8 Май, 2012 13:46 809 1

Мартин Димитров: Да на Синята коалиция

  • сдс-
  • синята коалиция-
  • мартин димитров-
  • синя коалиция

Получили сме проектоспоразумение от ДСБ за Синята коалиция.

Това заяви на редовния брифинг след заседание на Националния изпълнителен съвет на партията нейният лидер Мартин Димитров. Той уточни, че имат преговорният екип има мандат за преговори. Все още не сме достигнали до слагането на подписи под документа.

През последите седмици в СДС се чуват гласове за самостоятелно явяване на изборите и излизане от Синята коалиция.

В същото време от ДСБ одобриха политическото решение мандата на Синята коалиция да бъде удължен и за следващите парламентарни и европейски избори.

От своя страна Мартин Димитров обяви, че е за запазване на коалицията. Нашите вътрешни проучвания показват, че членовете ни са за запазване на партньорството с ДСБ.

Ако не бъдем заедно с ДСБ, ще накараме избирателите си да се чувстват като деца на разведени родители, защити позицията си Мартин Димитров.

По отношение на критиките на бившия президент Петър Стоянов, че не би гласувал за СДС, ако отново се влезе в коалиция с ДСБ, Димитров го посъветва, че не трябва да позволява личните му емоции да влияят на политическите му действия.

На 15 май се очаква Националният съвет да вземе решение как ще се яви СДС на предстоящите избори. Това уточни ръководителят на преговорния екип от страна на СДС Найден Зеленогорски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yellow

    0 0 Отговор
    Той горкият не разбра ли че неговата синя коалиция се спомина