-
  • войната на пътя-
  • 22-годишна

Инцидентът е станал вчера сутринта на кръстовището на бул. „Чаталджа“ и бул. „8-ми Приморски полк“

22-годишна блъсна пешеходка във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

22-годишно момиче, водач на лек автомобил, е блъснала пешеходец на кръстовището на бул. „Чаталджа“ и бул. „8-ми Приморски полк“ във Варна, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е получен около 09.15 часа на 08 май. При завиване наляво младият шофьор удря пресичащата по пешеходната пътека 44-годишна пешеходка, която вследствие на удара получава контузия на опашната кост.

Жената е получила медицинска помощ в болница и е освободена за домашно лечение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    22 6 Отговор
    Време е някоя по-умна глава да седне и да помисли че каквито и закони да създава то законите на физиката никой не ги е отменил. Със "тоталното право" на пешеходеца съм се нагледал на какви ли не изцепки - гледа си телефона и рязко завива и тръгва да пресича, изобщо не гледат или пък стои на тротоара и те чака да наближиш, мята се на пътеката и се влачи като "индийска крава". Все пак е добре да се знае че колите са масово в категорията 800-1500 килограма, тази кола има спирачен път има и време за реакция на шофьора - няма как колата движеща се с 30-40 да спре ако се хвърлиш на пътеката на 2 метра пред нея.

    Коментиран от #4, #8

  • 2 гост

    12 6 Отговор
    Малцина спазват предимството на пешеходците. Имам приятели които дори се бутат леко-полеко когато има повече пешеходци да минат през групата вместо да изчакат тяхното безопасно преминаване.
  • 3 Гост

    10 2 Отговор
    Крайно време е да се прочете и закона за движение, където е написано:
    Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са
    длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:
    1. (изм. – ДВ, бр. 9 от 2017 г., в сила от 26.01.2017 г.) преди да навлязат на платното за движение, да се
    съобразят с приближаващите се пътни превозни средства;
    2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на
    платното за движение;
    3. да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика;
    4. да не преминават през ограждения от парапети или вериги.
    (2) Извън населените места и по двулентовите двупосочни пътища в населените места, когато в
    близост до пешеходците няма пешеходна пътека, те могат да пресичат платното за движение и извън
    определените за това места, като при това спазват правилата по ал. 1, т. 1, 2 и 4.
    Чл. 114. На пешеходците е забранено:
    1. да навлизат внезапно на платното за движение;
    2. да пресичат платното за движение при ограничена видимост;
  • 4 gvdff

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Да, не е редно една група на пътя да има пълни права, въпреки, че е са най-незащитените. Но от друга страна е комично да измислят глоби за неправилно пресичане на пешаходна пътека. Тук трябва сами да изградим норми. Случката за статията е ежедневие, и пожелавам на всеки бутнат от кола да е с натъртвания само. Наобратно на Гост, аз ще кажа, че виждам все повече хора да спират на пешаходни пътеки, а новите шофьори са с това съзнание да спират там. Но за сметка на това пешаходците са станали все по-близко до мухи без глави. За някои съм сигурен,че главата е украса. А най-чудното е, когато видя родители с малки деца да пресичат рисково, не просто не на място.

    Коментиран от #5

  • 5 Миризлив пор

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "gvdff":

    Прав си, просто трябва малко или много "да узреем като общество" и да направим едни приемливи норми и да сме на ясно че и самите ние трябва да се пазим. Но пък да се вменява тотална вина на шофьорите и да се пишат актове че при преминаване с автомобил през пешеходна пътека и на нея стъпи пешеходец в другото платно си му отнел предимството е пълна глупост. Да де но няколко месеца точно с това се занимаваха, сега никой не поглежда дали идват коли и ела да видиш как се хвърлят под колите. Както казах - законите на физиката никой не ги е отменил, колите тежат доста и си имат спирачния път, не може да очакваш кола да спре за 2 метра няма значение дали си на Зебра или на зелен светофар.
  • 6 Дядка от Варна Граве

    0 2 Отговор
    Ми как да узреем като аз съм дърта миризлива дядка и само чакам да умра
  • 7 Пешеходец

    1 2 Отговор
    Ако пешеходците нямаха по големи права от водачите по улиците ще е пълно с трупове и джигити убийци
  • 8 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    А какво ще кажеш за "тоталното право" на шофьорите да карат като селски тарикати? Всеки смята, че има право и че той е най-важният, и ако кара пък по-голяма и лъскава кола - всички трябва да му се подчиняват. Да не говорим за другите умници дето паркират на автобусните спирки. Пият си кафето, четат вестник, търкат билетчета от "лафките" и автобусния шофьор се чуди как да стигне до спирката. Мисля че всички трябва да сме толерантни едни към други.
  • 9 моряк

    1 0 Отговор
    Най добре е да направят като в Нова Зеландия , на кръстовище светофара светва в зелено едновременно във всички посоки за пешеходците а всички автомобили имат червен светофар !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове