15 Май, 2019 13:18 3 386 21

Валери Симеонов : Защо Гърция съфинансира с 5 %, а България с 15 %

  • валери симеонов-
  • ес-
  • ек

Кой защити националния ни интерес?

„Защо Гърция, която в никакъв случай не е с по-нисък стандарт на живот от нас, получава възможност да съфинансира европроектите само с 5 %, а България с 15 %? Кой защити нашия национален интерес? Къде бяха българските евродепутати?”. Тези въпроси поставиха в студиото на „Здравей България” по „Нова телевизия“ тази сутрин водачът на листата на ''Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)'' и лидер на НФСБ Валери Симеонов и Венцислав Тоцев – кандидат за български представител в Европейския парламент от листата на коалицията.

Те дадоха това като пример, че един български евродепутат трябва да упражнява правото на информираност и контрол, когато става дума за защита интересите на България. Нещо – което, по думите на Валери Симеонов, днес не се вижда да се прави.

„Поради липсата на информираност ние стигнахме до там да коментираме и създаваме едва ли не обществени сблъсъци по отношение на Истанбулската конвенция, която е още от 2011 г. – 8 години се върти тази конвенция. Пакетът „Мобилност”, който не е пакет „Макрон”, защото е отпреди времето на Макрон, е от 4 години – нашите депутати скочиха в последния момент. Въвеждането на изискването за личните данни е още от 2016 г. – през 2018 г. нашите фирми бяха поставени в стрес заради това. Къде бяха нашите депутати? Къде бяха с тяхното задължение да внесат информираност, да търсят съюзници в ЕП, да се подготвят за тази битка? А не чак когато влезе в пленарна зала – тогава да се поставя въпроса”, посочи Валери Симеонов.

На второ място той постави въпроса за това, че в работата на сегашните евродепутати липсва търсенето на оценка на въздействието за малките държави, специално за България. „Всеки нормативен акт, всяко правно решение на европейските институции трябва да има съответната оценка на въздействие. А не го виждаме това”, добави Валери Симеонов.

На трето място той постави въпроса за липсата на интерес към регионалната политика, към децентрализацията.

Венцислав Тоцев даде още един пример за това как българският национален интерес може да бъде защитен, ако един български представител в Европарламента е решил да бъде активен и действа, вместо да приказва: примерът с двете американски централи ТЕЦ „Марица-Изток” 1 и 3.

„Г-н Симеонов още в предишното Народно събрание постави този въпрос. Имаше анкетна комисия. Изпратихме запитване до Европейската комисия за незаконното двойно подпомагане – това си е чиста държавна помощ на двете централи. До ден днешен – резултата на практика няма. Ето това е една чудесна възможност един български евродепутат да постави този въпрос, да говори за него, да упражни натиск”, каза Венцислав Тоцев.

В разговора по актуалните политически теми, в отговор на въпрос на водещите Валери Симеонов посочи, че поведението на президента Румен Радев е по-скоро като на кандидат за евродепутат. „.Определено участва в кампанията. Според мен това принизява президентската институция”. Той обаче не скри, че е видима и сериозната активност, която развива министър-председателят Бойко Борисов. „Преди това беше около месец само във външната политика, сега изведнъж започна да обикаля по естакади и мостове и да носи печени агнета на работниците по магистралите. Мисля, че трябва да приемем това лично желание за включване в тази кампания, която се превърна в значима, макар че не би трябвало да е. Но и президентът, и министър-председателят се опитват да трупат някакъв рейтинг за техните партии”, коментира Валери Симеонов.

Водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” призова българските избиратели да гласуват за хора на действието, хора, доказали, че като се захванат с нещо – го вършат. И за честни политици. Такива са хората от тази коалиция.

„Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на изборите за български представител в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олимпийска надежда

    35 1 Отговор
    От пет години в управлението и не знае!
  • 2 стоян

    12 14 Отговор
    Браво за Валери- Колко е прав Валери Симеонов =Ама грътцките депутати са тарикати а нашите са заради големите заплати

    Коментиран от #7

  • 3 бенефициент

    23 2 Отговор
    Късно е байно, мандалото лопна... Започвате да се усещате ама няма за кога... Още много "защо" ще има занапред...
  • 4 нато пауър

    9 3 Отговор
    Поредните лъжи и фишеци, явно някои хора обичат да се правят на интересни! Смятайте, колко е капацитета на тези хора и с какво се занимават, как градят кампанията си и на какво!
    Table 3. Participation in FP7 by EU Member State
    Source: CORDIS data made available via the EU Open Data Portal (September 2016).
    Member States percentage share in total projects:
    Гърция - 9,6%, България - 2,1% участие! В зависимост от проекта дяловете са различни, като този на България винаги е в пъти по нисък.
  • 5 Bahti

    4 2 Отговор
    Тоалетна войвода да пита шкембето, което да пита Очилатия. Очилатия ще се Изреже, че ТЕ са виновни!
  • 6 Bahti

    9 1 Отговор
    И като е курназ, защо не пита Къде е Шиши?
  • 7 нато пауър

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Ти, откъде занеш, кой е прав и кой е крив? И се научи първо да пишеш грамотно на български!
    С тарикатлък само не става, иска се и акъл, явно гърците имат повече от твоя.
  • 8 Емил

    5 15 Отговор
    Защото в Гърция, за разлика от България, не командват русофилистици и не се колебае в Европа ли е, в Азия (с руснаците) ли е! Като дойде правителство, което изгони КГБ, ЕС ще помага повече!

    Коментиран от #9

  • 9 Иван

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Е нали от 30 г сме американофили. 1/4 от българите са в Америка и Западна Европа. Всичко е точно и преспирираме. Смрът за вс американофили и русофили ... абе вс, които не са БЪЛГАРОФИЛИ !
  • 10 1234

    6 1 Отговор
    Правилно питаш, но късно, трябваше да излезете от властта с бсп с тези мотиви сега не се брои. Ти си знаеш грешката, но свърши... А хората те харесват иначе
  • 11 защото

    7 1 Отговор
    Вие , управляващите ( и ти беше от тях ) не ставате за чеп за зеле ! Алчни сте и не защитавате народните интереси !
  • 12 димитров

    7 1 Отговор
    Всички български политици са страхливци и продажници и водят България към гибел.
  • 13 До винкела

    9 1 Отговор
    Защото премиера ни е Крадец и Престъпник и от ЕС не му вЕрват !
  • 14 гост

    7 2 Отговор
    А твоите хотели с колко процента са финансирани? Да не са с повече от тези на къщите за гости, ама без гости? Утайка.
  • 15 ЪРП

    10 1 Отговор
    ЕЙЙЙЙЙ ПАПАГАЛ ДОЛЕН!!!!!.........ТИ В КОЕ СЕЛО БЕШЕ ЗАВРЯН ЗЕТ ...И НЕ БЕШЕ ЛИ ВИЦЕПРЕМИЕР , И КАКВО НАПРАВИ ПО ВЪПРОСА ТИ БЕ ШАПШАЛ ?????????????????
    КАКВО НАПРАВИ ТИ И ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, ДА НЕ ТИ Е ИЗВЕСТНА ОТ ОНЗИ ДЕН СЛУЧАЙНО??!????????
    ГЕРБЕРАСОПИТЕК НАГЪЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Ввв

    5 1 Отговор
    Валерката-пиянде с торбички под очите,говорещо 24/7,365 глупости по тв
  • 17 Ърни лайка, 🐸🦌😭

    6 1 Отговор
    Всички наши политици са трудно разбираеми, но този изобщо не мога да ги разбера....!!!
  • 18 Бачо Киро

    4 1 Отговор
    Защото сте скапани политици, заради това. Абсолютно некадърни сте всичките, на всички нива.
  • 19 Пешо

    5 0 Отговор
    Този си сложи метресата с начално образование за вицепремиер и уж се чуди защо не се случват нещата. Само с шумомера не става.
  • 20 добър човек

    0 3 Отговор
    Защото хуне, Гърция е европейска държава с хилядолетна история населявана от европейци. Ти представляваш азиатско племе за което съчувствие, състрадание, разбиране, взаимопомощ са мръсни думи. Ето затова. На тази територия ако си различен те е страх да излизаш по улиците - ако са в глутница ганьопитеците могат направо да те разкъсат! Азиатците не могат да проумеят основна европейска ценност - да приемат болния, страдащия, мигранта, стария човек и да помогнат. Чипа ти е сгрешен, хунеее, чипа....
  • 21 9494

    1 0 Отговор
    Само да поясня, че Венцислав Тоцев е служител на Валерката в Скат хахаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове