Last news in Fakti

21 Май, 2019 20:52 2 372 28

Захариева: Германия разчита на България

  • екатерина захариева-
  • балкани

30 от стоте най-големи инвестиции у нас са от Германия

Захариева: Германия разчита на България - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева гостува в студиото на "Още нещо" с коментар за акцентите от визитата на германския външен министър Хайко Маас у нас, както и перспективата за инвестиции от Германия в родната икономика.

Германия счита България за наистина важен партньор и за много силна проевропейска държава.

С посещението на Хайко Маас у нас беше отправено много силно послание, че тези избори са наистина важни, защото проблемите, които се натрупват, честото заиграване с на пръв поглед популярни решения на трудни въпроси, както и това, че групата на евроскептичните депутати е доста силна, показват, че имаме нужда от Европа на ценностите, коментира Захариева.

Относно срещата на канцлера Меркел и президента Макрон с лидери на Западните Балкани, на която България не беше поканена, Захариева заяви:

"Бяха поканени държавите, с които все още има проблеми. България няма място във формат, в който каниш държавите, които имат ужасно силен проблем. Германия разчита на България за експертизата на Балканите като държава, която изключително добре познава региона и иска държавите от Западните Балкани да вървят по пътя на европейската интеграция."

30 от стоте най-големи инвестиции у нас са от Германия, немският е втория най-изучаван език. Над 90% от инвеститорите биха инвестирали у нас, категорична е Захариева.

Относно намеренията на един от най-големите световни концерни в автомобилната индустрия да построи завод на Балканите, Захариева заяви, че имаме голям шанс и българското правителство е направило всичко възможно нашата страна да бъде избрана. На този етап остава да изчакаме решението на инвеститорите, категоричен е вицепремиерът.

За разлика от други политически партии, в ГЕРБ се подават оставки само при съмнения, така че нека органите да си вършат работата, не само да чакат разследвания на журналистите, коментира Захариева по повод скандалите с имотите на властта.

За избора на европейски прокурор тя заяви, че това наистина ще помогне и ще предотврати злоупотребите с европейски средства.

"България беше една от трите държави - инициатор на това досие. Процедурата е много ясно разписана, фалшива новина е, че българското правителство се страхува от избора на европейски прокурор.България застава зад най-добрия кандидат - всеки от двамата ще бъде изключително добър, но тепърва предстои решението."

За избора на нов главен прокурор в България, Захариева коментира, че главен прокурор ще се избира в края на годината и действително дебатът трябва да започне много по-рано.

"Надявам се, ако президентската институция е толкова загрижена, да направи истинския дебат 3-4 месеца преди процедурата, а не да се оставя впечатление, че той започва в предизборна кампания."

По повод предстоящите евроизбори, министър Захариева заяви, че за българите в Германия и Великобритания са разкрити най-много нови секции - по 24 в двете държави. Сънародниците ни зад граница няма нужда да са заявили предварително, че ще гласуват на 26 май, с изключение единствено за новите секции извън посолствата, където трябва да е подадено заявление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗА ДРУГО НЕ

    43 5 Отговор
    Захариева: Германия разчита на България .........ДА РАЗЧИТА , ДА ПРИЕМЕ МИГРАНТИТЕ !!!

    Коментиран от #17

  • 2 от Германия

    5 13 Отговор
    Вярно е! Германия разчита на нас и ни плаща!:))))
  • 3 Заду

    26 4 Отговор
    За дупе ли?

    Коментиран от #12

  • 4 СоцБоц

    45 7 Отговор
    Може би най-слабия Външен Министър който сме имали от 1990 год.Като я видя по телевизора сменям канала че толкова посредственни неща ръси че не ми се слуша как и скърца мозъка да роди нещо. Да живее БКП, единственната партия мислеща за живота на хората!Слава!!!

    Коментиран от #6, #28

  • 5 Хан Крум

    36 5 Отговор
    Тая псевдо българка ,лиже европейската унищожителна политика срещу България

    Коментиран от #16

  • 6 Брат ми

    29 4 Отговор

    До коментар #4 от "СоцБоц":

    Оная на енергетиката е по отвратителна. Как се казваше? Теменужка някоя си... Много неграмотно и нагло същество.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Гоуст

    31 3 Отговор
    Да, разчита. Да поеме дизеловите коли и бежанците
  • 8 Надай се на пияна жЕна,

    25 2 Отговор
    Невольо, невольо... Захариева, знаеш ли какви мисли се изказват пред обществото, гласно?
  • 9 Ми не е вярно!

    4 20 Отговор

    До коментар #6 от "Брат ми":

    Пред Р. Овч, е направо светица, а и пред един друг, грозни, от БСП , също!
  • 10 Та за Брато,

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Брат ми":

    Знаеш ли как се взимат решенията в държавата, та плямпаш глупости! Кутев да те уволни!
  • 11 Гост

    17 1 Отговор
    Мики Маус няма нужда да разчита на нас! Ние всичко даваме, защото парите на ГЕРБ идват от там!
  • 12 от Германия

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Заду":

    На теб само затова ли са ти плащали? Някакви умения нямаш ли си?:)))
  • 13 ооооо нееее

    13 1 Отговор
    И 45-та разчитаха на нас,па ги гонихме чак до Драва
  • 14 Д-Р Менгеле

    18 1 Отговор
    Другите държави на Балканите имали "ужасно силен" проблем, а нашия е, че сме най бедни не само в ЕС, а и в Европа
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Избирател

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хан Крум":

    За какво разчита на нас Германия,г-жо Захариева?Разчита на ефтината работна ръка,и на ниските данъци,ако изобщо плаща такива у нас.
  • 17 onq s konq

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "ЗА ДРУГО НЕ":

    ГЕРБ няма да го допусне! Tи да не си фашист и комунист в едно, че ревеш против хората, те бягат от робство и потисничество от руската сган!!

    Коментиран от #22

  • 18 Не знам

    9 1 Отговор
    Колко разчитат на нас немците,ама ако разчитат на Бойко и таквиз като тебе спукана им работата.Ц.Ц. разчита на американците,други на Сорос, голямо разчитане пада.Турция на нашите турци,само българският народ трябва да се надява на себе си
  • 19 123

    10 2 Отговор
    Това не е министърка, а един говорител. Говори това което и е казано. Всички министри в ГЕРБ са такива. Кукла на конци за пред хората.
  • 20 Олии цирк😂😂😂

    6 2 Отговор
    Германия разчитала на бегето😂😂😂😂
  • 21 До Васил -ФАКТ

    6 0 Отговор
    А във България какви сме ???? Още по-големи роби !!!! Та нали затова,ИЗТЕЧЕ толкова много РАБОТНА РЪКА от България !!!!! А българките раждат в чуждите държави !!!!! ИСКАМ възмездие за тези,които докараха България до това грозно положение !!!!!!
  • 22 МАД

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    ГЕРБ СА ПРОДАЖНИ ЗАДНИЦИ
    БОРИСОВ Е БЪЛГАРОУБИЕЦ - ТУРСКА ПОДЛОГА НЕ ГЛАСУВАЙТЕ С БЮЛЕТИНИ 12 И 20 ТАМ СА КОРУМПИРАНИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ И ЗАКРИЛНИЦИ Н ЦИГАНИ
  • 23 Гербаджийски кавал

    3 1 Отговор
    Тая голям чомпил
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 анонимен

    2 1 Отговор
    И инвеститорите бягат от тоя генетичен боклук германци.
  • 26 Западните Балкани

    2 0 Отговор
    Инвестициите от началото на годината са отрицателни. Фирми са изнесли над 200 милиона евро от България. Та какъв процент са заминали за Германия?
  • 27 Тиквоний

    2 0 Отговор
    Е, па аз инвестирах „спестените” за 10 г. 1—2 млрд. у VW, нали сме партньори - помагаме!
  • 28 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "СоцБоц":

    Ами ако не са посредственни хора те няма да са в политиката. Всеки свестен човек не би останал там сред тази корупция и слугинаж на криминални персони. Ти ако си читав човек с морал и етика и трябва да работиш със силно корумпирани хора, които ги виждаш как действат и как лъжат, дали ще си удоволетворен от това, което вършиш?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове