Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

"Албена" получи европейско отличие

Курортният ни комплекс получи приза за най-иновативна спа дестинация на 24-ия конгрес на спа центровете в Европа

Публикувана: 11 Май, 2019 22:30
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2825
"Албена" получи европейско отличие
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ

Черноморският комплекс "Албена" получи отличие за най-иновативна спа дестинация на 24-ия конгрес на спа центровете в Европа, който се състоя в Хърватия, съобщиха от пресцентъра на ваканционното селище.

Главният секретар на Европейската спа асоциация Чила Мезоси е връчила приза. Курортният комплекс разполага с четири спа центъра, носители на много сертификати за качество на предлаганите процедури, посочват от ваканционното селище. Малко известно е, че водата в "Албена" е минерална, с естествена температура около 30 градуса, която оказва положително влияние при справяне с болести на опорно-двигателната и нервната система. Част от процедурите са с лечебна кал от близката местност "Тузлата", поясняват от комплекса.

В спа център "Медика Албена" се работи за справяне с различни здравословни проблеми по иновативни програми - артрофит, гуна, детокс, режими за алкално хранене, включване на натурални български продукти като кисело мляко, билки, мед. В началото на годината отвори врати и специализираната болница по рехабилитация "Медика Албена", която приема пациенти по здравната каса.

България